X

Partenerul lui Putin spune că alipirea Basarabiei la România este scopul Occidentului

Ultimele frământări din jurul Transnistriei îi dau de gândit președintelui din Belarus, Alexander Lukașenko. El nu exclude unirea României cu Republica Moldova, asta pentru că Occidentul vrea să facă din Chișinău o forță Occidentală.

„Occidentul ar vrea să rezolve problema cu Rusia cu o singură lovitură și în Transnistria să închidă această ‘gaură cenușie’, cum se spune, și să unească Moldova, să o bage în România sau să o facă pro-occidentală. Acesta este scopul lor”, a afirmat Lukașenko, relatează agenția de presă de stat din Belarus Belta.

„Unica soluţie”

Anatol Şalaru, fost ministru al Apărării în Republica Moldova, a declarat recent că unica soluţie pe care o au astăzi moldovenii este ca teritoriul românesc de peste Prut să se unească cu România. Fostul oficial susţine că procentul unioniştilor din Republica Moldova a crescut, astfel că, dacă cu câţiva ani în urmă era 4% sau 5% pentru unire, acum minimum 40% sunt pentru unirea cu România.

„Unica soluţie pe care noi o avem astăzi şi cred că şi Europa e timpul să înţeleagă că teritoriul românesc de peste Prut trebuie să se unească cu România, fiindcă altă soluţie nu există. Ori, peste 10 sau 15 ani Republica Moldova trebuie dusă la azilul de batrâni, fiindcă nu va mai avea cine să lucreze să plătească impozite. Tineretul pleacă, eu cunosc situaţia dintr-un partid politic pe care l-am condus, la Organizaţia de Tineret veneau la şedinţe 300 sau 400 de tineri. Acum, 90% din ei au plecat din ţară”, a spus Şalaru, citat de news.ro.

Fostul ministru a precizat că ”România este principala ţară care a ajutat Republica Moldova”.

„Cetăţenii de acolo ştiu acest lucru, ştiu, procentul unioniştilor a crescut în proporţie geometrică, cu câţiva ani în urmă era 4% sau 5% pentru unire, acum minimum 40% sunt pentru unire cu România. Oamenii, inclusiv şi ruşii văd unica soluţie prin unirea cu România”, a spus Anatol Şalaru.

[dntplgn recurring_amt1="5.00" recurring_amt2="10.00" recurring_amt3="20.00" item_name="Donatie"]

2 comentarii

  1. Lukașenko vorbește să n-adoarmă! SUA își dorește rachetele amplasate la Chișinău, la fel bazele militare, în vreme ce alipirea moldovenilor de România NU reprezintă un obiectiv real pentru administrația de la Washington. Rezultatele activității de doi ani a cetățeanului român Maia Sandu, în calitate de președinte, au fost inflația record, criza gazelor și a energiei, creșterea tensiunilor sociale și economice, declinul neîntrerupt al economiei și sărăcirea rapidă a populației. Liderul de la Minsk cunoaște aceste aspecte, dar îi place să toarne gaz pe foc.

    Nici Anatol Șalaru nu-i departe de fractura logică a președintelui Lukașenko! Deoarece o altă lovitură gravă adusă sistemului financiar al țării, de către guvernul Maiei Sandu, a fost reducerea sumelor expediate din străinătate. Înainte de venirea acesteia la putere, muncitorii moldoveni emigrați în Rusia trimiteau acasă peste 600 de milioane de dolari SUA pe an (70% din total); acum această cifră a scăzut de peste trei ori. Încă un motiv, aș zice, pentru care unionismul îl consider total deplasat, în condițiile în care moldovenii nu trimit bani acasă în urma activităților pe care le desfășoară în România, ci… în Federația Rusă. Urmare a faptului, că țara noastră se află ea însăși în impas economic, fără o industrie națională, fără agricultură, cu activele și resursele înstrăinate la cheremul corporațiilor străine, cum ar putea oferi o viață mai bună cetățenilor din stânga Prutului? Cum le-ar putea oferi locuri de muncă, cum ar putea investi în industrie și-n agricultură, cum ar putea oferi asistență medicală pentru acești oameni, când este incapabilă să ofere condiții decente propriilor ei cetățeni? Doar făcându-le jocurile celor de la Casa Albă și de la Bruxelles, doar politizând totul, asta nu înseamnă reîntregirea României, când cetățenii ei se află la limita supraviețuirii și FĂRĂ programe de protecție socială solide, care să-i ajute să depășească marea foamete și întreruperea lanțurilor de aprovizionare din viitorul nu tocmai îndepărtat.

    Să stăm și să judecăm la rece: o unire adevărată presupune ca majoritatea cetățenilor, atât din stânga cât și din dreapta Prutului să fie de accord, prin referendum, cu acest act. Oare cetățenii Republicii Moldova doresc, în majoritatea lor, o unire cu România? Sondajele de până acum ne arată că un procent semnificativ al populației de dincolo de Prut nu dorește acest lucru. Și-atunci, de unde Dumnezeu atâta unionism? Ce interes ar avea SUA printr-o astfel de unire? În planurile americanilor nu-și au locul o Moldovă neutră și cu puternice legături rusești (am explicat mai sus în ce constau aceste relații cu Moscova ale basarabenilor) între o Românie yankeizată și o Ucraină yankeizată și nazistă în bună parte! – ultima deținând atributele respective fiindcă Putin NU se grăbește! Adesea, citindu-le presa am impresia că operațiunea militară specială se desfășoară în cadrul administrației și pe holurile Kremlinului, nicidecum la Kiev! Faptul că liderul rus nu a catadicsit să-și facă ordine și curățenie printre oligarhii cu vederi liberale din anturaj, acum plătește prețul inconsecvenței sale, lăsându-le occidentalilor posibilitatea de-a acționa extrem de agresiv și de-a implica fostele state satelit ale URSS-ului în situațiile explozive ale altora. Inclusiv pe noi, românii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button