X

Alex Dima: ”De doi ani Justiția este prioritatea guvernanților. Altele ar trebui să ne fie prioritățile!”

de null

Alex Dima, Romania te iubesc

Oare o să ne revenim vreodată? O să ne trezim? Mă tot întreb când … și cum?

De doi ani Justiția este prioritatea guvernanților. Mai bine zis, subminarea ei. Și se pare că le iese… Altele ar trebui să ne fie prioritățile! Să construim ceva în țara asta! Să construim și așa poate să ne regăsim un strop de mândrie națională. Că tot vorbim de Centenar…

Pământul e pârjolit de cea mai cruntă secetă din ultimii 50 de ani.

O prioritate ar trebui să fie sistemele de irigații. Am putea să continuăm lucrările la canalul Siret-Bărăgan. Nu se întâmplă.

Îmi aduc aminte cum Daniel Constantin, ministrul Agriculturii în guvernarea Ponta, mă privea în ochi și spunea că o să se apuce de treaba. N-a făcut-o. Petre Daea, ministrul Agriculturii, se lăuda anul trecut cu irigatiile dintr-o stație de pompare din Dunăre care nu funcționa de ani buni.

Și astfel de exemple îmi tot vin în minte.

Îl văd acum pe Daniel Constantin lansând un nou partid cu Victor Ponta. Și au un discurs de parcă n-au fost niciodată la putere, de parcă nu și-au dovedit competențele și limitele.

Îl văd și pe Nicolae Bănicioiu. N-ai cum să nu te gândești la morții din Colectiv și mai ales la morții din spitalele conduse de el. Va aduceți aminte când spune că ne descurcăm și că nu avem nevoie de ajutor?

Ar trebui să construim autostrăzi. Să legăm țara de Europa.

Câți kilometri am construit în ultimul an??? 15?

Suntem însă pe primul loc în Europa la capitolul morți pe șosele. N-avem drumuri, dar nici educație. De câte ori n-ați văzut oameni vorbind la două telefoane la volan, bolizi care dau flash-uri ca să le faci loc sau copii stand între scaunele din fața ale mașinii, în picioare?

Ar trebui să reciclăm. Să nu mai umplem pământul de gunoaie.

N-o facem. Pentru că nu ne pedepsește nimeni. O să ne pedepsească UE și o să plătim cu toții.

Să mai zic de Sănătate? Sau spitale? Sau Educație? Că partidul lui Ponta o propune la președinție pe Ecaterina Andronescu?

Să zic de doamna Dancila?

Să mai zic de Tăriceanu sau Dragnea?

Sau de Opoziție? Care Opoziție? Sunt aceiași oameni, într-o bună măsură, care s-au unit și despărțit în funcție de interes. Al lor.

Și atunci mă tot întreb în ultimul timp: ce-i cu noi? De ce le permitem să-și bată joc de noi, de ce-i lăsăm?

Când o să ne revenim? – ALEX DIMA, ”România, te iubesc”.

[dntplgn recurring_amt1="5.00" recurring_amt2="10.00" recurring_amt3="20.00" item_name="Donatie"]

4 comentarii

  1. Ok, intrebarile in sine mi se par legitime si pertinente. Insa in contextul dat mi se par penibile si ipocrite. Mai ales din perspectiva unui protvist tefelist.

    Pai justitia trebuie sa fie prioritara din secunda unu in ORICE tara care se afla in halul in care se afla Romania, cu abuzurile, politia politica (a procurorilor – dovada concreta valul imens de achitari recente, dar era initial si o politie politica a judecatorilor- cu alde Livia Stanciu ca sef al judecatorilor iccj, autointitulata „partener de nadejde” al dna!! – pana sa fie demis Coldea care controla inclusiv la nivelul judecatorilor), cu atatea abuzuri si protocoale cu serviciile speciale, dandu-le „oficial” drept (ilegal) de a avea ingerinte in justitie, acum cica de ce se implica astia in justitie. Halal atitudine.

    Apoi, ce au facut aia si aia, ministrii in infrastructura. Ipocizie maxima, s-a trezit teflistul in 2018 sa-si puna intrebarile astea de parca asta era o stare de fapt provocata in ultimii ani, si nu de cand lumea in Romania, cu precadere dula revolutie. S-a trezit nene sa vorbeasca si el acuma facand pe grozavul, bravand ca da cu bata el in astia „coruptii” de azi (sunt singurii, numai ei au determinat astea?), cu atat mai mult cu cat – ipocrizia si fatarnicia lui e maxima- a existat pana acum 1 am jumate un guvern tehnocrat! sprijinit asiduu si fetisizat de alde alex dima. De ce oare nu si-a pus toate intrebarile astea pertinente propriilor lui favoriti? cand erau ei la putere, ca doar le era si prieten. Tacerea lui, ca si a altora, a fost asurzitoare. A asteptat miseleste sa-i plece favoritii ca in sfarsit sa prinda si el glas si sa se bata-n piept ca da el cu coruptii de pamant. Parca ipocrizie e putin spus…

    1. Bine punctat!

      Ar trebui sa ne plangem de fapt ca dupa doi ani n-au reusit sa faca ordine in justitie ca sa nu mai fie posibila politia politica. Au murit atatia oameni in puscariile comuniste si iata ca dupa 70 de ani fenomenul se repeta intr-un mod halucinant (delatiuni ordinare obtinute prin amenintare, falsificarea probelor, urmarirea fara mandat legal si, culmea, trunchierea/redarea eronata a convorbirilor sau chiar „probe” la care acuzatii si avocatii lor nu au acces ca sa nu mai vorbim de un intreg sistem de constrangere si santaj al judecatorilor ca dea sentinte fabricate in spatele usilor inchise. Am ajuns in situatia aberanta cand ne atrage altcineva atentia ca nu se respecta nici macar prezumtia de nevinovatie.

  2. …avem un singur mare merit, acela de a NE MERITA SOARTA! desi, Romania te iubesc si sufer in felul meu pentru tine, ma tem ca, in feul actual in care ne raportam problemelor si umilintelor la care suntem supusi ca popor, nu mai este nimic de facut pe cale pasnica, in opinia mea. Daca insa ne trezim constiintele din letargia ce le-a curprins, deh , atunci ar mai fi o sansa, cu conditia de a se trezi si rezona la unison foarte multi romani, cel putin un milion, altfel nici de-o revolta gen `89 nu poate fi vorba. Sa vedem ce se alege pe 1 August o data la care se vor aduna, se pare, foarte multi romani de pretutindeni spre a infatui si curma mersul defectuos al tarii – atentie! nu pe 10 August, atunci sunt gasca progeniturii aluia care-a falimentat Bancorexul, si este o diversiune (la astea suntem specialisti ca si-n tradari). Dumnezeu ne da dar nu ne baga-n straita! cat desopre minte, da-o Doamne romanului macar pe aia de pe urma!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button