X

Nici pensionarii nu scapă! Poșta Română pregătește un PORTOFEL DIGITAL pentru transferuri de bani și încasarea pensiilor

Poșta Română pare cuprinsă de „febra digitalizării” și consultă piața pentru proiecte care vizează, printre altele, aplicații mobile și accesarea unor servicii financiare, inclusiv pentru încasarea pensiilor, printr-un portofel digital.

În total sunt 14 proiecte de transformare digitală pentru care Poșta invită companiile specializate să transmită, până pe 23 august, cotații de preț, aspecte tehnice și comerciale, notează Economica.net.

De exemplu, Poșta Română dorește să implementeze o „aplicație transfer de bani de tip Wallet”, pentru „automatizarea relației cu clienții săi, în ceea ce privește accesarea de către aceștia a serviciilor financiare”.

O astfel de aplicație trebuie să asigure funcții precum:

  • Înrolarea facilă a clientului și configurarea profilului inclusiv date de contact, informații persoane juridice, adrese de livrare, emiterea de carduri VISA-Master Card etc.;
  • Introducerea de metode de plată direct în aplicație;
  • Setarea de produse și servicii prestabilite, favorite și accesarea facilă a acestora;
  • Transfer de bani către un alt utilizator al aplicației identificat după numărul de telefon al acestuia;
  • Transfer de bani către un cont IBAN;
  • Extragerea de bani de la bancomat sau direct de la oficiul poștal/factor poștal;
  • Încasarea unui drept social precum pensie/alocație etc.;
  • Transfer de bani către un destinatar ce va ridica suma de la oficiul poștal/factorul poștal;
  • Primirea de bani prin mandat poștal de la un oficiu poștal/factor poștal; 10.Accesarea serviciilor de relații cu clienții pentru rezolvarea unor probleme sau clarificarea unor informații – inclusiv „chatbot”.

Poşta Română este unul dintre cei mai mari jucători cu capital de stat de pe piaţa economică naţională şi deserveşte aproximativ 19 milioane de români. În prezent, compania se află în proprietatea statului român, reprezentat de Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării (93,52% din pachetul de acţiuni) şi Fondul Proprietatea (6,48%).

Europarlamentar AUR: Identitatea digitală este foarte periculoasă, pentru că ea conține tot ceea ce reprezintă o persoană

[dntplgn recurring_amt1="5.00" recurring_amt2="10.00" recurring_amt3="20.00" item_name="Donatie"]

7 comentarii

  1. Și ce e rău în faptul că Poșta Română are în vedere să ofere un astfel de serviciu celor care doresc să îl folosească? Asta i-ar aduce pe români, inclusiv pensionari, în secolul în care trăim. Foarte mulți tineri folosesc aplicații care facilitează plățile electronice, care sunt mai comode și mai sigure decât tranzacțiile cu cash (vezi Revolut și similare). Iar cei care spun că află Bau-Bau totul despre ei sunt de regulă cei care au ceva de ascuns, care se eschivează de la plata taxelor (nimănui nu-i place să plătească taxe, dar toți vrem autostrăzi, căi ferate, un sistem de sănătate mai bun, învățământ performant, poliție și armată, de unde să le plătească statul dacă fiecare se fofilează?).

  2. „Asta i-ar aduce pe români, inclusiv pensionari, în secolul în care trăim.”

    cliseu tipic progresist.
    cu ce mai special secolul asta decat celelalte?

    „sunt mai comode si mai sigure” – bazat pe ce mai exact?
    sa spunem ca ai o nevoie urgenta, si se intampla urmatoarele:
    daca da software-ul eroare ce te faci?
    daca hardware-ul e defect?
    daca contul tau estu supus unui atac informatic?
    daca are loc o pana de curent generala?

    „mai practic si mai comod”; asa spuneau si la masini, cand au inlocuit frana de mana clasica cu levier si cablu, cu cea electrica. dar au uitat sa spuna si cusurile „confortului”.

    „Iar cei care spun că află Bau-Bau totul despre ei sunt de regulă cei care au ceva de ascuns” – alta gogoasa cliseica tipica progresistilor
    de ce mai purtam haine? (oricum fiicele poporului abia mai au ceva pe ele)
    daca nu aveti nimic de ascuns puneti PIN-ul contului bancar in spatiul public, sa-l stim si noi.

    intimitatea este un lucru foarte important, iar pentru „comoditatea” dumneavoastra dati unora mult prea mult control asupra dumneavoastra; lucru care mai de vreme sau mai tarziu va va musca de sezut.

    daca un cetatean „mai vorbaret si barfitor” (turnator invidios) va arunca o calomnie asupra dumneavoastra in fata „autoritatilor”, iar principala masura a acelor va fi de a va bloca conturile bancare, ca sa va limiteze, ce veti face?
    o sa spuneti ca nu este asa usor sa acuzi si ca situatia se va rezolva rapid. dar e cam optimista gandirea asta.

    dumneavoastra sunt unii dintre cei care se dau mici si nevinovati (sau civili in caz de razboi), dar de fapt sunteti partizani.
    spre ironia dumneavoastra, sunteti partizan chiar cu calaii dmeavoastra.

  3. Dragă Toma, în primul rînd, mulțumesc pentru comentariu. Dacă nu îți dai seama de ce secolul în care trăim e diferit de cele dinainte, discuția e inutilă. Iar dacă oamenii nu căutau progresul, trăiam și azi în peșteri. Dintotdeauna schimbările au fost contestate de unii, uneori chiar foarte vehement. Apropo, cînd vorbim de bani, tu gîndești în RON sau în milioane?

    1. @Aurelian Neagu
      „Dacă nu îți dai seama de ce secolul în care trăim e diferit de cele dinainte, discuția e inutilă”

      utila sau inutila e treaba dumneavoastra.
      v-am atras atentia ca nu aduceti argumente, ci doar aruncati clisee progresiste, de parca ar fi toata lumea de acord cu dumneavoastra.

      cu ce e diferit? va intreb inca odata.

      „Iar dacă oamenii nu căutau progresul, trăiam și azi în peșteri.”
      nu ati trait niciodata in pesteri, domne. dar asa e cand crezi minciuna darwinista si vrei sa pari inteligent; iti insusesti un limbaj de lemn, precum cel pe care-l aveau „intelectualii” comunisti.

      cum se face mereu, ca laudarosii progresisti nu au cobtribuit niciodata la idolul la care se inchina, dar vor sa se pretinda si ei din cei care stau la „masa bogatilor”.

      pe telefon in afara sa dati scroll cu degetul in sus si-n jos, nu prea stiti sa-l folositi; la e fel este si in cazul calculatorului.
      aplicatiile dumitale, cu care va laudati, sunt facute sa fie utilizate de simpletoni; si tot aveti dificultate in ale folosi.

      dumneata pleci de la o ipoteza complet gresita: „sunteti niste incuiati si dobitoci si de asta nu va place progresul”.
      dimpotriva, stiu sa folosesc orice tehnologie imi arunci in brate, devin chiar inventiv la nevoie.

      dar asta nu inseamna ca trebuie sa dau altora control asupra mea, mai mult decat au deja.

      sunteti un n.p.c. (non playable character). va e cunoscut termenul?

  4. sunteți un maaareee progresist!!!
    Noi, plebea, dorim să rămânem niște retrograzi.
    Ideal ar fi să aleagă fiecare pentru el, că doar trăim în democrație sau nu cumva dvs.vreti să fiți un pic mai egal decât ceilalți???
    ce are secolul in care trăim cu comunismul in care ne împingeți??

  5. Poșta Română să ia Paracetamol, ca să-i treacă febra! Identitatea de creștin se bate cap în cap cu identitatea electronică. Nu le putem avea pe amândouă. Punct.
    Părintele Iustin Pârvu și alți părinți duhovnicești ne-au învățat asta bazându-se pe capitolele 13 și 14 din Apocalipsă. Da, au vremuri antihristice. Prostituția și compromisul din toate domeniile sunt numite indicii ale progresului!

    Dacă am bani lichizi, îi pot pune la saltea, îi pot da cui vreau fără să mă știe nimeni. Dacă am portofel electronic, lucrurile se schimbă. Dacă nu sunt corectă ,, politic „, banca poate să-mi limiteze dreptul de a-mi accesa contul. Și atunci unde e progresul? A! E un progres pentru cei care vor să ne controleze, nu pentru beneficiari… E vorba despre un control total, care va viza și mântuirea. De aceea textul Apocalipsei ne spune că nu e bine să ne însemnăm cu un număr al cărui semn este 666.

    666 este un cod de siguranță pentru tot ce este electronic. E! Identitatea de creștin nu e compatibilă cu ceea ce Apocalipsa interzice categoric. De ce nu se spune răspicat acest lucru de către toți preoții, călugării și ierarhii? Pentru că masoneria a pătruns și în rândurile clerului. Iuda Iscarioteanu încasează arginți și oferă sărutul trădării lui Iisus ori de câte ori i se ivește ocazia. Prin ecumenism, prin digitalizare, prin formalism, prin subminarea Sfintelor Taine ortodoxe… Și s-au înmulțit iudele…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button