X

VODAFONE subjugă România cu ajutorul soluțiilor „INTERNETUL OBIECTELOR”: Numărul de proiecte Internet of Things s-a dublat în ultimul an

de null
FOTO: http://assets.raritan.com/blog/capacity-internet-of-things.jpg

Barometrul IoT efectuat de Vodafone relevă că numărul de proiecte Internet of Things la scară largă s-a dublat în ultimul an, iar procentul companiilor care utilizează mai mult de 50.000 de dispozitive active conectate s-a dublat în ultimele 12 luni.

84% dintre cei care adoptă astfel de soluţii declară că au folosit tot mai mult IoT în ultimul an. Soluţiile IoT ale Vodafone România acoperă o gama largă de nevoi, de la managementul flotelor auto şi optimizarea rutelor, până la retail analytics.

Companiile de pe continentul american conduc în ceea ce priveşte gradul de adoptare a proiectelor IoT la scară largă, 19% dintre companiile care utilizează IoT având mai mult de 10.000 de dispozitive conectate, comparativ cu 13% în Europa şi 7% în zona Asia-Pacific. De asemenea, utilizatorii la scară largă sunt printre companiile care raportează cele mai mari câştiguri din afaceri, 67% dintre aceştia menţionând faptul că au avut profituri semnificative că urmare a utilizării IoT.

Companiile de energie şi utilităţi se află în fruntea clasamentului, folosind unele dintre cele mai mari proiecte IoT din lume, cu aplicaţii precum contoare inteligente şi monitorizarea conductelor.

Gama de beneficii pentru utilizatori că urmare a implementării soluţiilor IoT se extinde pe măsură ce adopţia creşte – perspectivele mai bune de business, reducerea costurilor şi creşterea productivităţii angajaţilor se află în clasamentul global. În zona Asia-Pacific, 53% dintre respondenţi au declarat că principalul beneficiu este creşterea competitivităţii pe piaţă, comparativ cu 35% în continentul american şi 33% în Europa. În sectorul auto, 51% dintre companii spun că IoT ajută la îmbunătăţirea diferenţierii mărcilor.

Având în vedere că dimensiunea proiectelor IoT creşte, studiul menţionează şi o creştere a cerinţelor de conectare. Companiile intenţionează să utilizeze o combinaţie de tehnologii, de la reţele fixe, la reţele de bandă largă (LP-WAN), în funcţie de necesităţi. În mod tipic, proiectele la scară largă utilizează patru opţiuni diferite de conectare, cele mai populare fiind cele mobile şi cele Wi-Fi. Există un interes tot mai mare pentru noile tehnologii precum Narrowband IoT, 28% dintre companii luând în considerare această soluţie alături de alte opţiuni LP-WAN pentru noile proiecte IoT.

În România, Vodafone a implementat soluţii IoT pentru companii din domenii precum retail, energie şi utilităţi, automobile, transport şi logistică.

„Vodafone România este principalul furnizor de soluţii IoT din ţară noastră. Cea mai mare creştere a fost în zonele geografice şi în industriile care au înregistrat o dezvoltare semnificativă în ultimii ani. De exemplu, pe o piaţă foarte dinamică precum cea a utilităţilor şi energiei, soluţiile pe care le-am implementat au contribuit semnificativ la îmbunătăţirea competitivităţii şi a performanţei clienţilor noştri”, a declarat Marius Coman, IoT Country Sales Manager, Vodafone România.

Soluţiile IoT oferite de Vodafone România acoperă o gama largă de necesităţi, de la managementul flotelor auto şi optimizarea rutelor, la retail analytics, Digital Media Signage şi sisteme de monitorizare a traficului din magazin, până la soluţii de internet în maşină pentru clienţii români ai unuia dintre cei mai importanţi producători de automobile din lume.

Vodafone România este o divizie a Vodafone Group Plc., unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicaţii mobile din lume, care oferă o gama de servicii ce include voce, mesaje, date şi comunicaţii fixe. Vodafone Group are divizii în 26 de ţări, 49 de reţele mobile partenere şi operaţiuni de broadband fix în 17 ţări. La 30 iunie 2017, Vodafone Group avea 523,5 milioane de utilizatori ai serviciilor mobile şi 18,5 milioane de utilizatori ai serviciilor broadband fix, incluzând India şi toţi clienţii Vodafone din entităţile create în urmă unor fuziuni şi asocieri.

NOTĂ OrtodoxINFO
[dntplgn recurring_amt1="5.00" recurring_amt2="10.00" recurring_amt3="20.00" item_name="Donatie"]

3 comentarii

  1. Va rog sa ma stergeti din lista denotificari…..poate ca am raspuns cu da din gresala….nu ma intereseaza genul de articole pe care le publicati. Multumesc de intelegere

  2. Nu exista „contoare inteligente”.
    Asa-zisele tehnologii inteligente sint de fapt foarte agresive atat cu corpul uman, cu mintea si cu psihicul indivifului.
    Microundele – sursa de distrugere a sanatatii prin efectul cumulativ al radiatiilor care sint nocive chiar daca sint de mica intensitate.
    Numarul mare de pulsatii ale fiecarui dispozitiv (unul la un interval de 4 pana la 15 secunde), frecventele multiple (cel putin 3 in $mart-meter-ele din America de Nord), inter-comunicarea dispozitivelor pentru stabilirea „identitatii”, comuniarce de date… obtinerea de date individualizat, care pot fi interpretate pentru a determina profilul „energetic” (al consumului de energie, desigur – cantitate, durata, frecventa, timpul si intervalele orare, s.a.m.d.), furt de date de prsonale de fapt, ca diagnosticul medical…. Nu mai spun de incendiile pe car le produc, de erorile de programare si de cgeltuiellile suplimentare de actyualizare a programului informatic…
    Sa incercam sa facem un exercitiu matematic: presupunem ca intr-un bloc de locuinte sint 8 etaje (+ parter) si la fiecare nivel sint 6 apartamente. Presupunem ca fiecare apartament are 1 contoar „smecher” si ca smnalul de microunde poate fi receptionat de toate celelalte contoare dar si de dispozitivul de colectare si trimitere a datelor culese catre furnizorul de energie electrica.
    (8+1) niveluri x 6 apartamente = 54 de contoare. Probabil ca pentru consumul comun mai exista macar un contoar
    Pentru a putea comunica datele furate, un contoar trimite un semnal „inteligent” (conform protocolului mstandardizat de comunicare, … ceva similar cu „sint contorul de la apt 3, cine este colectorul?” si fiecare dintre cellalte contoare (53 din apartamente + 1 de cladire) trimite un semnal raspunzand „nu sint eu” insa colectorul de „afara” transmite si el un semnal „eu sint!”.
    in Total 1 + (53 +1) + 1 (colector) = 56 de semnale.
    Fiecare contoar de apartament face asta ceea ce duce la u total de prima etapa de 56 x 55 = 3.080 de pulsatii pt p tentativa de stabilire a comunicatiei.
    Aceste tentative se repeta sistematic, de 4 pana la 15 ori pe minut, sa presupunem o medie de 10 tentative pe minut.
    Asta ne conduce la 600 de tentative pe ora adica 720 pe zi.
    Totalul pulsatiilor este acum de 2.217.600 pe zi.
    Pulsatii care penetreaza corpul fiecarui individ din acel bloc daca ar sta acasa.
    Dar sa nu ne facem iluzii; cand pleaca de-acasa ajunge in locuri unde este nelipsita bombardarea.
    Si nu vine doar de la contoare de energie electrica: vine de la telefoane mobile, de la „tablete”, laptopo/notebook, de la orice „gadget” care este „fara fir”, adica wireless.
    Daca s-ar vizualiza, mizeria este atat de mare, poluarea atat de agresiva incat se piate vorbi doar de inteligenta diabolica de a distruge omul prin iradiere.
    Este distrugere lenta pana la comanda data prin releele de colectare de autodistrugere a unui dispozitiv care este tinut aproape de corp,….
    Aceleasi relee pot fi folosite la comanda eliberarii de neuritoxine din micro-ciprul implanta.
    Aceleasi relee colectoare pot „conlucra” la emiterea de radiatii care altereaza ritmurile cerebrale si produc stari de agitatie, frica-panica, disperare si conduc la sinucidere – vei cazul sinuciderlor din ugene, Oregon ca urmare a transmisiilor de microunde din nodul Californiei de catre „meseriasii” de la Universitatea California din Los Angeles – orasul Davis unde s-a experimenta asta cu … Armata SUA care chipurile apara cetatenii americani. Acoo masonii si khazarii pompeaza bani si fac selectie cui „descopera” metode mai ascunse de ucidere in masa, asa cum au stabilit sa se faca si cu chemtrails-urile, si cu fluorida din deseurile radioactive ale centralelor nucleare, de manipulare psihica – asasini programati cum a fost SHirhan B. Shirhan care l-a asasinat pe Robert Kennedy la o zi dupa ce a parasit laboratoarel institutiei mentionate mai sus… SI sint si romani, …. „de succes”!?!
    ….
    Acum poate ca e mai clar de ce groaza pune stapanire pe mintile strategilor americani si globalisti cand se gandesc la bompa electromagnetica ce poate scoate din functie cam tot ce are componente, circuite, sisteme elecrtonice, adica toata „modernitatea” si avansul tehnologic al civilizatiei sinucigase (oricum) occidentale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button