Declarația a venit ca răspuns la întrebarea ce ar trebui românii să facă dacă își doresc un credit pentru locuință.
Adrian Vasilescu a declarat că îi sfătuiește pe români să aibă mai multe locuri de muncă pentru a-și putea plăti creditul.
„Soluția, din păcate, este cinică. Dar eu nu pot fi cinic și niciun analist cu mintea întreagă nu poate să fie cinic. Dar nu putem să nu vedem că există o corelație între posibilitatea de a fi ales pentru un credit și șansele tale de a plăti conform contractului creditul pe care l-ai angajat. Și atunci soluția e una singură: să tragă cine vrea un credit pentru salarii mai mari, pentru mai multe posturi. În viața occidentală, acest fapt este la ordinea zilei. Oamenii își iau câte 2-3 servicii. Cineva m-a întrebat la un moment dat când am făcut această afirmație.. dar ești nebun.. păi trei servicii înseamnă 24 de ore. Se duce și timpul liber și somnul”, a declarat Vasilescu.
El a dat ca exemplu tinerii din India care se folosesc de calculator pentru a lucra la mai multe firme americane.
„În momentul de față, în India, sunt zeci de mii de tineri, dacă nu sute de mii, care într-un sătuc din India, lucrează acasă la un calculator pentru mari firme americane. Foarte multe din aceste servicii le poți face acasă dacă ai un calculator și un creier care să te ajute să obții un angajament cu o mare firmă. Eu cunosc personal o tânără absolventă, româncă, care a terminat o facultate în Marea Britanie, și lucrează la Luxemburg și e angajată în 5 proiecte. Și le face pe toate de acasă”, a mai spus Vasilescu, conform antena3.ro.
Iată ce zice Wikipedia despre acesta:
Adrian Vasilescu (n. 23 martie 1936, Fălești, Rep. Moldova) este un economist și jurnalist român, care îndeplineste funcția de consilier al guvernatorului BNR, Mugur Isărescu.
Biografie
A absolvit studii universitare în domeniul economic, după care și-a continuat specializarea și a obținut atestate profesionale în domeniul economiei, dreptului și jurnalisticii.
În anul 1962 a debutat în jurnalistică la „Scânteia tineretului”, lucrând timp de peste 40 ani pentru numeroase ziare, reviste, posturi de radio și televiziune. În paralel cu activitatea publicistică, până în 1996 a fost profesor asociat la Academia de Studii Economice și la Școala Superioară de Jurnalistică.
Începând din anul 1996, Adrian Vasilescu și-a dedicat activitatea domeniului bancar, devenind coordonatorul strategiei de comunicare a Băncii Naționale a României. În anul 2000, a fost principalul consilier al premierului Mugur Isărescu.
În decembrie 2000, revine la Banca Națională, împreună cu Mugur Isărescu, de asemenea în calitate de consilier și purtător de cuvânt al guvernatorului BNR. El este coordonatorul colecției „Fascinația economiei“, care apare sub patronajul Editurii Minerva.
Despre Mugur Isărescu, citiți vă rog și:
Iar despre BNR, citiți vă rog și:
Nu e adevarat! Pentru ca la noi nu e ca in SUA sa-ti iei 2-3 joburi! Te tine patronul/sau seful de la Stat si cate 14 ore daca vrea fara sa te recompenseze. Mai esti chemat si duminica.
Nu trebuie 2-3 locuri de munca.
Solutia e foarte simpla: daca s-au aliniat toate costurile la nivel european, trebuie aliniate si salariile la nivel european.
Noi romanii, daca ar fi sa se alinieze corect, am avea minimul pe economie situat undeva intre 1100-1300 euro net/angajat.
Este super dobitoc individul
Asa e. Compara merele cu perele. El evita intentionat sa impinga discutia spre alinierea salariilor la un nivel normal, legitim.
Dar toti imbecilii astia incepand cu politrucii, analistii lui peste si angajatorii indoctrinati, se confrunta cu o problema majora: lipsa fortei de munca.
Acum, daca romanul de rand e istet, poat` sa dea cu pumnul in masa si sa ceara salar decent. Azi in Romania, daca lucrezi pentru mai putin de 500 de euro pe luna, te minti si te furi pe tine insuti. Chiar daca muti o matura dintr-un loc in altul, sau stai de paza undeva, ca sa traiesti si sa iti platesti facturile, ai nevoie de minim 500 de euro pe luna fara sa pui ceva deoparte.
Asa ca, angajatorul daca nu isi permite sa aiba angajat, sa imbrace salopeta si spor la treaba. S-a terminat cu timpurile cand prostu lucra ca sa poata angajatorul sa isi permita 2-3 vacante pe an, iar nevasta, sa rupa usa coaforului de 3 ori pe saptamana.
2-3 job-uri ptr. credit și un al 4-lea la care să venim cu bani de-acasă ca să avem ‘privilegiul’ să slujim progresului societății neo-comuniste. (zeul acestor idolatri)
El a avut vreodata 2-3 job-uri? O fi usor sa fii mancator de r*h*t?
Baiat destept – exista un regulament de creditare si o regula simpla: veniturile sa asigure plata datoriei.
Da’ nu spune ca preturile sint umflate si necontrolate! – ca asta ar fi treaba Statului sa exercite un control asupra acestui aspect VITAL pentru oameni – fara o locuinta nu poti sa iti faci familie.
Da’ nu spune ca „piata” e libera sa vina bani „de-afara”, adica de la putini plecati „afara” si muti $$$ de la straini – jidani prin excelenta, ca e frumos si bine in Romania. Le place, de ce sa nu ii intelegem?
Permisiunea ca locuintele si terenurile sa fie vandute si strainilor, permisiunea ca localnicii sa cumpere cu bani de la straini (care nu sint romanii ce trimit bani acasa!) – ei bine, aceste lejeritati conduc la cresterea prin SPECULA a preturilor.
Stiti cat locuinte sint … ne-locuite?
Exista vreo taxare care sa se „intoarca” la tinerii casatoriti ca finantare nerambursabila???
Sa zicem , jumatate din valoarea stabilita de Stat (admitand ca Statul are ca prioritate „grija” fata de familie!).
Exista obligarea bancilor, prin lege, sa asigure creditarea achizitiei primei locuinte cu dobanda simbolica – 0.1% de exemplu? Asa., pentru ajutorarea tinerilor sa isi faca familie???
Exista vreo forma de finantare a avansului de catre stat pentru ca tinerii casatoriti sa nu faca „nunta cu dar”, NERAMBURSABIL? – undeva, intre 10 si 20 %???
––
Dl. Vasilescu reda o situatie „de afara”;… in Romanie, [bine ca] nu e ca „afara”.
Cand spui 2, 3 slujbe… de fapt din 3 slujbe se face o „norma” de 8, poate 9 sau 10 ore… nu sint 3 servicii de cate 8 ore…
Sa ne amintim de bancul cu Bula si „cresterea productivitatii muncii”…
El a propus, ultimul, … „sa lucram 3 schimburi pe zi, inclusiv duminica (pe „atunci” se lucra in mod normal si sambata…) ca sa nu mai mergem acasa si sa facem copii tampiti ca X, Y care au propus mai intai sa lucram doua schimburi, apoi sa lucram si duminicile…”
––
Atat timp cat Romania sta in UE, orice atitudine rationala fata de problemele reale ale cetatenilor vor fi – daca nu desconsiderate – cel putin distorsionate, adica masurile „de forma” nu vor solutiona nimic.
Pentru ca UE est condusa de neo-marxisti (pro-GAY-sisti atei) – adica anti-familie, anti-stabilitate sociala, anti-identitate… care se pot pastra numai prin FAMILIE, NEAM, TARA si… CREDINTA.
https://www.dantanasa.ro/adec-condamna-declaratiile-lui-adrian-vasilescu-si-solicita-demiterea-oficialului-bnr/