X

PLANUL ANTI RĂZBOI AL UNGARIEI: Partidele şi organele de presă vor fi obligate să-şi facă publice sursele de finanţare. Toate companiile multinaţionale, care au obţinut profituri suplimentare în vremuri de război, să plătească o contribuţie de apărare

Guvernul ungar a decis asupra unui plan de acţiune anti-război – a anunţat, luni, ministrul Gergely Gulyás, şeful Cancelariei Prim-ministrului Ungariei, la conferinţa de presă săptămânală, desfăşurată la Budapesta.

Ministrul a vorbit despre combaterea propagandei de război ca parte a planului de acţiune.

Acesta a explicat că este importantă transparenţa maximă, de aceea partidele şi organele de presă vor fi obligate să-şi facă publice sursele de finanţare. Politicianul a amintit că partidele nu pot accepta finanţări din străinătate, deci, această prevedere se aplică doar mediilor de informare. Guvernul se aşteaptă ca acestea să facă publice sursele de finanţare.

Ungaria îşi rezervă dreptul de a returna expeditorului orice fonduri din străinătate care servesc propagandei de război, a declarat ministrul.

Gergely Gulyás a precizat că aceasta va fi sarcina ministrului Justiţiei de a elabora reglementările. Există reglementări la nivelul Uniunii Europene în acest sens, dar Guvernul este în favoarea „unei soluţii care să respecte mai mult statul de drept”, a explicat politicianul. În ceea ce priveşte regulamentul UE, acesta a menţionat că o astfel de „reglementare dură, radicală, care încalcă libertatea de opinie şi de exprimare” în cadrul constituţional nu poate fi introdusă în Ungaria.

Ministrul a anunţat şi că Guvernul a decis ca toate companiile multinaţionale, care au obţinut profituri suplimentare în vremuri de război, să plătească o contribuţie de apărare. Potrivit acestuia, contribuţia va trebui plătită de sectorul bancar, de companiile multinaţionale şi cele energetice, iar suma colectată va fi direcţionată către fondul de apărare.

Gergely Gulyás a mai anunţat că, în anul 2024, nivelul impozitului bancar nu se va schimba semnificativ; fiecare bancă care nu şi-a crescut portofoliul de titluri de stat va trebui să plătească integral acest impozit. Ministrul a explicat această masură prin faptul că multe bănci au exploatat o lacună în legislaţie referitoare la achiziţia de titluri de stat.

Politicianul a precizat că va fi majorată taxa pe tranzacţii plătită de bănci şi se va introduce o taxă de schimb valutar pentru operaţiunile valutare ale băncilor; pentru a preveni transferul acestor costuri către familii, în anul 2024, pentru cardurile şi conturile personale va fi impus un plafon pentru comisioanele de administrare a conturilor şi de utilizare a cardurilor.

Ministrul a mai anunţat că impozitul pe profiturile suplimentare impus sectorului energetic şi companiilor multinaţionale, precum şi taxa pe retail, nu vor fi reduse în acest an, şi vor rămâne la nivelul actual.

Acesta a declarat că, din perspectivă europeană şi ungară, este corect faptul că, la începutul preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene, premierul Viktor Orbán a lansat o misiune de pace. Gergely Gulyás a daclarat că pacea nu poate fi realizată fără dialog direct cu părţile implicate în război.

Acesta a subliniat că marile ţări din Europa sunt dominate de propaganda de război, dar „cineva trebuie să reprezinte şi vocea perdanţilor, a victimelor, a familiilor mutilate”.

Marile puteri sunt cele care pot contribui în principal la pace, iar premierul ungar, după negocierile cu părţile implicate în război, a călătorit în China pentru a discuta cu preşedintele chinez – a explicat Gergely Gulyás.

Ungaria doreşte să aibă relaţii cu toate ţările care pot contribui la pace şi să discute cu toţi liderii politici care pot contribui la încetarea cât mai rapidă a războiului şi la demararea negocierilor de pace – a mai precizat şeful Cancelariei Prim-ministrului Ungariei.

Acesta a afirmat că Ungaria ştie care este poziţia sa, chiar şi ca preşedinte rotativ al Consiliului Uniunii Europene, şi este conştientă de acest lucru, nu are un plan concret de pace, deoarece acesta poate fi elaborat doar împreună cu părţile implicate. „Suntem siguri că dialogul necesită un armistiţiu, deoarece nu este realist să se poarte negocieri eficiente despre pace cât timp părţile beligerante se ucid pe front” – a adăugat ministrul.

Acesta a precizat că mulţi privesc cu suspiciune şi chiar se opun misiunii de pace a Ungariei, iar ţara este supusă şantajului politic, juridic şi financiar pentru a se alinia susţinătorilor războiului.

[dntplgn recurring_amt1="5.00" recurring_amt2="10.00" recurring_amt3="20.00" item_name="Donatie"]

2 comentarii

  1. Cea mai buna soluție pentru a restabili pacea ar fi desființarea organizației teroriste NATO, închiderea fabricilor de armament și folosirea profiturilor acestora pentru reconstrucție și dezvoltare, dezarmarea statelor teroriste SUA, Anglia, Israel și apoi a celorlalte țări care dețin arme nucleare, desființarea organizației teroriste UE, redobândirea suveranitatii statelor europene înșelate să între în această organizație globalista, desființarea monopolului bancherilor Rotchild pe care îl au asupra băncilor centrale din tarile subjugate după cel de al doilea război mondial, aducerea la cunoștința opiniei publice a adevăraților criminali și opresori care au adus tarile sub jugul băncilor evreiești : SUA, Marea Britanie și URSS și restabilirea adevărului istoric privind țările care au declanșat cel de al doilea război mondial în scopul suprematiei iudaice, instaurarii noii ordini mondiale, guvernului mondial și distrugerii rasei albe : SUA, Marea Britanie, URSS și redobândirea libertății și a meritelor pentru lupta dusă împotriva tiraniei de către Germania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button