X

Omul lor! Vladimir Putin apelează la monedele digitale și blockchain, crezând că evită monopolul bancar actual

După izbucnirea războiului din Ucraina, Rusia a devenit ținta sancțiunilor occidentale legate de sistemul de plăți. Vladimir Putin a precizat că țara pe care o conduce nu poate fi afectată nici măcar de deconectarea de la sistemul de plăți SWIFT.

Președintele rus susține că sistemul financiar occidental este învechit. Mai mult, liderul de la Kremlin a arătat toată deschiderea spre noile tehnologii din sfera plăților, crezând că monopolul băncilor va fi oprit. El este convins că puterea acestor structuri va fi diminuată în următorii ani.

„Soluțiile care implică blockchain și monedele digitale ale băncilor centrale (CBDC) vor deschide calea pentru schimbări revoluționare care vor priva marile bănci occidentale de monopolul lor”, spune Putin.

Declarațiile au fost făcute  în timpul sesiunii plenare a forumului „Russia Calling”, desfășurat la Moscova.

Putin s-a arătat nemulțumit și vizavi de faptul că actualul sistem este controlat în mare măsură de dolar și euro, cu tranzacții prin băncile occidentale și SWIFT.

„Astăzi, tranzacțiile în monede naționale înlocuiesc efectiv acest sistem. Desigur, nu a fost încă implementat pe deplin, ceea ce este evident, dar ne mișcăm în această direcție și acest proces este gata să câștige avânt.” , a adăugat președintele rus.

Liderul de la Kremlin a menționat că face pași importanți în ceea ce privește tranzacțiile internaționale. În acest sens, Rusia va aborda treptat sistemele de plăți de tipul blockhain.

„Ne convertim din ce în ce mai mult la soluții avansate, inclusiv cele care implică blockchain și monede digitale prin intermediul băncilor centrale”, a continuat președintele rus.

Vladimir Putin este convins că apelând la noile tehnologii din sistemul de plăți va reuși să combată monopolul deținut de marii creditori.

[dntplgn recurring_amt1="5.00" recurring_amt2="10.00" recurring_amt3="20.00" item_name="Donatie"]

2 comentarii

  1. Apreciez că ați oferit informația corectă, care se regăsește inclusiv în presa rusă! Însă, NU mizați sută la sută că liderul de la Kremlin este omul lor! Așa au crezut și SUA în urmă cu peste 20 de ani, când Valentin Iumaşev și Boris Elțîn au sprijinit ascensiunea lui Putin la putere. După niciun an de la instalare, a început să se opună clanului ostil – Lujkov-Primakov-Tambov – independenței Rusiei, culminând cu instalarea în posturile-cheie ale FSB cu oameni complet potrivnici politicilor venite de la Washington: Cerkesov, Viktor Ivanov, Patruşev și alții, naționalizând într-un timp record resursele strategice ale țării vizate de companiile americane, care încercau să ajungă la exploatarea lor sub pavilionul unor companii-fantomă rusești. Mulți din anturajul președintelui rus susțin că atât în anii ’99-2000 cât și-n prezent, Putin încearcă să-i bată pe globaliști cu propriile arme, dovada în acest sens fiind, pe lângă păstrarea unor oligarhi „cu greutate” în administrația sa, chiar susținerea Elvirei Nabiullina (omul americanilor) în funcția de guvernator al Băncii Centrale. Oricum ar fi, abia după instalarea lumii multipolare, când autodeterminarea multor națiuni va fi finalizată, ne vom convinge dacă aparține lor sau nu. Până atunci, consider că-i prematur să tragem anumite concluzii și zic să mai așteptăm. În fond, multul a trecut, puținul a rămas.

    De altfel, directorul Școlii Superioare de Finanțe a Universității Economice Ruse Plehanov – Konstantin Ordov – a declarat încă din vara anului trecut (pe când am citit eu un material extrem de lămuritor în acest sens) că rubla digitală ar putea deveni o monedă de rezervă internațională, putând fi ușor integrată în platformele de tranzacționare și pe piețele bursiere. Totuși, acest eveniment ESTE PREVENIT chiar de Banca Centrală a Rusiei, căreia îi este teamă să nu piardă controlul asupra sistemului financiar al țării, deoarece moneda națională rămâne un atribut CHEIE al suveranității statului, iar absența ei poate însemna pierderea nevoii de stat însuși. Tot Ordov mai crede că rubla digitală are potențialul de a înlocui sistemul SWIFT în tranzacțiile internaționale de plată, știut fiind că Occidentul a amenințat Federația Rusă încă din 2015 cu excluderea ei din SWIFT. Se cunoaște foarte bine, că infrastructura financiară a țării funcționează de mult timp fără SWIFT, iar acest sistem de plată chiar a devenit depășit în era digitală. Pe de altă parte, specialistul sublinia, în articolul cu pricina, că rubla digitală poate ajuta partenerii de afaceri ai Rusiei să scape de dependența față de autoritățile de reglementare străine, care impun diverse restricții, succesul rublei digitale constând fix în echilibrarea reglementărilor valutare. De altfel, pe 15 august 2023 au fost testate deja tranzacțiile cu rubla digitală, rezultatele nefiind satisfăcătoare. https://iz.ru/1558853/natalia-ilina-aleksandra-finaeva/tretii-nuzhnyi-v-rf-nachinaiut-pilot-s-realnymi-tcifrovymi-rubliami

    1. Nu-i nimic prematur in observa faptele lui si a trage concluziile (dupa faptele lor ii vom cunoaste!).

      Sfintii mucenici nu jertfeau idolilor deloc (fara viclenii, fara scuze). Asa trebuie sa facem si noi, daca vrem sa ne numim dreptcredinciosi.

      Un ortodox nu va incerca niciodata sa faca pe desteptul, sa fie viclean/prefacut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button