X

Puscariasii au votat la Referendum intr-un procent urias

Adica 14 678 dintre cei 18 608 cu drept de vot

Trebuie tinut cont ca nu toti detinutii au drept de vot. Dar dintre cei ce au, procentul celor care au votat sau vor sa voteze este urias.

Libertatea: Câți deţinuţi vor vota la referendumul pentru definirea familiei

Un număr de 14.678 de deţinuţi vor vota la referendumul pentru definirea familiei, care se va desfăşura în acest week-end în toată ţara.

  • 21.375 de deţinuţi sunt acum în închisorile din România
  • 18.608 de puşcăriaşi au drept de vot
  • 14.678 şi-au exprimat în scris dreptul de a vota
  • Persoanele aflate în penitenciare vor vota la urne mobile

Potrivit datelor Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), din totalul celor 21.375 de puşcăriaşi aflaţi în acest moment în închisorile din România, 14.678 şi-au dat acordul scris pentru a participa la referendumul pentru definirea familiei.

Sunt şi deţinuţi care nu au dreptul la vot, şi anume aceia care, în urma unei hotărâri definitice, au primit interdicţia din partea judecătorilor de a alege şi de a fi ales.

În pus, cetăţenii români cu dimiciliul în străinătate, cei care nu au în regula actul de identitate şi cei care nu au solicitat urna mobilă nu vor putea participa la acest referendum.

„La data de 05.10.2018, în unitățile penitenciare se aflau 21.375 de persoane private de libertate, dintre acestea 18.608 de persoane au fost identificate cu drept de vot la Referendumul național pentru revizuirea Constituţiei. Dintre acestea din urmă, 14.678 au formulat cereri pentru a-şi exercita acest drept’, au precizat, pentru libertatea.ro, reprezentanţii ANP.

Deţinuţii vor vota la urna mobilă

„În ziua votării, directorul penitenciarului sau al locului de deținere, după caz, permite accesul echipei biroului electoral al secției de votare care se deplasează cu urna specială şi cu o ştampilă cu mențiunea „votat”, buletine de vot, extrasul din listele electorale şi timbre auto efectua votarea, în spaţiul anume amenjat pentru votare, care trebuie să beneficieze de dotări minime pentru asigurarea secretului votului”, se mai spune în comunicatul remis Libertatea.

„Persoanele prevăzute la alin. (1) pot vota numai în baza unui act sau document de identitate valabil. În acest sens, directorul penitenciarului sau al locului de detenţie, după caz, îi eliberează temporar, numai pentru exercitarea dreptului de vot, actul sau documentul de identitate valabil aflat în dosarul individual”, spun în încheiere reprezentanţii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

863 de puşcăriaşi de la „Jilava” participă la referendum

Ca exemplu, la Penitenciarul Bucureşti-Jilava din cei 1063 de deţinuţi, 930 au drept de vot. Dintre aceştia, 863 şi-au exprima dorinţa de a vota, iar 66 au refuzat acest drept constituţional. În puşcăria de la marginea Capitalei vor fi patru urne mobile, de la patru secţii de votare din zona în care se află închisoarea.

În schimb, la Penitenciarul Rahova, 1105 dintre cei 1255 de puşcăriaşi aflaţi în spatele gratiilor au semnat că vor să voteze.

Estnews: 540 de deținuți din Penitenciarul Vaslui vor vota la referendum

540 de deținuți de la Penitenciarul Vaslui vor vota la referendumul privind redefinirea familiei, proces care se va desfășura în incinta unității de detenție. Persoanele private de libertate au fost arondate celor trei secții de votare din localitatea Muntenii de Jos.

Referendumul privind redefinirea familiei pare de interes pentru deținuții din Penitenciarul Vaslui. Acest aspect este demonstrat prin procentul mare, de peste 80%, din numărul de deținuți încarcerați în unitatea de detenție vasluiană care vor să-și exprime opinia. În funcție de cum vor stabili birourile secțiilor de votare la care au fost arondați, cei 540 de deținuții vor vota sâmbătă sau duminică, cu ajutorul urnei mobile.

”Persoanele private de libertate au fost împărțite, în medie, câte 180 pe fiecare din cele trei secții din Muntenii de Jos. Reprezentanții Penitenciarului Vaslui au anunțat că se vor organiza astfel încât procesul de vot să se deruleze în condiții normale”, a declarat președintele Biroului Electoral Județean Vaslui, Georgina Moldovan.

Procesul de vot în penitenciarul din Vaslui va dura, în medie, două-trei ore, așa după cum estimează reprezentanții unității de detenție, având în vedere experiența de la scrutinele anterioare. Un număr de 110 deținuți nu vor vota, fie că nu au dorit să-și exprime opțiunea față de redefinirea familiei, fie le-a fost interzis dreptul de a vota de către instanță. (Ionuț PREDA)

Libertatea: VIDEO Cum au votat deţinuţii de la Penitenciarul Jilava la referendumul pentru familie

Chiar dacă sunt în spatele gratiilor pentru diferite infracţiuni pe care le-au comis, puşcăriaşii „au ieşit”, sâmbătă, la vot. Libertatea a consemnat votul deţinuţilor de la Penitenciarul Jilava la referendumul pentru definirea familiei.

Încă de la primele ore, cei peste 900 de deţinuţi care şi-au dat acordul în scris pentru participarea la referendumul pentru familie aşteptau să meargă în faţa comisiei de votare.

Stiri pe surse: 166 de deținuți încarceraţi la Penitenciarul Miercurea Ciuc au votat la referendumul pentru modificarea Constituției

Un număr de 166 de deţinuţi încarceraţi la Penitenciarul Miercurea Ciuc au votat, sâmbătă, la referendumul pentru modificarea Constituţiei, după ce şi-au exprimat în scris această dorinţă, potrivit Agerpres.

Potrivit informaţiilor furnizate AGERPRES de directorul Penitenciarului Miercurea Ciuc, comisar şef Miklos Zoltan, în cursul zilei de vineri, 166 de deţinuţi care au drept de vot şi-au exprimat în scris intenţia de a vota la referendum, iar 35 au spus că nu vor să participe la această consultare.
În incinta penitenciarului, într-un spaţiu unde au loc activităţi educative, au fost amenajate două cabine de vot şi sâmbătă a fost adusă o urnă specială de la secţia de votare unde este arondată unitatea.
Miklos Zoltan a spus că au votat toţi cei 166 de deţinuţi care şi-au exprimat această opţiune, procesul electoral finalizându-se în aproximativ două ore şi jumătate.
Cel mai tânăr deţinut care a votat are 19 ani, iar cel mai în vârstă 69 de ani.
Dintre cei care au votat, deţinutul cu cea mai mică pedeapsă, respectiv 10 luni şi 20 zile a fost încarcerat pentru conducere fără permis, iar cel care ispăşeşte cea mai mare pedeapsă, de 17 ani, a fost condamnat pentru omor.
În judeţul Harghita au fost amenajate 290 de secţii de votare şi sunt aşteptaţi la urne 269.066 alegători, care sunt înscrişi pe listele electorale permanente.

Bistriteanul: Jumătate din deținuții Penitenciarului Bistrița vor să voteze la Referendum

Penitenciarul Bistrița a anunțat BEC BN că jumătate din deținuți și-au exprimat dorința de a vota la acest referendum. Astfel, urnele speciale pentru aceștia vor fi depuse în două secții de votare din municipiu.

Acum două zile, la Biroul Electoral de Circumscripție Bistrița Năsăud a ajuns o adresă din partea Penitenciarului Bistrița. Acesta a anunțat că peste 200 de deținuți au depus cereri scrise pentru a participa la Referendum.

Conform unui raport la nivel național, în 02 octombrie, în Penitenciarul Bistrița existau 452 de deținuți. Asta înseamnă că jumătate dintre ei vor să voteze.

BEC BN a anunțat că cererile de votare prin intermediul urnei speciale formulate de persoanele private de libertate se pot depune la:

  • Secția de votare nr. 21 – în incinta Liceului Tehnologic Forestier
  • Secția de votare nr. 22 – în incinta Grădiniței cu program normal „Căsuța cu povești” din cartierul Subcetate.

Antena 3: REFERENDUM FAMILIE 2018. Sute de deținuți voteză în Galați cu urnă mobilă

Un număr de 400 de persoane private de libertate cu drept de vot şi-au exprimat dorinţa de a vota, prin intermediul urnei mobile, la Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Galaţi, a declarat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Simona Costache.
Potrivit acesteia, procedura de votare cu urna mobilă a început în jurul orei 10,00 şi se va încheia după ce toţi deţinuţii care au solicitat îşi vor exprima votul.
În total, la nivelul Penitenciarului de Maximă Siguranţă din Galaţi sunt 467 de persoane private de libertate, 420 dintre acestea având drept de vot.

Radio Romania Constanta: TULCEA: 469 de deținuți au solicitat să voteze la referendum

Peste 50% dintre persoanele private de libertate din cadrul Penitenciarului cu Regim de Maximă Siguranţă Tulcea şi-au exprimat dorinţa de a participa la referendum, potrivit reprezentanţilor instituţiei.

Din cele 794 de persoane private de libertate de la Penitenciarul Tulcea, dintre care 58 se află în unitatea din Chilia Veche, 469 au solicitat să participe la vot.

Pentru a-şi putea exercita dreptul constituţional, conducerea Penitenciarului a făcut demersurile necesare astfel încât 193 dintre aceştia să aibă acte de identitate valide.

Procesul electoral la Penitenciarul cu Regim de Maximă Siguranţă Tulcea va avea loc duminică, potrivit reprezentanţilor instituţiei.

Referendumul se desfăşoară sâmbătă şi duminică între orele 7,00 şi 21,00.

Persoanele deţinute în baza unui mandat de arestare preventivă sau persoanele care execută o pedeapsă privativă de libertate, dar care nu şi-au pierdut drepturile electorale, votează prin intermediul urnei speciale.

Adevarul: 351 de deţinuţi încarceraţi la Penitenciarul Turnu Severin au votat la referendumul pentru modificarea Constituţiei

Un număr de 351de deţinuţi încarceraţi la Penitenciarul Drobeta Turnu Severin au votat, sâmbătă, la referendumul pentru modificarea Constituţiei, după ce şi-au exprimat în scris această dorinţă, iar 16 au spus că nu vor să participe la această consultare.
În incinta penitenciarului, într-un spaţiu unde au loc activităţi educative, au fost amenajate cabine de vot şi sâmbătă a fost adusă o urnă specială de la secţia de votare unde este arondată unitatea.

Procesul electoral s-a finalizat în jurul orei 14,00.

 

[dntplgn recurring_amt1="5.00" recurring_amt2="10.00" recurring_amt3="20.00" item_name="Donatie"]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button