X

Ardealul sub ocupație: Statuia lui Iuliu Maniu dată jos de primăria Cluj. Vor să ne șteargă istoria!

În Ardeal tot ce este românesc trebuie să dispară, aceasta este politica dusă de actuala clasa politică reprezentată zonal de Emil Boc, primarul din Cluj.

Nu este de ajuns că s-au făcut retrocedări frauduloase, nu este de ajuns că România împarte cu Ungaria suveranitatea din Ardeal, acum trebuie să ne uităm și trecutul.

Semnalul a fost tras de către liderul AUR George Nicolae Simion și de eurodeputatul Cristian Terheș.

Statuia lui Iuliu Maniu, marele om politic, a fost dată jos la ordinele primăriei lui Emil Boc.

IULIU Maniu este un simbol al eroismului românesc cu un rol major în mișcarea de emancipare națională din Ardeal și care a dus la Unirea Transilvaniei cu România pe 1 devembrie 1918.

În Ardeal are loc o campanie puternică pentru deznationalizarea regiunii.

Statuia lui Iuliu Maniu din Cluj a fost dărâmată cu excavatorul, iar soclul efectiv smuls din pământ, cu doar câteva zile înaintea comemorării a 70 de ani de la moartea sa, ca martir al națiunii române!

Pe data de 28 ianuarie 2023 imaginea locului unde a fost statuia lui Iuliu Maniu din Cluj este una dezolantă: soclul smuls din pământ iar statuia dărâmată cu excavatorul, învelită și aruncată între gunoaie. Așa arată locul cu câteva zile înainte de comemorarea a 70 de ani de la moartea martirică – pe data de 5 februarie 1953 – a marelui om politic român, făuritor al României Mari.

Statuia lui Iuliu Maniu din Cluj a fost realizată în anul 2018 și inaugurată în 8 ianuarie 2019, lucrările fiind finanțate de familia academicianului Emil Burzo. Statuia a fost numită, la data respectivă, un „simbol al democrației și libertății”.

„Sunt şocat că au dărâmat statuia lui Maniu. Am vorbit cu Ionuţ Ţene (şeful Biroului Învăţământ cultură culte sport şi societate din Primăria Cluj-Napoca) şi a spus că habar n-a avut. Am vorbit şi cu arhitectul Ionel Vitoc şi mi-a spus că e un proiect european de amenajare şi a acelei zone şi crede că o să repună statuia tot acolo, dar că nu ştie sigur”, a declarat, pentru Cluj24, finanţatorul statuii, academicianul Emil Burzo.

Europarlamentarul PNȚCD Cristian Terheș a fost anunțat despre dărâmarea statuii de către dna. lector univ. dr. Simona-Teodora Roșca-Neacsu (Teodora Rosca) în cursul nopții de 27–28 ianuarie, astfel că a mers la fața locului, de unde a și realizat un live, ce poate fi urmărit aici:

https://fb.watch/ikXmu2dytT/

„Motivul pentru care statuia a fost îndepărtată – pentru reamenajarea locului, se spune – este irelevant. Statuia lui Iuliu Maniu îndepărtată, pe furiș, fără explicații din partea autorităților, culcată la pământ cu o coroană la picioare, acoperită împreună cu murdării este imaginea «noii» democrații și libertăți, așa cum o pregătesc cei vremelnic aflați în funcții de conducere azi în România.

În fața asaltului neomarxiștilor și a «cancel culture» nu putem sta nici indiferenți și nici tăcuți. Iuliu Maniu e simbolul martirului pentru libertate și națiune, iar lupta lui o continuăm noi azi! Peste tot, în țară și in lume, libertatea individuală și suveranitatea națională sunt atacate sistematic, iar rolul fiecăruia dintre noi este sa luptăm pentru ele”, a spus europarlamentarului Cristian Terheș.

Statuia lui Iuliu Maniu nu e prima statuie a unui lider român pusă la pământ în județul Cluj. În anul 2022, de exemplu, autoritățile locale din Turda au dat jos și mutat statuia lui Avram Iancu din centrul municipiului.

Comentând live de la fața locului, Cristian Terheș a spus:

„Este 12:44 (28 ianuarie 2023) și suntem în fața locului unde, până în urmă cu două zile, a fost statuia lui Iuliu Maniu. Am primit azi noapte un mesaj de la cineva din Cluj care mi-a spus că statuia lui Iuliu Maniu a fost doborâtă efectiv cu excavatorul, pusă la pământ și mi-a fost greu să cred că lucrul acesta e adevărat. Am avut drum azi la Cluj și am venit să văd la fața locului ce se întâmplă.

Astăzi este sâmbătă, nu avem pe cine să întrebăm dintre cei responsabili de acest măcel.

Neocomuniștii l-au omorât pe Maniu a doua oară, după 70 de ani de la moartea sa. Statuia a fost aruncată între gunoaie, iar soclul efectiv smuls din pământ.

Vi se pare normal ca statuia unui om care a făcut Marea Unire să fie tratată astfel? Și apoi vă mirați că nu suntem primiți în Shengen? Cine să ne primească în Shengen, dacă vă bateți joc de eroi?”, a spus Terheș.

Cristian Terheș solicită primarului Emil Boc să își ceară scuze public pentru grava ofensă adusă memoriei lui Iuliu Maniu și să repună statuia în locul inițial.

Biroul de presă al
Europarlamentarului Cristian Terheș

[dntplgn recurring_amt1="5.00" recurring_amt2="10.00" recurring_amt3="20.00" item_name="Donatie"]

4 comentarii

  1. „Simbolul democrației și libertății” este jidanul-ungur Mán Juliusz(tragedia Sălajului, Sătmarului și Maramureșului a fost penetrarea mediului rural de către jidanii veniți din Polonia și Boemia), agent austro-ungar și britanic, care a încercat să saboteze unirea Transilvaniei cu România, să permită cotropirea României de către hoardele bolșevice de dincolo de Nistru, să-i dea lui Horthy Transilvania sau parte din ea, și a reușit să-l aducă în țară pe uzurpatorul Carol Caraiman și să instaureze ocupația sovietică prin lovitura de stat din 23.08.1944.
    Mán Juliusz n-a făcut Marea Unire cum se pretinde, dânsul a rămas soldat austro-ungar până în ultima zi a războiului și nu i s-a permis să vorbească la Alba Iulia din acest motiv, a rămas în culise unde propunea „unirea condiționată pe 10 ani” și alte asemenea aberații; președintele Marii Adunări Naționale a fost Gheorghe Pop de Băsești(ucis de bolșevici în 1919) iar cel care a rostit Declarația de la Alba Iulia a fost episcopul Iuliu Hossu(mort în temnița stalinistă).
    Pe Mán Juliusz ar fi vrut să-l condamne la moarte sovieticii, dat ca exemplu spionilor occidentali la începutul Războiului Rece, dar n-au făcut-o deoarece nu aveau destule dovezi despre activitatea sa în simbria Londrei. I-au propus Mareșalului Ion Antonescu, prizonier în URSS, să le ofere aceste informații în schimbul unui trai liniștit acolo, dar Mareșalul fiind un om de onoare a refuzat(așa se explică mărturia favorabilă dată de Mán la „procesul” său).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button