X

Ministrul Educației, Ligia Deca, vrea educație LGBT în școli! Cultele se opun

Cultele religioase cer ministrei Educației, Ligia Deca, să elimine definiția „diversității” din proiectul legii învățământului preuniversitar, potrivit unei scrisori semnate de 13 reprezentanți ai cultelor recunoscute de statul român.

În proiectul legii Educației, publicat pe site-ul Ministerului Educației pe 9 martie, în varianta prezentată în Guvern, la articolul 2 actul normativ propus enumeră printre valorile care stau la baza sistemului de învățământ preuniversitar și diversitatea. Cultele cer eliminarea acestei definiții.

Mai mult, în scrisoarea către ministru, reprezentanții cultelor, la inițiativa Patriarhiei Române condusă de patriarhul Daniel, cer să fie eliminată din proiectul de lege și obligația cadrelor didactice de a promova „diversitatea, ca resursă de învățare, pentru a genera elevilor atitudini incluzive și tolerante”.

Cultele mai solicită și ștergerea sintagmei „orientare sexuală” dintr-un articol în care se arată că sunt interzise în toate spațiile destinate educației discriminările de orice tip, inclusiv discriminările pe baza orientării sexuale.

„Cultele religioase, recunoscute în România, au luat act de publicare a proiectelor modificat de legi ale învățământului în ziua de luni, 27 februarie 2023, pe site-ul Ministerului Educației. Cu privire la aceste documente, la inițiativa Patriarhiei Române, cultele religioase recunoscute în România solicită:

Eliminarea articolului 2 alin. 1. b) – definirea „diversității”, a articolului 224, litera e) – obligația de a promova diversitatea în școală – și a sintagmei referitoare la „orientarea sexuală” din articolul 11 alin. 1. din proiectul legii învățământului preuniversitar, conform principiului independenței față de orice formă de ideologie”, conform documentului trimis Ministerului Educației luni, pe 13 martie.

Foto: captura document patriarhie

Ce prevăd articolele vizate de cererea cultelor de eliminare din proiectul legii:

„Art 2. Sistemul de învățământ preuniversitar are la bază următoarele valori:

alin 1) b) Diversitatea – respectarea și valorizarea diferitelor perspective culturale, etnice, identitare, a sensibilității și a empatiei, alături de întărirea și pozitivarea imaginii de sine individuale și colective”

Art 224. Personalul didactic are următoarele obligații: e) promovarea diversității, ca resursă de învățare, pentru a genera elevilor atitudini incluzive și tolerante;

Articolul 11 (1) În unitățile de învățământ preuniversitar și în toate spațiile destinate educației și formării profesionale, precum și în cadrul activităților desfășurate în mediul online de unitățile de învățământ preuniversitar, sunt interzise discriminările pe criterii de vârstă, etnie, sex, origine socială, orientare politică sau religioasă, orientare sexuală sau alte tipuri de discriminare, inclusiv segregarea școlară prin concentrarea elevilor în anumite spații școlare, săli de clasă, clădiri, structuri, bănci sau activități și comportamente care încalcă sau favorizează încălcarea normelor de moralitate/conduită, în orice formă de manifestare, atât ca violență psihologică – bullying, cât și ca violență fizică, precum și orice alte activități sau comportamente care pot pune în pericol sănătatea sau integritatea fizică/psihică ale beneficiarilor primari și ale personalului din învățământ. Sunt interzise, de asemenea, manifestările și propaganda de natură politică și prozelitismul religios”.

Cultele religioase solicită și alte modificări, pe lângă acestea, în proiectul legii învățământului.

Documentul este semnat de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe, Înaltpreasfințitul Părinte Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București – confesiunea Romano-Catolică, Preafericitul Părinte Cardinal Lucian – confesiunea Unită cu Roma, Rego-Catolică, Preasfințitul Episcop Datev Hagopian – Arhiepiscopia confesiunii Armene din România, Episcopl Bela Kato al confesiunii Reformate din România, Episcopul Reinhart Guib – confesiunea Evanghelică C.A. din România, Episcopul Dezso Zoltan Aorjani al Evanghelicilor Lutherani din România, Episcopul Istvan Kovacs al Unitarienilor Maghiari, Viorel Iugam, președintele Uniunii confesiunilor Creștine Baptiste din România, Cornel Haureș – președintele confesiunii Creștine după Evanghelie din România, Pastorul Ioan Filip – președintele confesiunii lui Dumnezeu Apostolice din România – Cultul Creștin Penticostal, Aurel Neamțu – președintele confesiunii Adventiste de Ziua a Șaptea, Mulfiul Iusuf Muurat – Șeful Comunității Musulmane din România.

[dntplgn recurring_amt1="5.00" recurring_amt2="10.00" recurring_amt3="20.00" item_name="Donatie"]

4 comentarii

  1. ”Mai mult, în scrisoarea către ministru, reprezentanții bisericilor”
    Parcă era vorba că suntem deranjați de faptul că în Creta au zis că recunosc ”calitatea ereticilor de a fi Biserici”. Și avem dreptate să fim deranjați, e erezie.

  2. Numai asta au in cap – perversiuni sexuale!
    La nivel legislativ, totul a pornit de la semnarea Conventiei de la Istambul de catre trimisa masonului Melescanu (pe atunci ministru de externe), Rovana Plumb.
    Foarte neibisnuit – parlamentarii au adoptat lege de aprobare – adica sa fie PESTE legislatia romaneasca! – …. in u-n-a-n-i-m-i-t-a-t-e!
    ….
    Tema „emanciparii femeiii” (adica a divortului de rolul ei dat de Dumnezeu) a fost folosita sa ascunda schuzofrenia de gen (ca nu e ideologie – aia e ceva cu inceput, evolutie, finalizare cu efecte). In cazul acestei deviatii catastrofice mentale este doar tinta: distrugerea copiilor.
    Posibil prin „emanciparea femeii” care duce la distrugerea familiei si in final – sinuciderea colectiva (prin lipsirea societatii de urmasi)
    Foarte posibil in primul rand prin infruntare lui Dumnezeu, dupa cum se vede cam prin toata lumea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button