X

Asta ne mai lipsea: Guvernul lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială

România se află în proces de elaborare a primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale, document ce va fi postat pentru dezbatere publică până la finele anului 2019, a anunţat miercuri ministrul Comunicaţiilor Alexandru Petrescu, la reuniunea Consiliului Ministerial 2019 al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE).

Ministrul a menţionat că România este ferm angajată pe drumul de tranziţie etapizată, eficace şi sustenabilă către o societate susţinută de Inteligenţa Artificială.

„Vom lucra pentru adoptarea inteligenţei artificiale în condiţii de siguranţă în toate aspectele vieţii cotidiene şi economice, vom sprijini cercetarea fundamentală pentru a dezvolta o inteligenţă artificială autentică şi vom realiza aceste obiective fundamentale în viitorul apropiat, punând în centrul preocupării noastre valorile şi drepturile omului”, a mai spus ministrul Petrescu.

Potrivit lui, România va adera la Recomandările OCDE privind Inteligenţa Artificială, alături de cele 36 de ţări membre ale Organizatiei, două state candidate şi
trei  aspirante la statutul de membru OCDE din America Latină.

„Recomandările OCDE privind Inteligenţa Artificială reprezintă primul instrument de cooperare interguvernamentală în domeniu, iar România este singura ţară europeană non-membră a OCDE care aderă la aceste recomandări”, a declarat Alexandru Petrescu.

De asemenea, în calitate de stat care deţine Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, România a sprijinit negocierile cu succes în cadrul Programului Europa Digitală, program ce deţine o componentă de finanţare dedicată adoptării Inteligenţei Artificiale (inclusiv dezvoltării cunoştinţelor digitale asociate acesteia), mai susţine ministrul.

„Nu în ultimul rând, lucrăm cu Comisia Europeană şi cu puternicul sector IT din România să potenţăm reţelele de inovare digitală europeană cu iniţiative asociate Inteligenţei Artificiale”, a precizat ministrul Alexandru Petrescu.

Summitul digital al OECD prezintă principalele constatări şi mesaje politice din ultimii doi ani de activitate ai organizaţiei în acest domeniu. Acesta reuneşte factorii de decizie la nivel înalt responsabili cu politicile legate de economia digitală şi părţile interesate, facilitând schimbul de opinii şi de experienţă în jurul celor şapte piloni ai cadrului strategic integrat Going Digital al OCDE: inovarea, asigurarea locurilor de muncă, promovarea prosperităţii sociale, consolidarea încrederii şi favorizarea deschiderii pieţei. Recunoscând că inteligenţa artificială (AI) este un factor-cheie al tranziţiei digitale şi că fiabilitatea sistemelor AI este esenţială pentru difuzarea lor şi desăvârşirea completă a tehnologiei, OCDE dezvoltă reguli de bază privind inteligenţa artificială pentru a menţine o abordare axată pe om asupra AI.

[dntplgn recurring_amt1="5.00" recurring_amt2="10.00" recurring_amt3="20.00" item_name="Donatie"]

7 comentarii

  1. Artificial mai are și conotația de ,,fals” ,,,nefiresc”…dar sigur va conține voința altcuiva ce se ascunde sub această inteligenta artificială.

  2. e incredibila imaginatia diavolului, cum a plasmuit si implementat fel de fel de cuvinte pompoase pt a atrage si pierde suflete! spurcatu’ a creat o sumedenie de organizatii cu nume care mai de care mai pompoase si, din pacate, o tara saraca –Romania– e prinsa in capcana de a „reusi” sa fie acceptata in aceste organizatii, proiecte etc. De ce? Guvernantii, fiind filfizoni, tampiti si incompetenti, dunt interesati in primul rand de a bifa pe hartie fel de fel de realizari marete, de ex. „sub mandatul meu am reusit sa aderez la proiectul acesta, la organizatia aceasta etc”. Evident ca Romania nu castiga nimic, ba dimpotiva pierde bani, resurse –hei, vrei in UE, privatizeaza tara–, putere –de la „revolutie” puterea e a zionistilor– si, cel mai important, CREDINTA IN HRISTOS.
    Dancila -o dobitoaca- tot vorbeste de „realizarile ei”, cu proiecte, organizatii etc, pt ca altceva nu prea are ce sa faca, pe de o parte e complet incompetenta, pe de alta parte, guvernul face doar ce dicteza slugile diavolului.
    CRed ca Romania e privita de diavol ca un cobai de implementare a strategiilor lui si ca scara de acceptare a nenorocilor ce vor veni, de ex „hai sa vedem cat de repede putem sa implementam asta intr-o tara”. Vad ca noi am inceput sa devenim primii la IA, 5G, prietenie cu papa, sustinere a lui Bartolomeu, sustinatori ai „partnerilor” nostri americani, dusmani ai rusilor etc.

    Politicienii la noi sunt atat de speriati de DNA si puscarie incat fac numai recomandarile din extern –contrar, se duc la inchisoare–, la care se adauga, normal, si multi acoperiti in posturi cheie. Adica, astia, prin consilierii lor, primesc ordine, ordine pe care le implemeteaza si le fac prioritare. IN consecinta, 5G, papa, homosexualitaea, cipurile etc dein pt ei primordiale si problemele reale ale tarii –milioane de avorturi, distrugerea familiei si a nationalismului, vanzarea tarii etc– devin pt ei inexistente.

  3. Există vreun studiu strategic de impact asupra dezvoltării economice pe care să se fi bazat acest imberb politruc atunci când si-a permis să debiteze aceasta? Sau vrea să devenim primii (din afara OECD) la AI și ultimii de pe glob la inteligență naturală? Să arate, dobitocul, studiile respective de impact, iar, dacă nu, puschea pe limba-i!

  4. Un studiu recent, realizat la comanda Universal Robots, arată că antreprenorii și managerii din România încep să conștientizeze impactul noilor tehnologii în economie și caută soluții de automatizare şi robotizare, pentru a creşte producţia şi pentru a scădea costurile.

    Potrivit datelor Federaţiei Internaţionale pentru Robotică, România are acum 11 roboţi la 10.000 de lucrători industriali și ar mai avea nevoie de cel puțin 10.000 de roboți. În Polonia sunt 28 roboți/ 10.000 angajați, în Ungaria – 57, iar Cehia are 100. În SUA, industria a incorporat, în ultimii zece ani, peste 130.000 de roboți.

    În esenţă, Industry 4.0 se referă la business-uri care şi-au digitizat tehnologiile, astfel încât instalaţiile şi echipamentele pot comunica între ele prin intermediul internetului, cu ajutorul noilor tehnologii. De la rețele de comunicații, la roboți, imprimante 3D, sisteme de control și, în viitor, mașini autonome, Industry 4.0 va impacta economia și va oferi un grad fără precedent de automatizare şi independenţă operaţională.

    20 mai 2019

    https://angajatorulmeu.ro/romania-are-nevoie-de-10-000-de-roboti-industriali-ca-sa-faca-fata-noii-revolutii-industriale/

  5. Da, guvernul lucreaza la strategia pt IA. Vestile din zona asta curg una dupa alta. Ar trebui sa ne trezeasca constiintele dar se pare ca noi suntem cei care le doresc adormite.

    De ce face guvernul asa ceva? Pt ca de fapt NOI VREM inteligenta artificiala si tot ce decurge din asta.

    Ati vazut pe cineva impotrivindu-se virtualizarii lumii? Eu nu. Ar fi bine asadar sa ne uitam mai degraba in inimile noastre si sa eliminam de acolo ipocrizia (cu ajutorul lui Dumnezeu desigur pt ca singuri nu putem face nimic).

    Un crestin stie cel putin teoretic ca nu poate fi si cu Dumnezeu si cu Mamona iar pus in fata unei decizii de a alege ar trebui sa mearga fara sovaiala calea cea buna. Insa asta presupune in primul rand ruperea de lumea cazuta in care traim. Usor de spus dar f greu de facut.

  6. …evaziv…ca toate stirile din Romania. Ma asteptam sa se spuna concret ce inseamna asta. Cati someri,cu cat ne vom indatora la ,,ue” si asa suntem 5 generatii datori. Jurnalism de sfarsit de saptamana……si as vrea sa vad cine garanteaza pt reusita morala si economica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button