Anterior, ministrul moldovean de externe, Nicu Popescu, a declarat că țara sa se află într-o situație de securitate foarte dificilă și că trebuie să-și consolideze capacitățile de apărare. Chișinăul intenționează să își intensifice cooperarea militară cu Germania, România și Franța. Încă de la începutul conflictului ucrainean, Republica Moldova și-a jucat propriul joc, împărțită între îndemnurile europene și protejarea neutralității și intereselor sale. Țara a refuzat să urmeze sancțiunile occidentale împotriva Rusiei, pentru a nu-și torpila economia. Pe de altă parte, Chișinăul intenționează în continuare să adere la UE și a depus o cerere oficială de aderare în martie anul trecut.
La mijlocul lunii decembrie, Moldova a blocat, de asemenea, șase canale de televiziune în limba rusă, acuzându-le de dezinformare. Moscova a reacționat denunțând „cenzura politică” și o „încălcare flagrantă a dreptului la libertatea de acces la informații”. Nici Moldova nu este scutită de inflație și de criza energetică. Costul ridicat al vieții a scos în stradă câteva mii de oameni în ultimele luni. La sfârșitul lunii octombrie au avut loc chiar și ciocniri cu poliția.
[dntplgn recurring_amt1="5.00" recurring_amt2="10.00" recurring_amt3="20.00" item_name="Donatie"]
O revenire (unire) rapidă la țara mamă(România) ar pune mai la adăpost Republica Moldova.
Suna ca o invitatie la o sodomizare „europeana” si la jefuirea resurselor. Adica Modova e invitata sa fie republica Rothchild, ca Ukraina si in curand Romania.
Parintele Arsenie Boca:
„Ma, întoarceti-va la Dumnezeu caci calul rosu bate la portile Rasaritului. Dar sa nu va întristati ca de acolo vine mântuirea. Prigoana vine de la Apus”.