Un jurnalist austriac al publicaţiei „Die Presse” prezintă astăzi scenariul prin care cancelarul Karl Nehammer și guvernul de la Viena ar putea ieși repede dintr-un dezastru autoprovocat: blocarea aderării României la Spaţiul Schengen. Din motive economice s-ar putea răzgândi în privinţa României chiar din februarie.
Jurnalistul Oliver Grimm, corespondentul publicaţiei „Die Presse” la Bruxelles, scrie joi, într-un scurt articol de opinie, că şeful guvernului, cancelarul Karl Nehammer, se va răzgândi în privinţa blocării accesului României la Spaţiul Schengen şi o poate face chiar din luna februarie, imediat ce vor trece alegerile din Austria Inferioară.
„Calea de ieşire a Austriei din dezastrul Schengen” se intitulează editorialul în care Oliver Grimm spune că „imediat după alegerile legislative din Austria Inferioară, cancelarul va trebui să se sucească în ceea ce priveşte aderarea Bulgariei şi României la Schengen”. „Poate chiar mai repede decât s-ar crede posibil”, adaugă jurnalistul, care precizează, totuşi, că nu ar paria că aşa se va întâmpla, dar oferă totuşi câteva argumente logice:
„În primul rând, se presupune că şi-a dat seama până acum ce greşeală capitală a făcut pentru el şi pentru republică cu acest „nu”. Şi nu pentru că fanii bine intenţionaţi ai Europei, precum autorul acestor rânduri, au încercat să-i reamintească adevărul, calea şi frumuseţea integrării europene. Dar pentru că, până acum, aproape fiecare companie naţională care generează venituri într-una dintre cele două ţări, sau în Europa Centrală şi de Est în general, bani pe care guvernul de coaliţie îi impozitează apoi şi îi lasă să se scurgă asupra populaţiei sub forma unei ploi uşoare de subvenţii, trebuie să-i fi spus despre absurditatea acestei blocaj.”
„În România, veto-ul la Schengen a stârnit o stare de spirit anti-austriacă destul de pregnantă, dar a dat şi un impuls dezbaterii publice privind legăturile uneori dubioase dintre corporaţiile austriece şi politica românească.În orice caz, cancelarul va avea mult de lucru în noul an pentru a le explica cetăţenilor cum va fi menţinut modelul intern de prosperitate după ce fluxurile de gaz rusesc se vor opri complet. Nu are prea mult sens să te faci nepopular pe cele mai importante pieţe de export ale economiei naţionale într-un moment ca acesta”, conchide jurnalistul.
[dntplgn recurring_amt1="5.00" recurring_amt2="10.00" recurring_amt3="20.00" item_name="Donatie"]
Când o să înțelegem că imperiul habzburgic nu a dispărut niciodată ; ei și alții ca ei au avut colonii dea lungul mileniilor , au exploatat bogățiile și resursele țărilor respective , au mutilat , asuprit și ucis mare parte din popoare , care nu și-au mai revenit niciodată ❗
Prosperitatea și bunăstarea vestului și a celor de peste ocean s-a întemeiat pe suferința și martirajul milioanelor de oameni de pe tot Pământul❗
Au inventat termenul : ,,democrație” , ca să inducă în eroare iobăgimea (cum ne consideră ei). În numele democrației și a drepturilor omului , vom rămâne fără nici un DREPT , dacă nu ne deșteptăm odată ❗
Treziți-vă dragi frați români creștini , tot ceea ce avem în această Grădină Sfăntă , ne-au fost dăruite de BUNUL DUMNEZEU și sunt ale noastre , nu a străinilor ❗❗❗
DOAMNE AJUTĂ , tuturor ❗
🙋♂️🙏🙏🙏🙏🙏🇷🇴✝️.
Avem nevoie de o revoluție a energiei curate și avem nevoie de ea acum!”, insistă liderii WEF într-un articol intitulat „Trei abordări ale economiei circulare pentru reducerea cererii de metale critice”.
3 circular approaches to reduce demand for critical minerals | World Economic Forum
https://www.weforum.org/agenda/2022/07/3-circular-approaches-to-reduce-demand-for-critical-minerals/
Elita adunată în cadrul Forumului Economic Mondial consideră următoarele: având în vedere că foarte multe autoturisme sunt neutilizate și zac în parcările de reședință, „mai multă partajare poate duce la economisirea utilizării metalelor critice”. Adică, o mașină la trei, patru, cinci familii, dacă nu chiar mai rău de atât!
„Pentru a permite o tranziție mai largă de la proprietate la utilizare, modul în care proiectăm lucrurile și sistemele trebuie să se schimbe și el”, a anunțat WEF. Acesta este mesajul clar transmis politicienilor – e nevoie de legi noi, care să impună restricții și obligații.
În viitor, se va crea o distincție clară în ceea ce înseamnă profilul unui utilizator de mașină – proprietari vor fi doar cei care folosesc autoturismul în interes de serviciu, nu pentru uz personal. Forumul de la Davos consideră că anularea dreptului de a deține o mașină este vitală pentru abordarea schimbărilor climatice. Lupta în numele mediului cere sacrificii, să nu uităm asta!
Mai mult, Agenția Internațională pentru Energie (IEA) a cerut guvernelor să reducă dramatic aprovizionarea cu petrol, tot ca un pas spre a reduce utilizarea mașinilor proprietate personală. În numele unei „apocalipse climatice” ce ne așteaptă, programul IEA în 10 puncte include, printre altele, reducerea limitelor de viteză, programul de „home working” (minimum două zile de lucru pe săptămână de acasă), duminici fără mașini pe străzi, mai multe piste pentru biciclete.
Printre cele mai puternice voci care militează pentru anularea proprietății private se află cea a lui Bill Gates. El a cerut în repetate rânduri majorarea taxelor pe carbon (poluare), mai ales a impozitelor pe mașini. „Doar făcând acest lucru într-un mod agresiv, costurile economice vor fi reduse suficient încât spunem «ok, schimbați întreaga industrie a cimentului, schimbați întreaga industrie a oțelului!». Unele companii care lucrează în aceste industrii vor eșua, multe dintre ele. Dar, avem nevoie doar de un număr rezonabil de fabrici de ciment, de fabrici de oțel, nu ne trebuie atâtea”.
În una dintre cărțile sale, Klaus Schwab spunea că „Marea Resetare va duce la abolirea proprietății private”. Iar pe site-ul oficial al Forumului de la Davos, mesajul care te întâmpină este: „Bine ați venit în anul 2030! Bine ați venit în orașul meu – sau ar trebui să spun «orașul nostru». Nu dețin nimic. Nu am mașină. Nu am o casă. Nu dețin aparate sau haine. Nu am nimic și sunt fericit!”.
KW: „Nu dețin nimic. Nu am mașină. Nu am o casă. Nu dețin aparate sau haine. Nu am nimic și sunt fericit!”.” A uitat sa spuna ca probabil, va avea credite sociale fara numar si deci, daca nu proprietar, va putea fi utilizator de case, masini etc! Iar iobagul, tot iobag, fara proprietati, fara credite. Ceva spune si filmul In time din 2011.
Promisiunea „fericirii” comunismului am mai auzit-o. Sa se „fericeasca” intre ei si sa ne lase in pace… dar ei nu pot sa ne lase, ca ii mana dracii sa ne chinuie, sa ne cipeze ca pe vitele lor.