Fotografia de mai sus a fost postata la articolul Fotografia virală cu Luna și Pământul, care îți arată cât de mici suntem de pe PLAYTECH cu urmatorul text:
În cazul în care te crezi buricul pământului, fotografia asta îți amintește că nu e chiar așa. Suntem chiar nesemnificativi în Univers.
Nava spațială OSIRIS-REx, controlată de NASA, este, în prezent, în drum spre Bennu, un asteroid bogat în carbon, care ar putea ascunde în compoziția sa dovezi ale unei vieți. La sfârșitul anului trecut, câteva imagini au fost colectate de sondă, în timp ce î;i vedea de drum, iar unele dintre ele ne amintește cât de mici și nesemnificativi suntem cu adevărat.
Imaginea din deschidere a fost surprinsă de OSIRIS-REx pe 2 octombrie 2017, când nava a fost la aproximativ cinci milioane de kilometri de Pământ. Asta înseamnă cam de 13 ori distanța dintre Pământ și Lună. Fotografia a fost fost recent lansată de NASA și arată Pământul și Luna, la o distanță de aproximativ 384.400 kilometri, blocați în orbită și despărțiți de spațiu.
La cel mai înalt nivel filozofic, OSIRIS-REx este misiunea care ne-ar putea ajuta să aflăm de unde venim, deoarece asteroizii sunt rămășițe ale formării sistemului solar. Pe lângă asta, sonda ne-a dat și o lecție: ne amintește unde suntem, de fapt, în acest moment.
Luna apare mai aproape de Pământ decât este de fapt, pentru că cele trei corpuri nu formează un triunghi isoscel. Trei imagini au fost folosite pentru a reda această fotografie, fiind modificate, iar Pământul este atât de strălucitor încât Luna trebuia să fie luminată pentru a fi mai vizibilă.
În septembrie 2017, OSIRIS-REx și-a folosit NavCam pentru a face o fotografie a Pământului de la 110.000 km. Dacă te uiți atent în parte dreaptă sus, însă se mai pot vedea ”resturile” uraganelor Maria și Jose.
OSIRIS-REx ar trebui să ajungă la Bennu în august, anul acesta, unde ar trebui să colecteze câteva probe de rocă și să înceapă altă călătorie, în drum spre casă. Dacă totul merge conform planului, sonda va fi pe Pământ în 2023.
O fi virala, daca zic ei. Sa presupunem si ca fotografia respecta proportiile reale dintre diametre si distanta. Ceea ce ma surprinde pe mine este cum de Luna poate crea maree. Caci daca citim parerea oficiala de la https://despretot.info/mareele-definitie-maree-dex/, constatam ca Luna este jucatorul principal al respectivului fenomen.
Si-mi mai aduc aminte si cum topaiau cosmonautii pe Luna, explicandu-ni-se ca gavitatia acolo este foarte mica:
Chiar asa, ce-o fi gravitatia?
Incurcată in TEORII, STIINTA nu poate explica încă GRAVITATIA
Sigur, poate o fi si ca ei. Sau, cel putin, partial ca ei, caci eu, de exemplu, nu cred ca au aselenizat:
Asta nu ne impiedica totusi sa cercetam, caci “crede si nu cerceta” nu este o treaba crestineasca:
“Crede si nu cerceta” este de fapt o treaba a sistemului totalitar anticrestin, ca de exemplu “crede in vaccinuri sau dai de belea”:
[dntplgn recurring_amt1="5.00" recurring_amt2="10.00" recurring_amt3="20.00" item_name="Donatie"]
tot topaiala pe luna la link
https://www.youtube.com/watch?v=efzYblYVUFk&NR=1
in intervalul 45-50 secunde omul topaie si cade dupa un timp. Solul/praful cade mult mai repede cu toate ca e antrenat inspre in sus cu aceiasi viteza cu care se desprinde omul.
In mod normal, ar trebui sa cada in acelasi timp, in absenta unei atmosfere.
Era cam greu sa lege fiecare particula de sol cu ata si sa incetineasca caderea, asa ca a rezultat ce se vede.
E de desene animate toata scena.
„Newton, de asemenea, a teoretizat și este acum în mod obișnuit învățat că mareele oceanelor Pământului sunt cauzate de atracția gravitațională lunară. Dacă Luna are numai 2.160 de mile în diametru și Pământul are 8.000 de mile, oricum, folosind propria lor matematică și „lege”, rezultă că Pământul este de 87 de ori mai masiv, și prin urmare, obiectul mai mare ar trebui să atragă către el obiectul mai mic, și nu invers. Dacă gravitația superioară a Pământului este ceea ce ține Luna în orbită, este imposibil pentru gravitația inferioară a Lunii să înlocuiască gravitația Pământului, mai ales la nivelul mării Pământului, unde atracția sa gravitațională ar fi chiar mai departe, în afara razei Lunii. Iar dacă gravitația Lunii a înlocuit-o cu adevărat pe cea a Pământului, lucru care determină mareele să fie atrase spre Lună, atunci nu ar trebui să fie nimic care să le oprească să-și continue drumul în sus, spre marele lor atractor.”
„Mai mult decât atât, viteza și traiectoria Lunii sunt uniforme, și prin urmare, ar trebui să exercite o influență uniformă asupra mareelor Pământului, pe când mareele Pământului variază foarte mult și nu urmează Luna. Lacurile, iazurile, mlaștinile și alte corpuri de apă ale Pământului, de asemenea, în mod inexplicabil, rămân întotdauna în afara razei gravitaționale a lunii! Dacă „gravitația” ar trage cu adevărat oceanele Pământului către ea, toate lacurile, iazurile și alte corpuri de apă stătătoare, ar trebui în mod cert să aibă maree.”
Sursa: http://www.atlanteanconspiracy.com/2015/08/200-proofs-earth-is-not-spinning-ball.html
O scena cu o tema asemanatoare apare in filmul Independence Day 2. Desi nava extraterestra era mai mica decat Pamantul, gravitatia navei respective atragea obiectele de pe Pamant catre nava, in loc sa fie invers:
https://www.youtube.com/watch?v=bAWWinSFGzE
Dragă nene rr,
Ai prins ocazia să-ți faci datoria și să ne bagi pe șest chestia cu pământul plat și fix? Nu a spus nimeni că NASA nu minte când ne bagă pe gât chestii pe care nu le putem verifica. Dar dacă NASA minte asta nu justifică și nu demonstrează că nenea rr are dreptate când spune că pământul este plat și fix sau că vaccinurile sunt bune dacă le-ar face Institutul Cantacuzino! Asta poate demonstra doar că știința oficială este sub controlul cuiva. Și atât.
Dacă nu crezi că există gravitație spune-ne și nouă de ce greutatea unei unități etalon de masă este mai mică cu cât te apropii de ecuator și mai mare când te apropii de poli? Era suficient să cumperi un cântar din acela de bijuterii care costă doar 100 de lei și când plecai de la Suceava în concediu în Egipt măsurai aceeași greutate și acolo și ai fi văzut diferența. Ca să nu mai spun că dacă ai fi avut măcar studii liceale ai fi putut lua un tratat de navigație maritimă și ai fi constatat că nu puteai să-ți afli poziția pe pământ în emisfera sudică decât dacă luai în calcul că bolta cerească se învârte altfel acolo. Și te rog să nu-mi spui acum că bolta cerească este nu știu ce film pus de nu știu cine pe nu știu ce ecran ca să creadă proștii de pe pământ că pământul se învârte. Abține-te! Chiar mă întreb. Nu ți-ai găsit și tu altă meserie decât asta de postac ca să vii să bagi aici psyopsul ăsta de prost gust de la CIA via SRI?
antiflatard
„rr are dreptate când spune că pământul este plat și fix sau că vaccinurile sunt bune dacă le-ar face Institutul Cantacuzino!”
Nu am facut niciodata o astfel de afirmatie: „vaccinurile sunt bune dacă le-ar face Institutul Cantacuzino!”
A existat vreun experiment in istorie, in vadrul caruia sa se reproduca aceasta atractie, intre un corp mai mare si unul mai mic ? Daca afirmam ca un astfel de experiment nu se poate face decat inafara razei gravitationale a Pamantului, atunci acest lucru intra in categoria lucrurilor pe care nu le putem verifica.
„De asemenea, nu a existat niciodată un experiment în istorie care să arate un obiect suficient de masiv, care numai datorită masei sale, determină o altă masă mai mică să orbiteze în jurul lui. Teoria magică a gravitației permite oceanelor, clădirilor și oamenilor să rămână întotdeauna lipiți de partea de dedesubt a unei bile rotative, iar în același timp determină obiecte precum Luna și sateliții, să rămână blocate pe orbite circulare perpetue, în jurul Pământului. Dacă aceste două lucruri ar fi adevărate, atunci oamenii ar trebui să poată să sară și să orbiteaze în jurul Pământului, sau Luna ar fi trebuit să fi fost cu mult timp în urmă atrasă în Pământ. Nici una dintre aceste teorii nu au fost vreodată verificată experimental și rezultatele lor presupuse se exclud reciproc.”
Bolta cereasca nu se invarte altfel in emisfera sudica, aceea poate fi doar o contra-rotatie: https://www.youtube.com/watch?v=kWsvHOyHMc8
„…direcția în care stelele se mișcă deasupra, se bazează pe perspectiva și direcția exactă cu care te confrunți, nu pe emisfera în care te afli.”
Oare de ce Dumnezeu nu a ales Amazonul pentru botezul Fiului Său? Era mai spectaculos decât bietul Iordan ce-și întoarce apele pe 19 ianuarie și nu pe 6 ianuarie. Răspunsul corect: evreii nu ajunseseră încă în America de Sud. Ce ghinion pentru omenire! Priviți cum se produce întoarcerea apelor pe sute de kilometri ai fluviului Amazon.
https://www.youtube.com/watch?v=LoqixgRWxes
Ma intreb cum au ajuns ei la concluzia ca suntem nesemnificativi, din aceasta poza? Daca privitii imaginea, reiese cat se poate de clar ca suntem cei mai semnificativi.
Nu mai este nimic altceva in poza, decat o luna minuscula pe care au trebuit sa o lumineze ei, ca nu se vedea…. 🙂
Nici o stea, nici o planeta, nici un soare, nimic. Doar noi si luna. Mai semnificativ de atat ce poate fi?
🙂
Explicat la modul cel mai simplist, mareea ar putea fi produsa si de miscarea de rotatie a pamantului. Incercati sa vedeti ce se intampla cand miscati pe masa un pahar cu apa in el. Datorita inertiei, apa se va misca in directie opusa, apoi va reveni la starea initiala, datorita gravitatiei. Sunt forte care actioneaza asupra intregii mase a lichidului.
Fenomenul mareelor poate fi explicat simplu prin suprapunerea fluxului eteric de aspiratie al masei selenare peste fluxul eteric de aspiratie al masei terestre. Fluxurile de aspiratie ale maselor fiind in sensuri opuse, in jurul axei comune Pamant-Luna, apare un deficit in debitul de eter aspirat de masa Pamantului. Cum eterul materializeaza spatiul fizic, sediul si suportul miscarii, deficitul de eter inseamna deficit de spatiu. Ca urmare planeta sufera contractie in planurile perpendiculare la axa comuna. Contractia transversala a planetei este resimtita mai putenic de oceanul planetear. Ca urmare a contractiei transversale a planetei, se produce umflarea, in aceeasi masura oceanului planetar, la cei doi poli ai axei comune, aparand asfel fluxul mareic, de inaltare a nivelului apelor oceanului, in directa legatura cu pozitia satelitului natural.