X

Transporturile și agricultura, în vizorul Strategiei privind reducerea emisiilor. Avertismentul avocatului Gheorghe Piperea

Transporturile și agricultura sunt domeniile care trebuie descurajate, astfel încât să fie atinse obiectivele propuse prin Strategia privind reducerea emisiilor– România neutră, avertizează avocatul Gheorghe Piperea.

Acest lucru se întâmplă prin măsuri precum creșterea accizelor la carburanți sau reducerea subvențiilor în agricultură, explică Gheorghe Piperea, în contextul protestelor făcute în ultimele zile de transportatori și fermieri.

„În așa-zisa strategie națională de reducere la zero a emisiilor de codoi (Co2-n.red), până în 2050, scrisă de PwC și preluată în stil de curcan îngurgitor de către guvernul Ciolacu, se relatează că singurele domenii care au avut creșteri de codoi în ultimii 33 de ani sunt transporturile și agricultura mecanizată. Restul domeniului au avut scăderi – România a suferit o dezindustrializare accentuate în toți acești ani, deci nu avea cum să comită prea mult codoi. Cel mult materialele de construcție au avut valori aproape de nivelul de codoi produs în 1989.

Așa fiind, principalele domenii care trebuie descurajate, pentru a se reduce la zero emisiile de codoi, sunt transporturile, agricultura mecanizată (și construcțiile, desigur, dar subiectul e diferit).

Cum se face (deja) acest lucru?

Cresc accizele la carburanți cu 50%, cresc asigurările cu 3-400%, se reduc la jumătate subvențiile în agricultura mecanizată și, în general, crește fiscalitatea cu efect (in)direct asupra emisiilor de codoi. Antreprenorii și IMM-urile ori vor fi adaptate acestui tip de inginerie socială sekuristă, ori vor falimenta.

Nu știu dacă transportatorii și fermierii care se află în stradă, la protest, la distanță regulamentară de 15 km de București, cunosc aceste realități normative și aceste strategii progresist-demențiale, dar poate că ar trebuie să știe.

Scumpirile, falimentul care se află la doi pași, pierderea locurilor de muncă, blocarea aprovizionării cum mărfuri și materii prime, abandonul producției agricole prin fermierii români, în favoarea importului de alimente artificiale și de plastic, sunt toate consecințe ale acestei politici anti-naționale, dar progresist-științifice.

Vom ajunge, spre comunism clismatic în zbor, în sapă de lemn, ierbivori/insectivori, dar mandri de noi că am vom fi reușit, până la 2050, toamna, să contribuim cu 0,34% la reducerea globală a emisiei de codoi.

PS. Pur și simplu, fiscalitatea românească este subordonată, din toamna lui 2023, strategiei „net zero”. Culmea ironiei este că acest gen de măsuri sunt luate fie de guvern (care emite ordonanțe sau, după caz, își asumă răspunderea în Parlament, pentru a evita dezbaterile și, deci, opoziția populară față de asemenea măsuri communist/naziste), fie de consultanți/ONG – uri globaliste, care își pun producțiile spârcâite, dar extrem de scumpe, în hotărâri de guvern ne-agreate de nimeni, nici măcar de miniștrii de resort.

PPS. Împreună cu un grup de alți câțiva reclamanți, voi ataca în justiție HG nr.1215/2023 privind strategia de atingere a „net zero”, pusă de guvern pe hârtie după dictarea PwC, contrar legii și Constituției”, a scris pe Facebook, avocatul Gheorghe Piperea.

[dntplgn recurring_amt1="5.00" recurring_amt2="10.00" recurring_amt3="20.00" item_name="Donatie"]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button