X

„Avem datoria să oprim extinderea în U.E. și în Europa a CANCERULUI neomarxist, care s-a instalat în Comisia Europeană!”

Ieri, 22 martie 2023, senatorul Claudiu Târziu, președinte al Comisiei senatoriale pentru românii de pretutindeni și a CNC al AUR, a participat în calitate de invitat la conferința „Români în Italia. Italieni în România„.

În discursul pe care l-a susținut, acesta a vorbit despre relația privilegiată între români și italieni, despre comunitatea românească perfect integrată societății italiene, despre inițiativa privind recunoașterea românilor din Italia drept minoritate națională, dar și despre dragostea față de familie, tradiție, identitate și libertate care ne unește și ne motivează.

Iată, în continuare, discrusul integral:

Împreună în revoluția conservatoare

Crizele economice și politice grave din România anilor `90 ai secolului trecut i-au făcut pe mulți români să emigreze, în căutarea unui trai mai bun. Iar Italia a fost țara de predilecție pentru asta.

Era firesc să se întîmple așa.

Limbile noastre sunt înrudite. Istoria noastră este împletită de peste două mii de ani.

Mai mult, de-a lungul timpului, italienii și românii s-au simțit frați.

Ca dovadă, începând din prima jumătate a veacului al XIX-lea, italienii emigrau masiv în Țările Române, pentru locuri de muncă mai bine plătite și pentru o viață mai îndestulată.

În anul 1935, erau în România aproximativ 60 de mii de italieni.

Pînă azi, în România există sate întregi de italieni în Transilvania și Moldova, deși ei preferau orașele, și o comunitate importantă de italieni cu vechime la nivel național.

În ultimii 30 de ani, românii au constituit comunități semnificative în Italia, unde astăzi depășesc un milion de persoane.

Italienii din România sînt recunoscuți ca minoritate națională și beneficiază de toate drepturile aferente, culminînd cu reprezentarea politică a comunității în Parlament.

Românii din Italia nu au cerut pînă acum statut de minoritate etnică, pentru că au considerat probabil că se vor întoarce curînd acasă.

Vedem însă că deja se află la a doua sau a treia generație în Italia, că mulți au primit cetățenia italiană, și-au luat proprietăți aici, copiii lor au crescut și au fost educați aici, și-au ridicat biserici

Pe scurt, s-au integrat perfect în societatea italiană și majoritatea au renunțat la gîndul de a se întoarce în România.

În aceste condiții, cred că se cuvine ca românii din Italia să primească statut de minoritate etnică, statut care le conferă drepturi specifice, în virtutea cărora își vor putea păstra identitatea națională.

Este important atât pentru ei, cît și pentru țara gazdă.

Dacă românii de aici își vor păstra limba, tradiția, obiceiurile și cultura proprie, vor da prin acestea un plus de frumusețe societății italiene și, în egală măsură, vor fi pregătiți ca, atunci cînd vor considera potrivit, să se poată întoarce în România, fără a avea mari dificultăți de reintegrare.

Sunt convins că autoritățile italiene iau în calcul aceste argumente și că nu au nici o problemă în acorda statutul de minoritate celei mai mari comunități de străini de pe teritoriul Italiei.

Atîta doar că pînă acum nu au existat demersuri susținute în acest sens, atît din partea românilor din Italia, cît și din partea autorităților române.

De aceea, m-am alăturat demersului inițiat recent de un tânăr politician român de succes în Italia, prietenul Claudiu Stănășel, privind recunoașterea românilor de aici drept minoritate etnică.

În calitatea mea de președinte al Comisiei pentru românii de pretudindeni din Senatul României, cred că dau o anumită greutate acestui demers.

Nu în ultimul rînd, sper că solicitarea noastră să fie susținută de guvernul italian, care este alcătuit din partide conservatoare, cu care mișcarea pe care o reprezint, Alianța pentru Unirea Românilor – AUR, construiește o relație de prietenie în orizontul anului 2024, cînd vom avea și noi reprezentanți în Parlamentul European, unde va trebui să acționăm împreună pentru întoarcerea la normalitate a Europei.

Partidele conservatoare, suveraniste și patriotice au obligația de a opri Comisia Europeană din drumul ei către un suprastat federal, în care națiunile și voința lor nu vor mai conta.

Noi, conservatorii și patrioții, avem datoria să oprim extinderea în Uniunea Europeană și în Europa a cancerului neomarxist, care s-a instalat în Comisia Europeană.

Uniunea Europeană trebuie să se întoarcă la normalitate, să redevină un spațiu al democrației autentice, deci un loc în care puterea este a popoarelor.

Uniunea Europeană trebuie să revină la valorile și principiile pe care s-a fundamentat civilizația europeană și pentru apărarea cărora ne luptăm.

Dragostea pentru familie, tradiție, identitate și libertate trebuie să ne unească, să ne motiveze și să ne anime.

Toate acestea sînt posibile numai prin acțiunea noastră, a conservatorilor, suveraniștilor și patrioților, împreună.

Aceasta este revoluția conservatoare!

Iar pentru a fi umăr la umăr în această revoluție conservatoare – în această luptă pentru întoarcerea la normalitate –, avem nevoie de cunoaștere reciprocă, gesturi de bunăvoință unii față de ceilați și încredere.

Evenimentul la care participăm astăzi ne ajută în acest sens.

De aceea, le mulțumesc din toată inima organizatorilor pentru inițiativă și pentru invitația de a fi prezent aici.

Dumnezeu să binecuvînteze Italia și România!

[dntplgn recurring_amt1="5.00" recurring_amt2="10.00" recurring_amt3="20.00" item_name="Donatie"]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button