X

Crimele colaterale ale plandemiei: Tinerii din SUA și Europa suferă de tulburări mintale grave și s-a dublat numărul sinuciderilor

Tulburările mintale ating cote alarmante în rândul tinerilor americani. Restricțiile produc anxietate, depresie sau tendințe suicidale

Anxietate, depresie, auto-vătămare, chiar și sinucideri: odată cu pandemia, un număr din ce în ce mai mare de tineri americani suferă de tulburări psihice, determinându-i pe medici, părinți și educatori să tragă un semnal de alarmă, informează smartradio.ro.

Milioane de elevi și studenți, condamnați la cursuri online încă din martie anul trecut, sunt obligați să petreacă ore în șir în fața computerului, lipsiți de jocuri, interacțiuni fizice, lecții de sport, artă sau muzică.

Unele cazuri sunt izbitoare: într-o regiune din statul Nevada, 19 studenți s-au sinucis începând din martie 2020, mai mult decât dublu față de cifra din 2019. Deși sinuciderile nu pot fi atribuite în mod direct pandemiei, autoritățile, sub presiune, au anunțat redeschiderea școlilor.

Carlos Arballo, terapeut la Colegiul Lawrence din Los Angeles, spune că „anxietatea și depresia sunt la cote enorme”.

„Dacă, pentru adulți, Covid a reprezentat o criză de sănătate, pentru copii este o criză psihologică”, explică Susan Duffy, profesor de pediatrie și medicină de urgență la Universitatea Brown.

Potrivit Centrelor pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC), numărul tinerilor cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani care prezintă cazuri de urgență psihiatrică a crescut cu 31% între martie și octombrie 2020, comparativ cu aceeași perioadă din 2019, iar cel al tinerilor cu vârste cuprinse între 5 și 5 ani 11 a crescut cu 24%.

„Vedem mai mulți copii care doresc să își facă rău singuri sau încearcă să se sinucidă, ceea ce este foarte, foarte îngrijorător”, spune ea.

La sfârșitul lunii ianuarie, un raport CDC a încurajat redeschiderea, menționând că școlile care respectă distanțarea fizică, purtarea măștii și alte măsuri de precauție nu au înregistrat focare majore.

Strasbourg| Secțiile de psihiatrie pediatrică au ajuns la saturație. Copiii sunt deosebit de afectați de restricțiile Covid

În departamentul de psihiatrie pedriatică al Spitalului Universitar din Strasbourg, medicii se confruntă cu ceea ce s-ar putea numi „al treilea val psihic” al Covid-19. Apelurile sunt numeroase, iar telefonul sună tot timpul.

„Putem avea zece la rând și fiecare mai urgent decât altul”, explică Catherine, de la recepție. Tinerii sunt deosebit de afectați.

„Membrii familiilor plâng la telefon”, continuă Catherine. „Ultima a fost o mamă al cărei băiețel a venit acasă întrebând „trebuie să mă sinucid?”.

Doctorii vorbesc despre „suferința fără precedent a copiilor și adolescenților”. Există de trei ori mai multe consultații pentru adolescenții anorexici și o creștere cu 20% a actelor sinucigașe.

„Efectul de oală sub presiune”

Izolarea, stingerea, învățământul la distanță, lipsa ieșirilor și singurătatea sunt principalele cauze. „Luni de zile au luat toată presiunea asupra lor și acum explodează”, spune psihiatrul pentru copii Julie Rolling, care vorbește despre un „efect de oală sub presiune”. Ea explică faptul că anumite tipuri de tentative de sinucidere, cum ar fi cea prin spânzurare, care sunt deosebit de grave, au crescut semnificativ: „De obicei, avem câteva pe an, dar acum există deja patru astfel de tentative de sinucidere de la începutul anului”.

Lipsa spațiilor spitalicești reprezintă, de asemenea, o sursă de îngrijorare pentru profesioniștii din domeniul sănătății. Julie Rolling discută cazul unei adolescente care a avut o a patra tentativă de sinucidere și a fost plimbată între diferite servicii, toate pline, înainte de a găsi un loc în spital. „A fost cea mai puțin catastrofală soluție”, spune ea. Secțiile de psihiatrie pediatrică sunt la saturație. Echipele solicită acum resurse și personal.

[dntplgn recurring_amt1="5.00" recurring_amt2="10.00" recurring_amt3="20.00" item_name="Donatie"]

2 comentarii

  1. Nu cumva și din cauza MASCAradei? Cred că vorbim și despre o lipsă de oxigen!
    Iar depresiile nu apar cumva și din cauza știrilor negative covrig de la porcovizor?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button