X

Ciolacu vrea să vândă Hidroelectrica

Coaliția de guvernare s-a lăudat electoral că, în curând, vom fi independenți energetic, iar energia este astăzi cumpărată la un preț dublu față de Germania.

Miercuri, 13 noiembrie, prețul spot al energiei electrice pe piața din București a atins cel mai ridicat nivel din acest an, indicând o creștere accentuată a costurilor pentru consumatorii din România. Având o valoare medie de 1.593 lei/MWh pentru întreaga zi, prețul a înregistrat o majorare de 19% față de ziua anterioară.

Scăderea temperaturilor a determinat o creștere a cererii de energie electrică. În același timp, producția internă din surse regenerabile se confruntă cu o perioadă de scădere. Producția hidro este redusă, iar energia generată de turbinele eoliene și panourile fotovoltaice a înregistrat valori sub așteptări. Comparativ, prețurile în Europa de Vest sunt semnificativ mai mici – Germania înregistrează un preț de 150 euro/MWh, iar în Europa Centrală, Cehia și Slovacia înregistrează prețuri de 159, respectiv 235 euro/MWh. Această situație complexă de pe piața energetică românească ridică îngrijorări privind sustenabilitatea costurilor și necesitatea de investiții suplimentare în infrastructura de energie regenerabilă și măsuri de eficiență energetică pentru a reduce dependența de importuri. În tot acest context prim-ministrul Ciolacu anunță vânzarea Hidroelectrica și invită investitorii străini să o cumpere.

Hidroelectrica, această resursă a României, ar trebui să fie un pilon al independenței noastre energetice și economice. Totuși, astăzi vedem cum guvernul nostru alege să ofere această bogăție, acest simbol al puterii naționale, investitorilor străini.

Când o resursă vitală precum Hidroelectrica este scoasă la mezat, trebuie să ne întrebăm: cine beneficiază cu adevărat? Oare această decizie aduce un viitor mai bun pentru copiii noștri? Ne amintim ce s-a întâmplat cu Petrom, când bogățiile noastre au ajuns să fie gestionate din afară, iar românii au rămas să suporte prețul deciziilor luate de alții. Istoria nu ar trebui să se repete. România merită lideri care să gândească pe termen lung, să protejeze și să întărească resursele naționale.

Este momentul să spunem că resursele noastre esențiale nu sunt de vânzare. România trebuie să rămână puternică, suverană și resursele ei trebuie să aducă un viitor mai bun pentru copiii noștri. Care este momentul când se îndeplinesc elementele constitutive ale infracțiunii de trădare de țară și după Petrom, Hidroelectrica, ce ar trebui să mai urmeze pentru ca procurorul general să se autosesizeze?

[dntplgn recurring_amt1="5.00" recurring_amt2="10.00" recurring_amt3="20.00" item_name="Donatie"]

3 comentarii

  1. Bă, parlitule ???!! Cu ce drept vinzi tu mă companiile strategice construite de către poporul român și din banii poporului român ?? Bă pacoste, pe ultima sută de metri ai devalizat bugetul de stat cu armamentul fantomă cumpărat de la americanii in valoare de 15 miliarde de dolari, care va fi livrat peste vreo 10 de ani, asta pe lângă devalizarea cu pomenile electorale aruncate angajațilot de la stat și cu ajutoarele ilegale acordate mucrainienilor, vrei să vinzi Hidroelectrica, adică să cedezi independenta energetică a României străinilor, ai explodat prețurile la gaze, la curent și la alimente, ai urcat inflația până la cer și leul l – ai făcut cât un purice, mințind ca un porc că ai crescut salariul minim și ai plafonat preturile, te – ai dus să ne aduci și mai multe trupe străine în țară, care și astea contribuie din plin la falimentarea României și ne clasează printre primele țări care vor fi bombardate și atacate de Rusia. Cine crezi că te mai votează, bai nenorocitule ?? Bă, tu după ce că ești prost mai ești și tâmpit !!! Oricum ți – ai asigurat 20 de ani de pușcărie pentru infracțiunea de înaltă trădare, prin cedarea sistemului antiracheta patriot, pentru subordonarea statului român unui stat străin, pentru ajutorul militar și economic acordat unui stat ostil României și vei mai fi judecat și tras la răspundere împreună cu complicii din PNL și USR și pentru dezastrul țării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button