X

Din 1945 până în prezent, intre 20 si 30 de milioane de oameni au fost ucisi de SUA

Manlio Dinnucci

In rezumatul documentului sau strategic final – Strategia Apararii Nationale a Statelor Unite ale Americii pentru anul 2018 (al carui text complet este clasificat) – Pentagonul argumentează   că   „după   al Doilea Razboi Mondial, Statele Unite si aliatii sai au stabilit o ordine internatională   liberă   si deschisă pentru a proteja libertatea popoarelor de agresiune si constrangere”, dar ca „această ordine este subminată acum din interior de Rusia si China, care incalcă   principiile si normele relatiilor internationale”.

Profesorul Michel Chossudovsky, director al Centrului de Investigatie asupra Globalizarii, aminteste ca aceste două   tări, acum clasificate ca inamici, sunt cele care, cand erau aliate ale SUA in timpul celui de al Doilea Razboi Mondial, au platit pentru victoria asupra axei nazi-fascistă   Berlin-Roma-Tokio, pretul cel mai inalt in vieti umane: 26 milioane ale Uniunii Sovietice si 20 milioane ale Chinei, fata de mai putin de 400.000 ale SUA.

Cu aceasta introducere, Chossudovsky prezinta in Global Research un studiu documentat de James A. Lucas asupra numarului de persoane asasinate intr-o serie neintrerupta de razboaie, lovituri de Stat si alte operatiuni subversive ale Statelor Unite de la sfarsitul razboiului, din 1945 pana in prezent: se calculeaza ca intre 20-30 milioane. Aproape dublu numarul de persoane moarte in Primul Razboi Mondial, al carui centenar abia s-a sarbatorit la Paris cu un „Foro al Pacii”.

Pe langa morti, sunt ranitii: unii experti calculeaza ca pentru fiecare persoana care moare in razboi, alte zece sunt ranite. Asta inseamna ca daunele cauzate de razboaiele SUA, ajung la sute de milioane.

Pe langa estimarea acestui studiu, exista un numar mare de morti, probabil sute de milioane, din 1945 pana azi cauzate de efectele indirecte ale razboaielor: foamete, epidemii, migratie fortata, sclavie, exploatare, daune ambientale, si pierderea necesitatilor vitale pentru a acoperi cheltuielile militare.

Studiul documenteaza razboaiele si loviturile de stat ale SUA in peste 30 de tari asiatice, africane, europene si latino-americane. Revela ca fortele militare americane sunt direct responsabile de intre 10-15 milioane de morti cauzate de cela mai mari razboaie: Coreea si Vietnam si cele doua in Irak. Alte 10-14 milioane de morti au fost cauzate razboaie indirecte ale fortelor armate aliate, antrenate si comandate de Statele Unite; Afganistan, Angola, Congo, Sudan, Guatemala si alte tari.
Razboiul din Vietnam, care s-a extins in Cambodgia si Laos, a cauzat in jur de 7,8 milioane de morti (in plus un mare numar de raniti si daune genetice asupra generatiilor datorita propagarii dioxinelor prin avioanele americane).

Razboiul din Afganistan in anii 80 a fost organizat de CIA, care a antrenat si inarmat, in colaborare cu Osama bin Laden si Pakistan, peste 100.000 mujahedini pentru a lupta impotriva trupelor sovietice care cazusera in „capcana afgana” (cum a definit mai tarziu Zbigniew Brzezinski, specificand ca antrenamentul mujahedinilor incepuse in iulie 1979, cinci luni inainte de interventia sovietica in Afganistán).

Lovitura de Stat cea mai sangeroasa a fost organizata in 1965 in Indonezia de catre CIA: a proportionat escadroanelor mortii indoneziene lista primilor 5000 comunisti si altii care au fost asasinati. Numarul de persoane asasinate se estimeaza intre jumatate milion si trei milioane.

Asta este „ordinea internationala liberă   si deschisă  ” pe care Statele Unite, indiferent de cine se aseaza la Casa Alba urmareste sa „salveze oamenii de agresiune si constrangere”.

Sursa originală a acestui articol este ilmanifesto.it

de Manlio Dinucci , ilmanifesto.it , 20 noiembrie 2018

https://www.globalresearch.ca/dal-1945-ad-oggi-20-30-milioni-uccisi-dagli-usa/5660461

 

NOTĂ OrtodoxINFO
[dntplgn recurring_amt1="5.00" recurring_amt2="10.00" recurring_amt3="20.00" item_name="Donatie"]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button