X

8 motive pentru care cultivarea propriilor alimente este cea mai bună decizie pe care o vei lua vreodată

de null

Image: Save the earth and better yourself: 8 reasons why growing your own food is the best decision you will ever make

Salvează planeta și devino mai bun: 8 motive pentru care cultivarea propriilor alimente este cea mai bună decizie pe care o vei lua vreodată

(Natural News) Te-ai gândit vreodată să-ți cultivi propriile fructe și legume? Dacă nu, acum este timpul să iei în considerare acest lucru. Poate părea obositor și copleșitor, dar în realitate este destul de ușor și simplu. Poți începe prin a le cultiva în curte, iar dacă nu ai o curte poți lua în considerare grădinăritul în recipiente amplasate pe balcon, pe terasă sau pe un pervaz. Încă nu ești convins? Aici sunt opt motive pentru care ar trebui să începi să-ți cultivi propria mâncare.

  • Ai o familie mai sănătoasă nimic nu poate întrece prospețimea fructelor și legumelor care sunt cultivate acasă. Unul dintre cele mai valoroase lucruri pe care le poți face pentru tine și pentru familia ta ca să fie sănătoasă este a servi fructe și legume proaspete. Fructele și legumele cultivate în propria curte sunt cele mai bune pentru că le culegi direct din grădina ta și le mănânci proaspete. Un alt beneficiu dovedit a fost arătat într-un studiu publicat în ziarul American Dietetic Association. Rezultatele studiului au arătat că este de două ori mai probabil ca preșcolarii care mănâncă preponderent produse crescute acasă să mănânce cinci porții de fructe și legume pe zi față de acei copii care mănâncă rar sau deloc produse cultivate acasă.
  • Cheltuiești mai puțin pe alimente – Faptul că îți cultivi singur propria mâncare te ajută să economisești bani și îți asigură o siguranță întrucât nu va mai trebui să cumperi fructe și legume din supermarket. Aproape toate fructele și legumele din supermarket și-au pierdut valorile nutriționale pentru că au fost depozitate pentru mult timp. Cu mai puțin de un dolar poți cumpăra un pachet de semințe și începe a-ți planta propriile produse. (Corelat: Aici sunt 8 semințe perfecte pentru depozitare pe timp lung)
  • Ajuți mediul înconjurător Cultivându-ți propriile produse deja ajuți mediul înconjurător în diferite moduri. Unul dintre acestea este cultivarea mâncării fără pesticide și ierbicide. Acest lucru reduce poluarea apei și aerului. Vei ajuta și la reducerea folosirii de combustibil fosil. Mai mult decât atât, va scădea și poluarea produsă de transportarea produselor proaspete din toată lumea către supermarkete.
  • Faci mai multă activitate fizică În timp ce plantezi, smulgi buruinele, uzi și recoltezi faci activitate fizică. Adu-ți aminte să te încălzești și să-ți întinzi mușchii înainte de grădinărit! Mișcarea te ajută să te relaxezi, să te destresezi, să-ți împrospătezi mintea, să respiri aer curat și să înmagazinezi vitamina D.
  • Te răsfeți cu măncare mai gustoasă Nimic nu întrece prospețimea fructelor și legumelor culese direct din grădină. Dintr-un studiu a reieșit că rosiile cultivate acasă sunt mai dulci și sunt mai bogate în nutrienți decât cele vândute în supermarket.
  • Ai un sentiment de împlinire – Este satisfăcător să vezi cu ochii tăi cum sămânța pe care ai plantat-o crește și devine mâncarea de care vă bucurați tu și familia ta. Grădinăritul acasă te ajută să meargă bine familiei tale, să o hrănești și îmbunătățește sănă Există un sentiment de reușită și de satisfacție proprie în a cultiva propria-ți măncare.
  • Nu mai ești îngrijoarat de siguranța alimentelor – Pentru că știi cum au fost crescute plantele tale nu ai de ce să te îngrijorezi de siguranța mâncă Datorită cultivatului în grădină ai control asupra chimicalelor și a altor produse folosite în procesul de creștere.
  • Reduci risipa de mâncare – Este mai puțin probabil să arunci mâ Vei culege doar ceea ce ai nevoie. Și nu vrei ca timpul, efortul și munca ta grea să se risipeasca, nu-i așa?
NOTĂ OrtodoxINFO

E foarte important de unde luam semintele. Caci daca sunt de tip Monsanto, rau facem:

MONSANTO incearca sa preia controlul aprovizionarii cu seminte la nivel global, tara cu tara

Sigur, e mai mult decat nimic sa plantezi ceva pe pervaz, e si mai mult s-o faci pe balcon dar pana la urma mare treaba tot nu faci. Asa ca cel mai bine e sa faci cumva sa stai la casa cu curte. Dar despre asta, intr-un viitor articol.

Pana atunci, cititi va rugam si:

Cum sa construim o masina de gatit (cu lemne) sau incalzit apa

A doua varianta de MASINA DE GATIT

Evident, asta cu casa nu ne scapa de ANTIHRIST, insa, pana cand vine uratul, putem manca mai sanatos si, poate ceea ce este si mai important, reprezinta o etapa pregatitoare inaintea fugii, caci nu-i totuna a ajunge de pe asfalt in padure cu a ajunge din gradina in padure.

SUPRAVIETUIREA in doua etape: Prima – ETAPA URBANA.

SUPRAVIETUIREA in doua etape: A doua – ETAPA DIN SALBATICIE

Chiar daca ajungem la curte, sa nu uitam totusi de celelalte necesare fugii:

SUPRAVIEȚUIREA ORTODOCȘILOR ÎN VREMURILE DE PRIGOANĂ

Etapa I: SUPRAVIEȚUIREA până la FUGA din vremea ANTIHRISTULUI

Pentru cei mai noi, care inca nu stiu care-i treaba cu fuga:

Ce spun Sfintii Parinti despre FUGA de ANTIHRIST?

 

[dntplgn recurring_amt1="5.00" recurring_amt2="10.00" recurring_amt3="20.00" item_name="Donatie"]

Un comentariu

  1. e tare și filmulețu ăsta – https://www.youtube.com/watch?v=LM1Qb_rTeTQ
    la un moment dat jim carrey spune în mijlocul unui speech cu un mare premiu tocmai primit pt. un film cu toți membrii filmului pe scenă – că întreg holiwod-u a acceptat pe Iisus Hristos ca Salvatorul său

    și în general mi se pare genial tot filmu, ar putea fi considerat asemeni sfinților „nebuni pentru Hristos” ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button