15 noiembrie 2022 – aceasta este ziua în care planeta noastră schimbă prefixul și vom ajunge să fim 8 miliarde de suflete.
Totodată, se accentuează și inegalitățile de pe glob. Dacă europenii și americanii îmbătrânesc, africanii și asiaticii, în special indienii, ajung la populații record.
7.000 de ani. De atât a fost nevoie pentru ca populația lumii să ajungă la un miliard de locuitori.
În 1804 s-a născut pământeanul cu numărul 1 miliard. Revoluția industrială, dar și creșterea calității sistemului medical au făcut ca 80 de ani mai târziu, în 1927, populația globului să se dubleze. Și, de aici încolo, am fost tot mai mulți, într-un ritm susținut.
Practic, în doar 200 de ani am ajuns de la un miliard la șapte miliarde, iar acum suntem la o nouă aniversare.
Populația SUA este acum în jur de 333 de milioane, conform datelor Biroului de Recensământ al SUA. Rata de creștere a populației în 2021 a fost de doar 0,1%, cea mai scăzută in istoria țării. „În viitor, vom avea o creștere mai lentă – întrebarea este, cât de lent?” a spus William Frey, demograf la Brookings Institution.
„Adevărata provocare pentru SUA și multe alte țări dezvoltate este imigrația”, a punctat el, conform AFP.
Speranța de viață
Un factor important al acestei creșteri este și speranța de viață tot mai mare. În 1.800, un om trăia în medie doar 30 de ani. 100 de ani mai târziu, logevitatea la nivel mondial a ajuns la 72,3 ani, iar pentru 2050, demografii estimează că va crește cu încă 5.
Adrian Dan, sociolog, Universitatea din București: „Coincide până la urmă cu producția masivă de bunuri generată de revoluția industrială, dar și cu apariția tiparului, educarea populației, educația de masă, sporirea avansului tehnicilor medicale, îmbunătățirea condițiilor de trai. Toți acești factori au dus la creșterea speranței de viață. Favorabil pentru producția de bunuri care va creste și economia”.
Potrivit cercetătorilor, în prezent, populația lumii crește în cel mai lent ritm din 1950 încoace. Însă, în timp ce în statele dezvoltate sunt tot mai puține nașteri, mai mult de jumătate din creșterea demografică așteptată în următoarele decenii va fi concentrată în opt țări, toate din Africa.
De altfel, anul viitor ONU estimează că India va depăși China, deși are o suprafață de trei ori mai mică, și va ajunge să fie cea mai populată țară din lume, cu peste 1 miliard 350 de milioane de locuitori.
Prof. Vladimir Alexandrescu, consilierul președintelui Institutului Național de Statistică: „Sunt singurele două zone din lume unde indicele de fertilitate, care ne spune câți copii naște o femeie în perioada fertilă, depășește 2,1. În Africa, acest indice este la 4,24. ”.
România este într-o continuă scădere a populației tinere
Inclusiv România este într-o continuă scădere a populației tinere, accentuată pe de-o parte de scăderea natalității, dar și a migrației.
Anul trecut am înregistrat cele mai puține nașteri din ultimul secol, în schimb românii care locuiesc în alte țări au adus pe lume tot mai mulți copii.
[dntplgn recurring_amt1="5.00" recurring_amt2="10.00" recurring_amt3="20.00" item_name="Donatie"]
Suntem prea multi in opinia Ocultei, asa ca slugile ei de la ONU cauta cu infrigurare solutii pt reducerea drastica a populatiei! Una deja au gasit-o si au aplicat-o: injectarea mortala „anti-Covid”! Celelalte sunt molimele, foametea si frigul, otravurile din alimente si medicamente, undele ucigase, dar mai ales Razboiul Mondial!