X

Jocurile video violente, cum ar fi Call of Duty, afectează creierul tinerilor, care devin mai puțin empatici

de null

Jocurile violente au adesea o reputație proastă, multe dintre ele alimentând comportamente agresive și antisociale.

Cercetătorii au descoperit dovezi că jocurile precum Call of Duty (imagine) afectează capacitatea creierului nostru de a procesa emoțiile fundamentale ale omului. În consecință, jocul cronic violent i-ar putea face pe oameni să fie fară sentimente.

  • Jocuri cum ar fi Call of Duty afectează capacitatea creierului nostru de a procesa emoțiile.
  • Jocurile de o violenţă cronică ar putea să îi facă pe oameni mai duri, reci şi mereu autoritari.
  • Studiul a constatat că jocurile au fost legate de o empatie mai scăzută și de lipsa sentimentelor.
  • Jocul inhibă capacitatea oamenilor de a procesa expresia facială emoțională și de a-și controla răspunsurile în comunicarea cu alţi oameni.

Acum se pare că realitatea ar putea fi și mai rea, cercetătorii descoperind dovezi că jocuri precum Call of Duty afectează capacitatea creierului nostru de a procesa emoțiile fundamentale ale omului.

Drept urmare, jocul violent i-ar putea face pe oameni mai duri, reci şi mereu autoritari în situații limită, au avertizat cercetătorii.

Studiul, publicat în Social Affective and Cognitive Neuroscience, a constatat că jocurile de noroc au fost legate de o empatie mai mică și lipsa sentimentelor.

Acest lucru se datorează faptului că inhibă capacitatea oamenilor de a procesa expresia facială emoțională și ca rezultat afectează posibilitatea lor de a controla răspunsurile, potrivit unui articol al British Psychological Society.

În experimentul condus de Laura Stockdale de la Universitatea Loyola din Chicago, cercetătorii au clasificat participanții ca jucători frecvenți sau rari. 

Treizeci de ore de jocuri pe săptămână au fost considerate frecvente.

Cercetătorii au analizat jucătorii a 3 jocuri și au remarcat dacă erau de natură violentă (cum ar fi jocul Call of Duty) sau nonviolentă (cum ar fi Fifa). 

Au găsit 30 de jucători frecvenți (gameri) și 31 de jucători non frecvenți de jocuri non-violente (grupul de control). 

Toți erau bărbați, iar vârsta medie era de 21 de ani.

Într-un chestionar inițial de empatie, jucătorii au avut scoruri mai mici decât grupul de control.

Au urmărit undele cerebrale ale participanților utilizând electroencefalografia (EEG).

În același timp, ei au realizat o „sarcină de tip stop-semnal” care conținea fețe masculine și feminine care arătau fie fericite, fie speriate.

Jucătorii au avut o creștere redusă în activitatea creierului, asociată cu atenția la informațiile emoționale atunci când au văzut fețele.

Faptul că jucătorii nu au avut această creștere sugerează că acordă mai puțină atenție stimulilor faciali și că le este mai greu să proceseze informații vizuale. 


Studiul, publicat in Social Affective and Cognitive Neuroscience, a constatat că jocurile de noroc au fost legate de o empatie mai mica si de insomnie emotionala (imagine).

Cercetătorii cred că acest lucru ar putea fi motivul pentru care jucătorii au adesea o empatie mai mică

În mod neobișnuit, jucătorii au arătat o reacție mai mare față de fețele fericite, sugerând că s-a redus răspunsul neuronal la fețele amenințătoare.

Potrivit cercetătorilor acest lucru ar putea fi pentru că au fost supraexpuși acestora în jocuri.

“Constatările din acest studiu contribuie la creșterea dovezilor care sugerează că expunerea la un mediu media violent poate modula funcția neuronală asociată cu afecțiunea emoțională si funcția cognitivă”, menționează cercetătorii în lucrare .

„Studiul arată că jucătorii frecvenți ai jocurilor video grafice violente erau mai puțin empatici decât cei care jucau rar astfel de jocuri.”

Cercetătorii au analizat trei jocuri video participante la studiu care sunt jucate cel mai mult și au remarcat dacă au fost de natură violentă (cum ar fi jocul Call of Duty) sau non-violente (cum ar fi Fifa, ilustrat).

Un studiu de anul trecut, asupra jocurilor violente de tip „shooter”, a descoperit că pot afecta creierul, inclusiv cresc riscul pentru boala Alzheimer.

Cercetătorii de la Universitatea din Montreal au luat în jur de 100 de persoane pentru a juca o serie de jocuri populare „shooter” cum ar fi Call Of Duty, Killzone și Borderlands 2 pentru un total de 90 de ore.

De asemenea, le-au oferit access la jocuri non-violente din seria Super Mario.

Până la sfarsitul studiului, au descoperit că persoanele care au jucat în mod obișnuit jocuri de acțiune au avut mai puțini neuroni în hippocampus, un centru de memorie cheie in creier.

Cu toate acestea, cei care au jucat jocuri non-violente au încheiat studiul cu materie cenușie îmbunătățită în creierul lor.

Descoperirea neagă constatările anterioare care susțineau că toate jocurile video au capacitatea de a spori anumite aspecte ale procesării mentale și de a stimula memoria pe termen scurt.

NOTĂ OrtodoxINFO
[dntplgn recurring_amt1="5.00" recurring_amt2="10.00" recurring_amt3="20.00" item_name="Donatie"]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button