X

Celule umane amestecate cu embrioni de găină într-un experiment științific bizar efectuat la Universitatea Rockefeller

de null
Fotografie ©imagebroker/Armin Floreth / Reuters

Celule ‘umane’ amestecate cu embrioni de găină într-un experiment științific bizar

Cercetătorii americani au amestect celule umane artificiale cu embrioni de găină într-un experiment bizar ce a dezvoltat oase și structuri nervoase.

Studiul asupra formelor incipiente ale dezvoltării umane a fost desfășurat de o echipă de cercetare la Universitatea Rockefeller din New York, și a utilizat embrioni de la animale aviare și celule artificiale menite să reproducă țesutul uman.

Publicat în jurnalul Nature, studiul celulelor stem examinează evoluția complexă a organelor umane importante precum creierul, plămânii, ficatul, precum și structura osoasă. Înțelegând dezvoltarea acestor structuri, căile definite ale anumitor celule, se speră ca cercetătorii să realizeze ingineria inversă a bolilor ce le afectează.

Citește mai mult: Californian pe moarte acționează Monsanto în instanță pentru ascunderea efectelor cancerigene ale erbicidului Roundup

Pentru studiu, cercetătorii au grefat grupuri de celule umane în embrioni de găină și au descoperit că amestecul a dezvoltat o structură spinală precum și stadii incipiente de țesut nervos. Este pentru prima dată când oamenii de știință au realizat așa ceva. Deși e putin probabil ca hibrizi mutanți de oameni și găini să crească în laboratoare, studiul a evidențiat o reacție interesantă de ADN de la două specii complet diferite.

 

 

“Spre uimirea mea grefa nu numai că a supraviețuit, dar a dat naștere la aceste structuri organizate minunate”, a zis Ali Brivanlou, șeful proiectului. Embrionul grefat nu a supraviețuit îndeajuns pentru a se dezvolta mai mult.

Potrivit lui Brivanlou, faptul că celulele umane s-au dezvoltat în părți a unei coloane vertebrale și țesutul aviar a format o neuroanatomie separată indică că semnalizarea sau căile definite există.

“Odată ce transplantezi organizatorul uman într-un embrion de găină, limbajul folosit pentru a instrui celulele umane să dezvolte creierul și sistemul nervos este identic cu cel folosit de către amfibieni și pești”, a adăugat Brivanlou.

Deși studiul a fost proclamat ca un pas în avansarea medicinei regenerative, nu toți sunt mulțumiți, unii comentatori online temându-se de ce-i mai rău.

“Etic? Nu cred. Trebuie să încetăm să ne mai jucăm cu natura”, a scris un comentator.

https://twitter.com/CassandraRules/status/999829057117270016

https://twitter.com/JamieGlazov/status/999937121879318528

https://twitter.com/Murgoot/status/999858203981561856

https://twitter.com/ElizabethleaVos/status/999892671891095552

https://twitter.com/EricHed7/status/999850210506563584

 

[dntplgn recurring_amt1="5.00" recurring_amt2="10.00" recurring_amt3="20.00" item_name="Donatie"]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button