X

David Frost avertizează cu privire la impactul Brexitului asupra Irlandei de Nord

BBC.com

Ministrul britanic pentru Brexit, David Frost, a avertizat că regulile post-Brexit convenite pentru Irlanda de Nord ar putea avea un ”efect terifiant” asupra companiilor care fac afaceri în această provincie, relatează duminică DPA, potrivit agerpres.  

Într-un interviu pentru publicaţia The Telegraph, David Frost s-a declarat îngrijorat că, din cauza Protocolului privind Irlanda de Nord, unele companii britanice ”pur şi simplu renunţă şi spun că este prea multă bătaie de cap cu toate documentele şi birocraţia”.

Putin aprobă noua Strategie de Securitate Naţională a Rusiei

Potrivit lui Frost, nevoia de a soluţiona această problemă este ”destul de urgentă”, în contextul în care sprijinul din Irlanda de Nord pentru acord este în scădere masivă.

Demnitarul britanic i-a cerut Uniunii Europene să dea dovadă de mai multă înţelegere pentru situaţia din Irlanda de Nord.

Comisia Europeană şi Regatul Unit au convenit miercuri o extindere până în octombrie a perioadei de graţie ce amână implementarea completă a controalelor şi a formalităţilor vamale în cazul transporturilor de carne refrigerată dinspre Marea Britanie către Irlanda de Nord, prevăzute în Protocolul nord-irlandez şi care au provocat între Londra şi Bruxelles disputa cunoscută sub numele de ”războiul cârnaţilor”.

Tadjikistan decretează vaccinarea obligatorie pentru toate persoanele de peste 18 ani

Protocolul privind Irlanda de Nord, inclus în Acordul Brexit, reglementează schimburile comerciale post-Brexit între Marea Britanie şi provincia Irlanda de Nord şi a fost conceput pentru a proteja principiile Acordului din Vinerea Mare, din 1998, şi pentru a păstra deschisă frontiera dintre Republica Irlanda şi provincia Irlanda de Nord prin menţinerea regiunii în interiorul pieţei unice a UE.

Relaţiile dintre Londra şi Uniunea Europeană au fost afectate grav de decizia britanică de a părăsi piaţa unică europeană, măsură oficială de la 31 ianuarie 2020, dar devenită efectivă doar de la începutul acestui an.

[dntplgn recurring_amt1="5.00" recurring_amt2="10.00" recurring_amt3="20.00" item_name="Donatie"]

2 comentarii

  1. Forumul Economic Mondial pregăteşte lumea pentru închiderea internetului ? ”Atac cibernetic având caracteristicile covid”

    https://youtube.com/watch?v=-0oZA1B3ooI

    (transcript)

    ”Pandemia de covid-19 a zguduit profund economia şi societatea noastră, şi ne-a arătat cât de vulnerabili suntem la ameninţările biologice. În acest moment în lumea digitală există riscuri similare, dar care sunt ignorate. Un atac cibernetic având caracteristicile covid s-ar răspândi mai repede şi pe o mai mare întindere decât orice virus biologic. Rata lui de reproducere ar fi cam de 10 ori mai mare decât ce am văzut în criza covid. Pentru a vă face o idee: unul din viruşii informatici cu cea mai rapidă răspândire din istorie – virusul Slammer/Saphire din 2003 – şi-a dublat răspândirea la fiecare 8,5 secunde, infectând peste 75.000 dispozitive în 10 minute şi aproape 11 milioane în 24 de ore.
    Din fericire – cel puţin până acum – atacurile cibernetice nu au avut impact asupra sănătăţii noastre aşa cum au avut pandemiile. Dar impactul la nivel economic (şi prin urmare impactul în viaţa de zi cu zi) au fost la fel de grave, şi uneori chiar mai grave. Vedeţi … singurul mod de a opri propagarea exponenţială a unei ameninţări cibernetice de tip covid este de a deconecta complet de la internet şi unele de la altele milioanele de dispozitive vulnerabile. Toate astea în decurs de câteva zile. O singură zi fără internet ne-ar costa economiile mai mult de 50 miliarde de dolari SUA, iar asta înainte de a calcula impactul economic şi societal în caz că acele dispozitive sunt conectate la servicii esenţiale, precum transportul şi sănătatea.
    Pe măsură ce lumea digitală se contopeşte din ce în ce mai mult cu lumea fizică, efectele atacurilor cibernetice asupra siguranţei noastre continuă să se extindă, şi la o viteză mai mare decât pregătirile pe care le facem. Covid-19 era anticipat ca risc, la fel şi echivalentul lui în lumea digitală. Să ne pregătim mai bine pentru a doua ameninţare. Acum e vremea potrivită”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button