Specialiştii au declarat că în cazul unui cutremur mai mare, Lacul Morii ar putea “îneca” Bucureştiul, deoarece apa ar acoperi câţiva kilometric buni.
Părerea specialiştilor este că Bucureştiul s-ar putea îneca în orice moment, deoarece digul a fost construit acum mai bine de 30 de ani, dar de atunci nu s-au mai făcut renovări, lacul Ciurel reprezentând un adevărat pericol în cazul unui cutremur puternic, informează Digi24.
„Dacă cutremurul este foarte mare atunci poate ceda şi stăvilarul cât şi barajul şi această cantitate se poate revărsa şi asupra oraşului. Se văd plăci care au început să alunece”, afirmă Dan Trifu, inginer.
„Dacă ar ceda stăvilarul atunci ar ceda şi digul de protecţie cu siguranţă. Este clar, cartierul Grozăveşti, cartierele joase, zona Eroilor, zona Parlamentului, zona Unirii, Timpuri Noi, cartierele Tineretului şi Văcăreşti”, a mai spus acesta.
Specialiștii de la Apele Române spun în schimb că barajul este verificat periodic.
„Această acumulare, barajul şi digul au fost concepute şi proiectate să reziste la un cutremur de 8,5 de scara richter. Acest baraj a trecut prin mai multe cutremure la fiecare mişcare seismică mai mare de 4 grade se face o inspecţie post seism”, spune Mihai Georgescu , șef sistem hidrotehnic Dâmbovița.
[dntplgn recurring_amt1="5.00" recurring_amt2="10.00" recurring_amt3="20.00" item_name="Donatie"]
Da acest lucru se va intampla din pacate ,un vis ce l-am avut in urma cu ceva timp eram la Piata Universității la intercontinental si ingerul a venit la mine sa îmi spună ca se va rupe un baraj mare si am vazut apele care inundau Bucurestiul si ingerul acela speriat când mi-a arătat ce va fi a plecat speriat parca nu-i venea sa creadă nici lui.Deci se va intampla intr-o zi nu stiu din ce motiv se va rupe barajul.
Mie îmi este sa nu fie cumva provocat special ruperea acestui baraj ca prea se vorbeste in ultimele zile numai despre asta ca un fel de anunt ca ceva urmează bucurestenilor.