X

Încă un vis al extremiștilor maghiari: Aeroport privat în Harghita făcut de un om de afaceri maghiar. Vor fi 2 zboruri zilnice între Remetea și Budapesta

Un avion de pasageri al companiei aeriene ungare Aeroexpress a fost primul care a aterizat, în cadrul unui zbor de testare, pe aeroportul aflat încă în construcţie din comuna Remetea, judeţul Harghita, a anunţat, marţi, compania aeriană agenţia ungară de presă MTI.

În document se precizează că aeronava Embraer 120ER, care poate transporta 30 de persoane, a sosit la Remetea cu decolare de la Budapesta. Aeronava a trecut de controlul de frontieră la Cluj-Napoca, deocamdată obligatoriu, iar timpul de zbor din capitala Ungariei a fost de 90 de minute.

Dániel Somogyi-Tóth, fondatorul companiei aeriene, a explicat că de ani de zile lucrează pentru a stabili legături aeriene între Ungaria şi Transilvania, ceea ce cu maşina sau cu trenul este dificil de realizat. Plănuiesc să facă acest lucru bazându-se pe experienţa companiei lor mamă, BASe Airlines Zrt. din Finlanda, unde această metodă este utilizată pentru a ajunge în zone mai greu accesibile.

Attila Balázs, creatorul şi constructorul aeroportului, şeful grupului Bayer, a declarat că de anul viitor intenţionează să lanseze două zboruri zilnice între Remetea şi Budapesta. Unul dintre acestea va asigura conexiuni pentru afacerile grupului, în timp ce cel de-al doilea va deservi pasageri din întreaga lume, a precizat acesta.

Aeroexpress, fondată anul trecut, şi-a lansat primele zboruri în toamna anului 2022, iar de atunci operează patru zboruri pe săptămână între Budapesta şi Cluj-Napoca, care sunt în mod regulat pline, se mai arată în comunicat.

[dntplgn recurring_amt1="5.00" recurring_amt2="10.00" recurring_amt3="20.00" item_name="Donatie"]

Un comentariu

  1. Interesant ar fi de știut cui aparține aeroportul , precum și terenul pe care este construcția in curs . Știind că o explicație de genul ” teren public , terenul comunei, etc ” nu e decît o brasoavă, nu există așa ceva.
    Faptul că sunt deservite localități mai izolate este însă un lucru bun, desigur.
    Doar că am această senzație că încet, dar foarte sigur, pămîntul Transilvaniei ( nici nu mai zicem Ardeal…) este transferat usor- ușor înapoi la cei care ni l-au împrumutat doar în scopul realizării actului Unirii. Pentru a-l putea lua înapoi cu tot cu oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button