X

[VIDEO] Se dărâmă zidul tăcerii? Deutsche Welle vorbește despre problemele vaccinaților c0vid!

În mod surprinzător pentru Germania covidistă, Deutsche Welle, instituție de informații a Germaniei, a difuzat un reportaj despre efectele vaccinurilor antivovid. O echipă a Spitalului Universitar Marburg cercetează afecţiunile pe termen lung declanşate de vaccinul anti-COVID. Numărul pacienţilor care suferă de aşa-numitul „Sindrom PostVac” este mare iar cercetările sunt la început. Deşi OMS a recunoscut oficial această afecţiune, unii medici nu-i iau în serios pe cei care acuză simptome ciudate după vaccin. „Spuneau că sunt nebun”, povesteşte un pacient.

Transcriere înregistrare:

Crainică: Marburg, un orășel în landul Hesa. În acest loc idilic se găsește unul dintre puținele centre din Germania destinate pacienților cu așa-numitul sindrom „postvac” – postvaccinal.

Crainică: Spitalul Universitar Marburg. Vera și Alexander caută ajutor aici. De cînd au făcut vaccinul anticovid ambii au probleme de sănătate. Cei doi se confruntă cu o varietate de simptome care le îngreunează viața. Alexander este la prima vizită medicală la Marburg. A așteptat 8 luni să primească programare. Centrul este, literalmente, asaltat de persoane afectate.

Vera Rieder (pacient): Este a treia oară cînd vin aici ca să aflu cum s-au modificat valorile în sînge, dacă s-au îmbunătățit în urma medicamentelor. Tu ce probleme ai?

Alexander Reis (pacient): Epuizarea este cea mai mare problemă a mea.

Vera Rieder: Eu am în continuare probleme neurologice. Adică neuropatiile, mîna și sistemul nervos periferic. Și sistemul imunitar. Mîna nici acum nu are poziția corectă.

Alexander Reis: Știe cineva de la ce ți se trage? Sistemul nervos?

Vera Rieder: Au făcut o biopsie a țesutului nervos. Sînt leziuni ale nervilor. Așa s-a stabilit.

Alexander Reis: Înainte erai sănătoasă?

Vera Rieder: Înainte nu aveam nimic. În nici un caz asemenea probleme neuro.

Alexander Reis: După vaccin am avut ceva. Nu era clar ce. La 5 zile după aceea au apărut tulburări de vedere, amețeală și dureri de cap. Am fost la oftalmologie și au constatat o congestie pupilară, adică stadiul preliminar al trombozei vaselor oculare. Au stabilit legătura cu administrarea vaccinului. În lunile care au urmat, între timp a trecut un an, am avut diverse neplăceri, cum ar fi amețeală și tahicardie, cînd mă ridicam în picioare, dar și tulburări de natură neurologică. Nu m-a crezut nimeni. Spuneau că sînt bolnav psihic.

Vera Rieder: Mereu se spune că nimic nu e măsurabil, dar aceste leziuni ale nervilor au fost constatate în urma unor biopsii. Le doresc pacienților care vin cu simptome ca amorțeală sau alte senzații ciudate, să li se facă investigații, nu să fie pus totul pe seama psihicului.

Crainică: Motivele sindromului postvaccinal nu sînt clare. Pacienții au simptome diferite. Un anumit rol l-ar putea avea și afecțiunile sau infecțiile preexistente, necunoscute oamenilor înainte de a face vaccinul. Acești factori fac dificilă tratarea pacienților, afirmă cardiologul și coordonatorul centrului postvac, doctor Bernhard Schieffer.

Profesor dr. Bernard Schieffer: Trebuie aruncată o privire. Și asta necesită atît de mult timp. Acesta este un punct care ne face atît de dificil să ne transportăm munca aici. Nu-i pot spune colegului X care mă sună, să-mi dea soluția și facem exact așa. Nu. Îi aștept pe toți aici, să vadă ce facem și care este abordarea noastră.

Crainică: Angajații centrului fac muncă de detectiv privind cauza tulburărilor nediagnosticate și caută terapia potrivită. Aici sînt aduse și analizate probele de sînge ale pacienților.

Dr. Muhidien Soufi, departamentul de cercetare: Bănuim anumite procese inflamatorii, declanșate la unii pacienți în urma infecției cu coronavirus sau în urma vaccinării. De ce se întîmplă asta, nu știm. Tocmai cercetăm. Aici se ameliorează. Se vede că la mulți pacienți începe să se retragă. Nu aș pune totul pe seama vaccinului, fiindcă și factorii genetici joacă individual un rol. Fiecare om are mii sau sute de mii de variante genetice în genom. Lucrul acesta ar putea declanșa mai multe reacții la unii, comparativ cu alții. Iar să analizezi ad-hoc, asta nu e char atît de simplu. Sînt întrebări științifice care vor persista multă vreme. Unei boli nu-i găsești rezolvarea într-o săptămînă – două. Ar putea dura ani de zile. Uneori e nevoie de o viață întreagă de muncă pentru a identifica un asemenea mecanism.

Crainică: La doi ani după startul campaniei de vaccinare studiile clinice privind cauza și tratarea efectelor adverse ale vaccinului încă lipsesc. Între timp, sindromul postvaccinal a fost recunoscut oficial ca afecțiune medicală, inclusiv de către Organizația Mondială a Sănătății.

Profesor dr. Bernard Schieffer: Dar este nevoie și de algoritmi clinici, astfel încît pacienții să nu mai rămînă blocați în procesul de diagnosticare ci să beneficieze de niște centre medicale care să știe ce e de făcut.

Crainică: În urma vizitei la Marburg Vera a reușit măcar problemele de natură cardio să le țină sub control însă odiseia ei continuă neurologic și imunologic. După filmări, în cazul ei, medicii au constatat și că sistemul imunitar este afectat, așa că va avea nevoie de un tratament. Vera și Alexander, care trebuie mai întîi să afle dacă noile medicamente îi sînt de ajutor, vor să rămînă în contact, pentru a face schimb de noutăți și a se sprijini reciproc.

Mai citește:
– Documentar german despre efectele vacsinării antic0vid în căminele de bătrîni din Germania
– articole cu analize științifice despre problema covid la subpagina Covid-19 – Analize științifice

[dntplgn recurring_amt1="5.00" recurring_amt2="10.00" recurring_amt3="20.00" item_name="Donatie"]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button