Cum a pregătit SUA schisma Bisericilor Ortodoxe. Călăreții apocalipsei pentru Ucraina
Acum putem observa evenimente unice, într-un anume fel. Ultima dată când s-a întâmplat acest lucru a fost în Evul Mediu. Atunci când puterea unei țări șantajează reprezentanții Bisericii, pentru a obține un anumit efect politic, fără să aibă în vedere în mod special faptul că acest lucru conduce, în sine, în mod dramatic, la o schismă mare a Bisericii și la consecințe culturale și sociale imprevizibile.
Problema credinței este foarte delicată. Această problemă nu este o modă, nu este un hobby. Credința afectează structuri atât de profunde ale conștiinței și subconștientului, încât este mult mai ușor să strici decât să creezi ceva nou și durabil.
Acum, Statele Unite, fără a gândi în mod profund, intră brutal cu cizmele pe un teritoriu pe care nu-l înțeleg.
Răul pe care îl provoacă metodic creștinismului ortodox poate fi în cele din urmă reflectat atât în catolicism, cât și în islam.
Pentru a obține rezultatele necesare în Ucraina și pentru a distruge cât mai mult posibil legăturile culturale și religioase dintre sud-estul Ucrainei și Rusia, SUA au început să se folosească de Patriarhul Bartolomeu al Constantinopolului, în același mod în care lucrează de obicei cu traficanții de droguri sau cu politicienii nesemnificativi din țările lumii a treia.
Washingtonul, folosindu-se de șantaj, exercită presiuni asupra patriarhului ecumenic Bartolomeu. Secretarul de stat Mike Pompeo coordonează această activitate.
Când americanii au observat că Patriarhia Constantinopolului era prea leneșă în privința cererilor lui Filaret Denisenko și a președintelui Petro Poroșenko, ei au decis să-i reamintească lui Bartolomeu o serie de aspecte.
În ultimele zile din iulie 2018, Mike Pompeo a avut o întâlnire cu șeful Diecezei Americano-Ucrainene a Patriarhiei Constantinopolului, Dimitri Trakatellis. În cadrul întâlnirii, Mike Pompeo a precizat că Washingtonul știe de furtul în perioada 2017-2018 a unei sume mari de bani (aproximativ 10 milioane de dolari SUA) din bugetul pentru construcția Bisericii Ortodoxe Sf. Nicolae din New York. Mike Pompeo a remarcat separat pentru Patriarhia de Constantinopol că Procuratura SUA are dovezi documentate, care confirmă retragerea acestor fonduri în străinătate, la ordinul Patriarhului Ecumenic Bartolomeu. Mike Pompeo a sugerat Patriarhiei Constantinopolului că va ”închide ochii” față de acest furt, în schimbul realizării de către Patriarhia Constantinopolului a ideii de a oferi Bisericii Ucrainene autocefalie. După această ”bunătate americană” și ”închidere a ochilor”, Patriarhul Constantinopolului Bartolomeu a acționat într-un mod accelerat, în interesul lui Filaret Denisenko. Patriarhia Constantinopolului a trimis doi exarhi pentru ”… a ajuta la construirea unei biserici independente locale. Cei doi exarhi sunt chemați să deschidă calea spre autocefalie. Trebuie menționat faptul că, în acest caz, procesul nu este mai puțin important decât obiectivul. De fapt, datorită acestui proces, diversele ramuri ale Bisericii Ortodoxe Ucrainene pot fi reunite”, a spus Mitropolitul Emmanuel al Galiei, Locum Tenens (locțiitor) al Exarhatului Europei de Vest, al Constantinopol.
Potrivit Mitropolitului Emmanuel, Patriarhul Bartolomeu intenționează să apere Biserica Ucrainei, pentru care ”este responsabil, deoarece Mitropolitul Kievului depinde canonic de jurisdicția Patriarhiei Ecumenice, în ciuda faptului că în 1686 Patriarhia Moscovei a primit dreptul de a subordona Mitropolia Kievului.”
Dar cele mai interesante sunt personalitățile exarhilor. Arhiepiscopul Daniel de Pamfilia din Statele Unite și Episcopul Ilarion din Edmonton, Canada.
În primul rând, atât Arhiepiscopul Daniel de Pamfilia (Vladimir Zelinski) cât și Episcopul Ilarion de Edmonton (Roman Nikolayevich Rudnik), s-au născut în Ucraina de Vest, chiar în centrul de adorare al lui Bandera, al lui Dontsova și al lui Shukhevych.
Episcopul Ilarion s-a născut la 14 februarie 1972 în Liov. Arhiepiscopul Daniel s-a născut la 28 septembrie 1972 în Ivano-Frankivsk. Ivano-Frankivsk a fost întotdeauna considerat cel mai periclitat din Ucraina, din punct de vedere al ideologiei anti-umane a lui Bandera. Acum, bineînțeles, totul a fost deja defăimat.
Arhiepiscopul Daniel și-a petrecut copilăria în regiunea Bucha, Ternopil. După absolvirea școlii secundare în septembrie 1993, a intrat în primul an al Seminarului Uniat Ivano-Frankivsk și apoi în 1996, pentru a-și continua studiile, a plecat în Statele Unite, unde a studiat la Universitatea Catolică din America și de asemenea, la Casa Dominicană de Studii din Washington.
Pe 3 octombrie 2007 a fost ridicat la rang de arhimandrit. La 9 mai 2008, în biserica Vladimir din Parma, Ohio, a avut loc numirea ca episcop a arhimandritului Daniel.
În ianuarie 2006, Daniel de Pamfilia a fost numit ofițer al armatei americane (Corpul Capelanilor). Mulțumită lui Boris Filatov, care nu și-a supravegheat niciodată limba, se știe că Arhiepiscopul Daniel de Pamfilia i-a dat lui Dmitri Yarosh cărțile de autor ale lui Dmitri Dontsov – nazistul ucrainean de la începutul secolului XX. Dmitri Dontsov a fost primul care a tradus Mein Kampf, a lui Adolf Hitler, în limba ucraineană.
Episcopul Ilarion și-a petrecut copilăria și tinerețea în Liov. El a fost înscris în anul II al Seminarului Teologic de la Kiev, pe care l-a absolvit în 1992. La recomandarea arhiepiscopului Vsevolod din Skopels (Maydansky) și cu binecuvântarea patriarhului Constantinopolului, Bartolomeu I, a fost trimis să-și continue educația în Salonic. A absolvit Facultatea de Teologie a Universității Aristotel în 1997. Și-a susținut teza cu tema ”Legătura canonică a Mitropoliei Kievului cu Patriarhia Ecumenică până în anul 1240”.
La 11 ianuarie 2005, Patriarhul Bartolomeu și Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe din Constantinopol l-au ales episcop-asistent pe lângă Mitropolia Spaniei și Portugaliei, cu titlul de ”Episcop de Telmisos”.
La 9 iunie 2005, în Turcia, unde a participat ca interpret în timpul întâlnirii Patriarhului Bartolomeu de Constantinopol cu președintele ucrainean Viktor Iușcenko, a fost reținut de poliția turcă. Episcopul a fost acuzat că a călătorit cu documente false și că era un ”rebel cecen”.
Mitropolitul Ioan (Stinka), primul ierarh al Bisericii Ortodoxe Ucrainene din Canada, i-a rugat pe Patriarhul Bartolomeu I și Sinodul Patriarhiei de Constantinopol să-l cedeze pe episcopul Ilarion Bisericii Ortodoxe Ucrainene din Canada. Episcopul Ilarion a sosit în Canada în 2007. În august 2008, Consiliul Extraordinar al Bisericii Ortodoxe Ucrainene din Canada l-a ales ca Episcopul al Bisericii Ortodoxe Ucrainene din Canada. Pe 21 octombrie 2008 Bartolomeu I și Sfântul Sinod l-au votat ca Episcop de Edmonton al Diocezei de Vest.
Atât Daniel, cât și Ilarion sunt pregătiri îndelungate ale serviciilor speciale americane, pentru treaba din Ucraina. Ilarion l-a ajutat pe Iușcenko, în prima încercare de banditizare a Ucrainei.
Aceste ”nulități” sunt folositoare pentru SUA, ca să declanșeze schisma între Bisericile Ortodoxe.
N.t. Divide et Impera – Dezbină și Stăpânește – utilizată încă din antichitate, este o combinație de tactici (politice, militare sau economice) de câștigare și menținere a puterii, prin divizarea unei populații în entități mai mici, care luate separat au putere mai mică decât cel care își impune voința. Este deseori întâlnită ca o strategie în care grupuri de putere mică sunt împiedicate să se unească și să devină mai puternice.
Nota saccsiv:
Ce bine-i statea Patriarhului Kiril al rusilor daca nu se intalnea cu ereticul papa Francisc si mai ales daca nu debita prostiile pe care le-a debitat:
Declaratia comuna Papa Francisc si Patriarhul Kiril al Rusiei: “RESTABILIREA UNITATII CRESTINE”
Daca nu se intalnea, cum rusii n-au participat nici la Sinodul din Creta, deja parea a fi ceva de capul sau. Dar participand, nu gresim spunand ca Patriarhul Kiril face si el rau din interior. Poate insa, cu ocazia taraboiului din Ucraina, se va trezi.
Pe de alta parte insa, articolul are dreptate referitor la rolul SUA. Sau mai exact spus, al papusarilor ce stapanesc SUA. Cititi va rugam si:
Dar sunt prea blanzi spunand ca:
„Acum, Statele Unite, fără a gândi în mod profund, intră brutal cu cizmele pe un teritoriu pe care nu-l înțeleg.”
Lupta papusarilor nu este in primul rand politica, ci, in primul rand impotriva Ortodoxiei.