X

Rusia în trend cu „lumea bună”: Primăria din Moscova va instala peste 200.000 de camere video cu recunoaștere facială

Related image

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a anunţat joi că doreşte instalarea în capitala Rusiei a peste 200.000 de camere video dotate cu tehnologie de recunoaştere facială, relatează EFE.

‘Anul acesta vom anunţa cât de curând o licitaţie pentru a crea un sistem de recunoaştere facială de mare anvergură’, a declarat Sobianin la o reuniune pe probleme legate de inteligenţă artificială.

Potrivit lui, la crearea acestui sistem de supraveghere video a Primăriei se va colabora cu Ministerul de Interne al Rusiei. ‘Vor fi peste 200.000 de camere video la Moscova, va fi unul din sistemele cele mai mari din lume, capabil să rivalizeze cu sistemele din China’, a explicat el.

Sobianin a precizat că la Campionatul Mondial de Fotbal, care s-a disputat anul trecut în Rusia, s-au făcut deja primele probe cu camere video de recunoaştere facială.

‘La Cupa Mondială am experimentat cu recunoaşterea facială. Acum facem probe la metrou, cu camere instalate la intrări’, a explicat el. Primarul s-a declarat mulţumit de rezultatele experimentului care – a precizat el – a permis reţinerea a ‘zeci de delincvenţi aflaţi sub mandat de arestare şi capturare’.

Un sistem similar a fost introdus deja în China, unde polițiștii au început să folosească ochelari inteligenți, cu sistem de recunoaștere facială, care îi ajută să identifice rapid suspecții.

Tot în China a fost introdus recent un controversat sistem de credite sociale, care oferă avantaje cetățenilor considerați model.

Asta presupune monitorizarea constantă a tuturor cetățenilor, cu ajutorul unor camere video cu inteligență artificială, care permit autorităților să observe cine încășcă regulile.

[dntplgn recurring_amt1="5.00" recurring_amt2="10.00" recurring_amt3="20.00" item_name="Donatie"]

7 comentarii

  1. Păi aveați impresia că Putin e vreun „sfânt ” ?!
    O fi el mai ok decât mulți alți șefi de stat dar este și el „în pas cu lumea „

    1. „în pas cu lumea„ sau lumea il taraste dupa el ?
      Chiar si „în pas cu lumea„ nu-si va putea apara tara. Eu asa inteleg deciziile lui:
      Esti „în pas cu lumea„ sau pieri militar.
      Sa-l condamni pt asta ?

  2. Rusia, pe urmele Chinei în controlul Internetului
    https://www.rfi.ro/presa-internationala-112006-rusia-urme-china-control-internet

    China și Rusia au blocat în Consiliul de Securitate ONU o rezoluţie de condamnare a uciderii de civili în Sudan
    https://moldova.europalibera.org/a/29982261.html

    China și Rusia – doi parteneri inegali
    Rusia exportă în China mai ales materii prime, ca țiței, gaz, cărbuni sau lemn. China vinde Rusiei mașini grele și utilaje, mijloace de transport, bunuri de consum. Schimburile comerciale cu Rusia reprezintă doar 1,9% din întreg comerțul Chinei – adică o cantitate neglijabilă, din perspectiva Beijingului. Pentru China, piețe de desfacere mult mai importante sunt SUA și UE.
    De cealaltă parte, tranzacțiile comerciale cu China reprezintă 15% din totalul comerțului Rusiei.
    https://www.dw.com/ro/china-%C8%99i-rusia-doi-parteneri-inegali/a-49061700

    Veaceslav Krașeninikov spusese inainte de moartea sa, din 1993:
    „Timpurile vor fi mai rele decât în ​​cazul lui Stalin. Rusia va începe să se împartă. China va merge la război cu noi.”
    „echipele de reacție rapidă, înainte de sosirea conducătorului mondial, vor suprima chiar și cea mai mică manifestare a nemulțumirii umane”.
    http://floxasia.ru/predskazaniya-slavika-vyacheslava-krasheninnikova-iz-goroda-chebarkul/

  3. La noi facebook-istii au rasturnat de cateva ori rezultatul alegerilor; in special cele prezidentiale. Ne-au facut robi pe vecie antihristilor globalisti.
    Facebookul, youtube fac parte din jocul murdar si antidemocratic: o minoritate, rastoarna hotararile majoritatii. Ca sa nu mai vorbim de primaverile arabe. Razboaie, devastari economice…
    CE ESTE ATIUNCI RAU IN A NU PERMITE DISTRUGEREA UNEI TARI DE CATRE VRAJMASII EI ?

    PS: Noul electorat UE: influenceri, mesaje apocaliptice, soluții mântuitoare

    Actuala conducere a creștin-democraților germani a găsit un motiv pentru rezultatul slab de la europarlamentare – un video de 55 de minute postat pe YouTube de ”influencerul” Rezo, un material intitulat ”Cum CDU ne distruge viitorul”. Postarea a fost făcută cu o săptămână înainte de alegeri și a adunat 14 milioane de vizualizari. Rezo nu a indicat publicului său de pe YouTube să voteze cu un anumit partid, ci doar a sugerat că partidele tradiționale, CDU și SPD, sunt vinovate pentru o serie întreagă de probleme în Germania și că Alternativa pentru Germania (extrema-dreaptă) este un partid indezirabil. Efectul, consideră mulți analiști, a fost îndreptarea votului către ecologisti, Partidul Verde, cel care a scos un rezultat istoric, venind pe poziția a doua.

    Youtuber-ul Rezo are 26 de ani, spune că este programator și muzician. Are peste 600.000 de abonați pe canalul său și 120.000 de abonați pe Twitter, ceea ce înseamnă că poate duce o viață mai mult decât decentă din această afacere. Analiștii germani nu pot exclude total posibilitatea ca materialul său să fi avut un impact mare asupra alegerilor, mai cu seamă ca mulți alti ”influenceri” germani de pe Youtube i-au promovat imediat acest video.

    https://www.cotidianul.ro/noul-electorat-ue-influenceri-mesaje-apocaliptice-solutii-mantuitoare/

    1. În ziua de azi,creștinii ortodocși trăitori așa cum pot ei,sunt în minoritate. Nu te păcăli cu cifrele de la recensămînt unde se arată a fi peste 85% creștini-ortodocși….marea majoritate știm foarte bine cum sunt,doar cu numele.
      Dacă ne uităm la rezultatul referendumului pentru familia tradițională,ne cam sperie ce vedem acolo.Dupa ce că s-a înregistrat un scor foarte mic,nici măcar din cei 20% de votanți nu sunt toți cu biserica. Cunosc multe persoane care au votat Da la referendum dar nu au nici o treabă cu credința.
      Din acest motiv,reiese că oamenii normali,echilibrati și care încearcă să își păstreze credința în Dumnezeu,sunt în minoritate și asta e grav…din păcate.
      Deci majoritatea nu mai suntem noi,ci sunt cei „open mind „.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button