X

SUA: APA POTABILĂ poate deveni PREA COSTISITOARE pentru MILIOANE DE GOSPODĂRII

de null

(Natural News) Imaginați-vă o lume în care apa de băut devine inaccesibilă pentru mii de oameni. O imagine tulburătoare, despre care cercetătorii de la Universitatea de Stat din Michigan susțin că ar putea fi realitate peste câțiva ani. Costul viitor al apei poate deveni în curând prea scump pentru majoritatea americanilor, a raportat ReadyNutrition.com.

De fapt, cercetătorii au estimat că procentul de gospodării americane care nu vor putea plăti facturile la apă va creste de la 11,9% (13,8 milioane gospodarii) la 35,6% (40,9 milioane de gospodării) într-un interval de cinci ani. Ei au ajuns la această concluzie după ce au folosit ghidul Agenției pentru Protecția Mediului (EPA) pentru măsurarea accesibilității apei pe baza unui mic procent (4,5%) a veniturilor lunare ale gospodăriilor. De asemenea, au fost luați în considerare factori care ar putea afecta capacitatea unei gospodării de a plăti serviciile de apă și de canalizare; Acestea includ totul, de la scăderea infrastructurii la schimbările climatice, până la diminuarea populației urbane.

Cercetătorii au observat în studiul lor că costul înlocuirii infrastructurii învechite – în special a sistemelor de apă construite în timpul celui de-al doilea război mondial – în următorii 25 de ani ar putea costa Statele Unite peste 1 trilion de dolari. Între timp, evenimentele meteorologice intense au solicitat îmbunătățirea instalațiilor de epurare a apelor uzate. Pentru a face adaptările necesare, Statele Unite ar trebui să plătească miliarde de dolari, iar unele estimări ar situa această cifră la 36 miliarde de dolari până în anul 2050.

La fel de costisitoare este și creșterea numărului de persoane care evită să trăiască în zonele metropolitane în favoarea suburbiilor, ceea ce i-ar forța pe cei care au rămas în urmă să suporte facturi mai încărcate la apă. În studiu, ei au explicat:

„O presiune ascunsă asupra sistemelor de apă urbane este o creștere lentă sau chiar o scădere a populației, ceea ce reduce bazele de clienți peste care se distribuie costurile fixe ridicate ale serviciilor de apă și plasează presiunea asupra facturilor la apa menajeră … Problemă critică este suburbanizarea populației, care lasă furnizorii din zonele centrale ale orașelor, cu mai puțini clienți care să plătească pentru serviciile de apă. Acest lucru înseamnă că pentru orașele din Statele Unite, populația în scădere … combinată cu alte presiuni asupra sistemelor de apă urbane, reprezintă un viitor periculos pentru utilitățile de apă și clienții lor .”

Cercetătorii au descoperit, de asemenea, mai multe state cu zone pe care le consideră „cu risc ridicat”. Mississippi a avut cea mai mare concentrație de aceste tipuri, urmate de Louisiana, Alabama, Kentucky si Arkansas. Orașe mari precum Philadelphia și Detroit au fost declarate de asemenea în pericol din cauza populației lor în scădere. (Citiți și: Savant NASA: Sursa de alimentare cu apă din California îndreptată spre colaps în doar un an; statul nu are „niciun plan de urgență”)

Elizabeth Mack, autorul principal al studiului, a declarat pentru MichiganRadio.org că publicul nu poate fi conștient de viitoarea criză a prețului apei, dar că utilitățile de apă erau cu siguranță.

„Dacă vorbiți cu furnizorii de utilități, vor să ofere oamenilor apă și vor ca oamenii să aibă apă curată. Dar capacitatea lor de a face acest lucru la prețuri accesibile este în mod evident impozitată de toate aceste presiuni asupra sistemelor lor ”, a explicat Mack.

În cele din urmă, totuși, cercetătorii au declarat că problema va fi rezolvată doar dacă consumatorii, utilitățile și guvernele vor lucra împreună.

„Apa este un drept fundamental pentru toți oamenii. Cu toate acestea, un număr din ce în ce mai mare de oameni se confruntă cu obstacole zilnice pentru accesul la apă curată și accesibilă”, concluzionează ei.

Speranta acestei lucrări este că o mai bună conștientizare a acestei probleme în lumea dezvoltată va scoate în evidență severitatea acestei probleme, care nu se limitează doar la oamenii din lumea în curs de dezvoltare.

Vizitați pagina Starvation.news pentru a urmări crizele de apă și alimentare care au loc în SUA și în alte colțuri ale lumii.

NOTĂ OrtodoxINFO
[dntplgn recurring_amt1="5.00" recurring_amt2="10.00" recurring_amt3="20.00" item_name="Donatie"]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button