X

Studiu: PENICILINA modifică creierul copiilor, CAUZAND dezvoltarea unui TEMPERAMENT FURIOS și VIOLENT / Aproape tuturor bebelusilor din SUA li se administreaza antibiotice in primul an de viata / In SUA antibioticele se găsesc și în produsele din carne și lactate

de null

Studiu șocant descoperă că penicilina modifică creierul copiilor, cauzând dezvoltarea cu un temperament furios și violent

Tratamentul cu antibiotice în sarcina avansată, precum și în copilăria timpurie a stimulat agresivitate și modificări de comportament pe termen lung, arată un studiu recent. O echipă de cercetători de la McMaster University și St. Joseph’s Healthcare Hamilton din Ontario, Canada, au examinat efectele tratamentului cu doze mici de penicilină administrate șoarecilor gestanți precum și puilor acestora, și au descoperit că antibioticul declanșează schimbări neuro-chimice în creier, precum și un dezechilibru în flora digestivă a acestora. Aceste schimbări coincid cu creșterea agresivității în cobai, au spus cercetătorii. Cu toate acestea, studiul a revelat că prin administrarea unei rădăcini de lactobacillus se pot preveni debutul acestui comportament agresiv.

„În acest studiu, raportăm că dozele mici de penicilină luate spre finalul sarcinii și la începutul vieții șoarecilor, schimbă comportamentul și echilibrul florei intestinale. Deși aceste studii au fost făcute pe șoareci, ele punctează temerile crescânde legate de efectele pe termen lung ale consumului de antibiotice. Pe lângă acestea, rezultatele noastre sugerează că un pro-biotic ar putea fi eficient în prevenirea efectelor negative ale penicilinei”, a spus autorul Dr. John Bienenstock într-un articol din ScienceDaili.com .

Descoperirile au fost publicate în revista Nature Communications.

Potențialul impact al antibioticelor asupra comportamentului copiilor

Autorul principal punctează de asemenea că pacienții au fost expuși antibioticelor în timpul copilăriei timpurii, și a subliniat potențialele efecte ale tratamentului cu antibiotice asupra dezvoltării comportamentale a copiilor în viitor. „În America aproape că nu există bebeluși cărora să nu li se fi administrat antibiotice în primul an de viață. Antibioticele nu sunt doar prescrise, ci se găsesc și în produse din carne și lactate. Dacă mamele transmit efectele acestor medicamente copiilor lor nenăscuți sau nou născuți, aceasta ridică în continuare întrebări legate de efectele pe termen lung ale consumului de antibiotice în societatea noastră”, a spus Dr. Bienestock.

Un alt studiu a demonstrat un efect asemănător asupra animalelor de laborator.  Cercetători canadieni au examinat șoareci sănătoși și au folosit antibiotice pentru a le modificat flora intestinală. Conform studiului, șoarecii care au primit antibiotice prezentau nerăbdare crescută și aprehensiune scăzută, comparativ cu cei din grupul de control. Cercetătorii au mai descoperit că șoarecii tratați cu antibiotice aveau un nivel ridicat dintr-o proteină a creierului asociată cu depresia și anxietatea, comparativ cu grupul de control. Descoperirile au fost publicate în revista Gastroenterology.

O meta-analiză publicată în 2014 a confirmat de asemenea că folosirea de antibiotice pentru tratarea inflamației duce la un dezechilibru chimic al florei intestinale. Aceste efecte declanșează schimbări în funcționarea intestinului și comportamentul gazdei, a subliniat referatul. Rezultatele au apărut în revista Advances in Experimental Medicine and Biology.

Societatea modernă și cercul vicios al agresivității

Un număr vast de studii arată că anumite schimbări comportamentale precum agresivitatea timpurie la copii s-ar putea la fel de bine manifesta în adolescență și la maturitate. O analiză a lui Frances McCleland Institute din Tucson, Arizona, a revelat că băieții au fost mai predispuși la comportament agresiv, precum lovirea altora,  decât fetele. Cu toate acestea, referatul arată că fetele au fost mai predispuse să folosească agresivitatea socială decât băieții. Studiul mai arată că ambele sexe au tendința să folosească aceste două forme de agresivitate în mod simultan.

Comportamentul agresiv din adolescență a fost de asemenea asociat cu forme mai violente ale comportamentului – cum ar fi abuzul sexual, abuzul asupra copiilor, violența domestică și uciderea – la maturitate, a revelat o meta-analiză. Un raport al Departamentului Justiției al SUA a arătat că adulți tineri între 18 și 24 de ani prezentau rate mai ridicate de omucidere. Datele mai arată că 7,7% din toate americancele au suferit violență sexuală, în timp ce 22% au fost supuse la violență domestică. Rezultatele au fost publicate în Journal of Psychiatric and Mental Health Nursing. (Relevant: Cunoaște mai multe despre situația curentă a violenței în SUA pe Violence.news și Civilwar.com)

Un număr de studii, cunoscute colectiv sub numele studiile „Păpușa Bobo” ale psihologului Albert Bandura demonstrează cercul vicios al agresivității ce poate fi transmisă de către părinți, copiilor. Conform cu studiile lui Bandura, părinții care manifestă agresivitate erau mult mai probabil să aibă copii cu comportament asemănător.

[dntplgn recurring_amt1="5.00" recurring_amt2="10.00" recurring_amt3="20.00" item_name="Donatie"]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button