Natural News: Colorado county criminalizes self-reliance: Off-grid living punished like a crime, traducerea Pietrele Vorbesc:
Pana nu demult, a existat o vreme in America cand nici macar nu exista notiunea de a trai „deconectat”, mai ales pentru cei ce nu locuiau in mediul urban. A trai deplin independent era mai degraba regula si nu exceptia.
Oamenii se descurcau fara electricitate, fara a fi legati la apa, la gaz sau la alte servicii oferite de catre institutiile municipale. Foloseau lemn pentru caldura, kerosen pentru lumina, sapau fantani, cresteau vaci si gani si isi cultivau cele necesare.
Acest stil de viata probabil ca pare ceva arhaic pentru majoritatea dintre noi, dar tot mai multi oameni si-au dat seama ca a trai „decuplat” ofera nu doar o viata mai simpla, mai sanatoasa si mai fericita, dar ar putea sa fie si cheia supravietuirii in caz de dezastru.
Aceast stil de viata insa, reprezinta o amenintare pentru unii. Este in interesul multor companii de a-i tine pe oameni dependenti de serviciile lor si incearca sa ingreuneze cat mai mult, sau sa faca chiar imposibila o posibila reintoarcere a oamenilor la un stil de viata in care sa nu depinda de nimeni.
In multe locuri, acest stil de viata independent e la un pas de la a fi scos in afara legii. De exemplu in tinutul Costilla din statul Colorado, sute de persoane si-au cumparat pamant in dorinta de a trai izolat. Acestia sunt hartuiti permanent de catre autoritati. Situatia a devenit atat de tensionata incat s-a ajuns ca autoritatile sa incerce sa introduca o noua legislatie ce va face obtinurea unui permis de construire imposibila fara conectarea la reteaua electrica si la apa.
E normal sa fie ilegal sa stai cu cortul pe propriul tau pamant?
Autoritatile au emis deja noi reguli ce interzic celor ce au cumparat pamant sa traieasca in corturi cat timp locuinta este in constructie. Schimbarile au fost cauzate de numarul mare de oameni care au sosit in tinut cu scopul de a cumpara pamant pentru a putea locui pe el cu cat mai putine cheltuieli. [nota traducatorului: un numar imens de americani si-au pierdut locuintele dupa criza financiara din 2008 si au fost nevoiti sa se mute in corturi]
Matthew Valdez, administratorul local privind terenurile din tinutul Costilla, expune foarte concis atitudinea autoritatilor: „Foarte des gasim familii care locuiesc in adaposturi improvizate, in rulote sau chiar in corturi. Le spunem ca nu au cum sa stea in asemenea conditii.”
Dar este oare de competenta autoritatilor sa hotarasca modul in care oamenii traiesc cat timp lucreaza la construirea unei locuinte permanente, fie chiar un cort sau o rulota? E oare normal ca oamenii sa fie obligati sa isi procure autorizatii pentru a putea campa pe propriul lor teren?
Problemele rezidentilor din tinutul Costilla nu sunt unice in America. In intreaga tara autoritatile ingreuneaza viata celor ce nu isi permit un mod de viata clasic.
In timp ce multi deplang starea in care a ajuns aceasta tara, autoritatile au ajuns sa scoata in afara legii tocmai stilurile de viata care au ridicat-o.
Vom lasa autoritatile sa ne dicteze modul de viata? Asta inseamna oare libertatea? A venit vremea sa instiintam autoritatiile ca valorile traditionale americane includ si libertatea de a-ti trai viata in mod independent. Companiile nu ne detin si nici autoritatiile. Nu trebuie sa-i lasam sa uite lucrul acesta.
Natural News: Orwellian nightmare becomes reality for Florida woman after judge declares living ‘off the grid’ illegal:
Coșmar orwellian devenit realitate pentru o femeie din Florida după ce un judecător declară că a trăi “în afara reţelei” este ilegal
(NaturalNews) O femeie din Florida, care şi-a transformat cu succes utilitatile din casă şi anume a înlocuit apa oraşului şi electricitatea furnizată de o companie locală cu apă de ploaie şi panouri solare, este pedepsită pentru eforturile inovatoare de a trăi „în afara reţelei”, ceea ce un magistrat local a declarat recent că este ilegal şi o încălcare a ordonanţelor legislative locale.
Deși el a admis că reglementările sunt redundante și nerezonabile, magistratul special Harold S. Eskin a decis că Robin Speronis, fostă agent imobiliar, în vârstă de 54 de ani, care trăieşte în prezent în Cape Coral, încalcă legislaţia locală, fără a se mai menţiona Legislaţia Internaţională de Întreţinere a Proprietăţii, prin generarea și furnizarea propriei ape şi propriei electricităţi din elemente naturale, în detrimentul utilitaţilor publice.
“Cerințele rezonabile şi legislaţia nu merg întotdeauna mână-în-mână”, a declarat Eskin, insinuănd propriul dezacord referitor la normele scandaloase. Cu toate acestea, el insistă că este necesar punerea lor în aplicare, ” indiferent dacă vreau eu sau nu.”
Guvernul nu are dreptul de a obliga persoanele să rămână în reţea, spune un avocat independent
Conform Off Grid News, Speronis se luptă cu orașul Cape Coral din noiembrie, când un ofițer de aplicare a legilor locale s-a prezentat prima dată la ușa ei și efectiv a încercat să o evacueze de pe proprietatea deţinută pentru că nu folosea utilităţile publice. Speronis susține că a se baza pe natură pentru supravieţuire este o alegere personală, şi că oraşul îi încalcă drepturile încercând să o forţeze să intre în sistem.
“Eu sunt în legalitate”, a declarat Speronis pentru News-Press despre povestea sa. “Sunt în acord cu viața … poţi fi cuplat la reţea, dar nu eşti silit s-o foloseşti. Şi atunci, ce rost mai are?”
Pentru anul trecut, Speronis s-a bazat pe energia solară și pe apa de ploaie pentru a alimenta duplex-ul ei mic situat în centrul oraşului Cape Coral. Ştilul ei de viaţă din afara reţelei include, de asemenea, folosirea unui mic aragaz de tabără pentru a găti, un număr de lămpi de propan pentru a genera lumină și căldură și chiar un duș de camping conectat la un rezervor de apă de ploaie pentru făcut baie.
Cerințele contradictorii ale legislaţiei locale sunt perimate, ele trebuie să fie eliminate
“A fost un război psihologic”, spune Todd Allen, avocatul lui Speronis “, care a fost de acord să o reprezinte pro bono. “Există un conflict inerent în legislaţie.”
Acest conflict apare în principal datorită unei învechite ordonanțe din Cape Coral, care necesită ca locuinţele situate într-o anumită vecinătate de apa livrată de municipalitate să fie cel puţin conectate la sistem, indiferent dacă îl folosesc sau nu. Intenția inițială a acestei dispoziții a fost de a interzice utilizarea de puțuri de apă acolo unde apa publică este disponibilă, o limitare pe care oraşul nu o aplică pentru colectarea apei de ploaie.
“Întregul punct de vedere pare a exista pentru a descuraja un stil de viață interesant, care este independent de sistemele orașului”, scrie JD Tuccille pentru Reason.com cu privire la situație. “Restrictive, fără minte, reguli ca acelea cu care Speronis este amenințată, sunt un pericol atât pentru independenţă cât şi pentru inovaţii. Dar acesta e modul în care oficialii guvernamentali gândesc.”
Între timp, Speronis a rămas neclintită în refuzul ei de a se supune la cererile oficialitaţilor oraşului, chiar dacă ea are pus sechestru pe proprietatea sa pentru amenzi neplătite referitoare la aceste „încălcări”. Speronis poate face apel în continuare la decizia judecătorului, totuşi, ceea ce-i va permite să rămână în legalitate.
“Suntem în fazele preliminare ale acestei poveşti,”, a declarat Speronis pentru News-Press. “Avem un drum lung, lung de parcurs. Sunt sigură că se va face dreptate.”
Natural News: Collecting rainwater now illegal in many states as Big Government claims ownership over our water:
Multe dintre libertatile de care se bucura poporul american se erodeaza treptat, pe masura ce „pamantul libertatii” se transforma intr-un pamant al sclaviei, insa despre ce va voi vorbi in randurile urmatoare ridica atacul asupra libertatilor la un nou nivel. Astfel, mai multe state de pe coasta de vest, cum ar fi Utah, Washington si Colorado, au scos in afara legii colectarea apei de ploaie de pe proprietatile private deoarece, conform oficialilor, aceasta apartine altcuiva.
Pe cat de bizar pare, legi care restrictioneaza proprietarii de la a „redirectiona” apa care le cade pe case exista de ceva timp in mai multe state vestice. Insa doar recent, datorita secetelor si a interesului innoit in metodele de conservare a apei, au inceput conflictele cetatenilor cu politia pe tema colectarii acesteia pentru uz personal.
In Utah este ilegala redirectionarea apei de ploaie fara detinerea unui permis in acest scop, iar Mark Miller a aflat aceasta pe pielea sa.
Dupa ce a construit un sistem de largi dimensiuni de colectare a apei de ploaie pentru a spala masinile noi vandute de catre firma sa, Miller a aflat ca proiectul se afla de fapt in afara legii. Chiar daca pare o metoda de bun simt, avand in vedere raritatea ploilor in Utah, aceasta este totusi considerata o incalcare a drepturilor de folosire a apei, drepturi ce le revin, se pare, exclusiv institutiilor guvernamentale.
„Utah este al doilea stat secetos din natiune. Legile noastre ar trebui sa tina cont de aceasta”, a explicat Miller, ca raspuns la ridicola interdictie.
Oficialii din Salt Lake City au ajuns la un compromis cu Miller si ii permit acum acestuia sa „le” foloseasca apa de ploaie, dar simplul fapt ca indivizii ca Miller nu detin apa care le pica pe propriile acoperisuri este un indicator puternic asupra nivelului de libertate pe care il au cetatenii SUA.
Utah nu este singurul stat cu interdictie de colectare a apei de ploaie. Colorado si Washington au impuse si ele restrictii care limiteaza folosirea libera a apei de ploaie.
Contrasens: Poftiti ghebe? Atentia la jandarmi!:
Vine sezonul ghebelor si va ganditi sa va faceti ceva timp sa adunati cateva sacose, cativa saci cu bureti pentru o zacusca. Ei, bine, inainte de a purcede la padure, puneti-va bine niste bani pentru ca s-ar putea sa aveti nevoie. Pentru plata amenzii.
Pentru ca nu doar copacii sunt ai statului in paduri ci si tot ce creste printre copaci: ciuperci, mure, pere padurete. Iar onor Statul e dintotdeauna suparat pe concurenta, asa ca incearca sa previna furturile. Probabil ca nu are posibilitatea sa culeaga tot ce creste la umbra copacilor de stat, insa asta nu-l impiedica sa incerce sa descurajeze pe oricine s-ar incumeta sa culeaga ciuperci sau fructe de padure.
Conform Legii 171/2010 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor silvice, publicata in Monitorul Oficial 513 din 23 iulie 2010, la capitolul VI, articolul 17 se spune clar:
Constituie contraventii silvice si se sanctioneaza cu amenda de la 800 lei pana la 1.000 lei urmatoarele fapte:
- c)recoltarea din fondul forestier national a produselor nelemnoase specifice, fara acordul proprietarului si/sau al ocolului silvic care asigura administrarea padurii;
Conform Codului Silvic, (3) produsele nelemnoase specifice fondului forestier national sunt:
a) fauna de interes cinegetic;
b) peste din apele de munte, din crescatorii, balti si iazuri din fondul forestier;
c) fructe de padure;
d) seminte forestiere;
e) ciuperci comestibile din flora spontana din cuprinsul acestuia;
f) plante medicinale si aromatice din cuprinsul acestuia;
g) rasina;
h) alte produse.
Saptamana trecuta, jandarmii au primit instructiuni referitoare la aplicarea noii legi.
Inchei cu o mostra de umor involuntar ca sa nu spun prostie din legea amintita:
Art. 12. – Constituie contraventii silvice si se sanctioneaza cu amenda de la 500 lei pana la 800 lei urmatoarele fapte:
[…]
e) trecerea animalelor domestice neinsotite prin paduri.
Cititi va rugam si:
PRIVATIZAREA APEI. Doar cateva companii hranesc lumea. Mai trebuie ca apa sa ne-o dea tot ei si …
RĂZBOIUL ÎMPOTRIVA URZICII din Franța, obligă țăranii să fie dependenți de sistem
[dntplgn recurring_amt1="5.00" recurring_amt2="10.00" recurring_amt3="20.00" item_name="Donatie"]
Băncile te vor sclav.