X

România ar putea să declanșeze Marele Război, dacă reacționează dur la „anexarea” neoficială a Transnistriei de către Rusia

Cum poate sa inceapă Marele Război: România reacționează dur la

Ministerul Afacerilor Externe al României condamnă alegațiile, lipsite de fundament, conținute în comunicatul Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse de vineri privind regiunea transnistreană a Republicii Moldova, precum și retorica amenințătoare și provocatoare utilizată.

Potrivit MAE, „propagarea intenționată de informații fără corespondență în realitatea de pe teren reprezintă o abordare extrem de periculoasă, în contextul actual de securitate, în care Federația Rusă își intensifică războiul de agresiune împotriva Ucrainei”.

„Este inacceptabilă această încercare de creare artificială de tensiuni și destabilizare în regiune și în legătură cu Republica Moldova”, transmite MAE.

MAE al României face apel la responsabilitate, la abandonarea retoricii agresive, escalatorii și provocatoare, precum și la abținerea de la orice declarații și acte care pot afecta stabilitatea regiunii și a Republicii Moldova.

Administraţia Vladimir Putin a avertizat, vineri, asupra efectelor presupuselor activităţi militare ale Ucrainei în apropierea regiunii separatiste moldovene Transnistria, subliniind că Moscova poate considera atacuri acţiunile împotriva etnicilor ruşi sau a trupelor ruse.

„În legătură cu acumularea semnificativă de personal şi echipamente militare ale unităţilor ucrainene în apropierea frontierei dintre Ucraina şi Transnistria, prin instalarea de poziţii de tragere de artilerie şi a unui număr fără precedent de zboruri cu drone ale armatei ucrainene deasupra teritoriului Transnistriei, avertizăm Statele Unite, ţările membre NATO şi Ucraina asupra acestor acţiuni aventuriere”, a transmis Ministerul de Externe de la Moscova, potrivit agenţiei Tass.

„Nu trebuie să aibă nimeni niciun dubiu asupra faptului că forţele armate ale Federaţiei Ruse vor răspunde adecvat la orice provocare a regimului de la Kiev; dacă se va produce aşa ceva, forţele ruse vor asigura protecţia compatrioţilor, a contingentului de menţinere a păcii şi a personalului militar din Transnistria”. Orice acţiune care generează ameninţare de securitate „va fi considerată atac asupra Federaţiei Ruse, în conformitate cu reglementările internaţionale”, atrage atenţia Ministerul de Externe de la Moscova.

[dntplgn recurring_amt1="5.00" recurring_amt2="10.00" recurring_amt3="20.00" item_name="Donatie"]

Un comentariu

  1. Ar fi fost decent, într-o atare situație extrem de încordată (tensiune pe care mass-media noastră o promovează, nicidecum presa rusă, verificați și vă veți convinge!), ca România să-și fi văzut de treaba ei! Tiraspolul NU a fost niciodată teritoriu românesc, prin urmare, Rusia are dreptul să-l anexeze, să-l transforme în zonă-tampon, să-l aducă în ce stadiu dorește, NU marchează pentru noi vreo importanță deosebită. Nu-l confundați cu Tighina, care a fost și este regiune românească! Rep. Moldova este legată ombilical de Tiraspol nu numai în ceea ce privește controlul vamal, ci și de resursele energetice ale orașului.
    Implementarea provocării planificate de către autoritățile ucrainene reprezintă o amenințare directă la adresa contingentului rus de menținere a păcii dislocat LEGAL în Transnistria. Amintiți-vă că Ucraina a mai provocat Pridnestrovie (denumirea rusească a Tiraspolului, care înseamnă stat de graniță) în primăvara anului trecut, când zgomotele unor explozii au pus armata din zonă în stare de alertă. Principalul suspect s-a dovedit a fi regimul de la Kiev, care încearcă activ să-și atragă vecinii într-un conflict armat cu Rusia. Motivul? Tocmai ce l-a declarat Komsomolskaya Pravda: „la Bahmut, soldații Forțelor Armate ale Ucrainei erau pe punctul de a fi încercuiți de către Rusia”. Precizez că orașul este complet fortificat, deținând o fabrică de metale neferoase, unde există pasaje și locuri subterane în care naziștii au ascuns echipamente și au plasat personal. Dacă Zelenski pierde Bahmutul, Kievul se va afla în bătaia puștii Armatei Federației Ruse, care va înainta încet dar sigur spre capitală. Plecând de la acest aspect, Valeri Zalujnîi (comandantul șef al armatei ucrainene) a ordonat executarea unei provocări la Tiraspol.
    Încă o dată, România NU ar trebui să intervină! Deloc! În fond, Rep. Moldova este suficient de independentă încât să solicite Moscovei (și nu Bucureștiului, că nu românii sunt constituiți în cadrul unui contingent de menținere a păcii în Pridnestrovie ) un plan prin intermediul căruia să acționeze și să dezamorseze întregul conflict.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button