X

Satoshi Omura, laureat al Premiului Nobel pentru Medicină: EMA nu a înțeles nimic despre ivermectină

Satoshi Omura, laureat al Premiului Nobel pentru Medicină: EMA nu a înțeles nimic despre ivermectină

preluare Patrice Gibertie's Blog

Satoshi Omura, laureat al Premiului Nobel pentru Medicină, le dă lecții adepților Big Pharma. Interziceți ivermectina și respingeți zeci de studii randomizate care dovedesc eficacitatea medicamentului împotriva Covid doar pentru că un studiu francez nu a reușit să demonstreze eficacitatea ivermectinei pe hamsteri și un altul in vitro a necesitat o doză prea mare.

În termeni științifici, laureatul Premiul Nobel reia toate argumentele ostile, pe o parte, și pe de altă parte, cele 21 de studii randomizate și cele 90 de studii observaționale favorabile. Într-un mod foarte civilizat, spune că Agenția Europeană a Medicamentului nu a „înțeles nimic” despre proprietățile ivermectinei.

Prestigiosul Jurnal japonez pentru antibiotice tocmai a publicat o recenzie a studiilor asupra ivermectinei împotriva Covid care îi are printre autori pe Satoshi Ōmura.

Meta-analiza a fost efectuată pe 14.906 de pacienți din 42 de studii clinice (21 de studii randomizate controlate, cu 2869 de pacienți). Cercetarea a raportat eficacitate de 83% în tratamentul precoce, 51% în tratamentul târziu și 89% în prevenirea apariției bolii. Pe baza rezultatelor acestor 42 de studii, el concluzionează că probabilitatea ca rezultatele cu privire la performanța clinică superioară a ivermectinei să fie falsă este estimată la 1 din 4 trilioane.

El vorbește și despre o altă meta-analiză, a cercetatorului Andrew Hill, subliniind ciudățenia concluziilor, care nu corespund rezultatelor.

Îl interesează singurul argument din acest studiu: concentrația efectivă de ivermectină administrată împotriva SARS-CoV-2 într-un experiment in vitro este prea mare pentru oameni. El explică însa că acest lucru nu invalidează eficacitatea dozelor mult mai mici la om.

Se străduiește să indice unde se află blocajul – proprietățile macrolidelor nu sunt ceea ce credem, ci produc:

  • activitate antivirală;
  • inhibarea relației dintre virus și celula gazdă;
  • acțiuni legate de reglarea reacțiilor gazdei.

Atunci când eficacitatea ivermectinei împotriva Covid-19 va fi confirmată prin cooperarea cercetătorilor din întreaga lume și utilizarea clinică se va realiza la nivel global, s-ar putea dovedi a fi un mare beneficiu pentru umanitate. Poate fi chiar comparabilă cu beneficiile derivate din descoperirea penicilinei – considerată una dintre cele mai mari revelații ale secolului XX.

[dntplgn recurring_amt1="5.00" recurring_amt2="10.00" recurring_amt3="20.00" item_name="Donatie"]

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button