X

Boicotați! DexOnline atacă în mod blasfemiator Ortodoxia: promovează o ilustrație de prost gust pentru moaște

DexOnline atacă în mod blasfemiator Ortodoxia: promovează o ilustrație de prost gust pentru moaște, Foto: Facebook / Daniel Gheorghe

DexOnline atacă în mod blasfemiator Ortodoxia: promovează o ilustrație de prost gust pentru moaște, Foto: Facebook / Daniel Gheorghe

La fel ca la începutul anilor ’50, e din nou la modă în România să ataci creștinismul, să fii anticreștin, și din păcate statul, unul antiromânesc și anticreștin, încurajează din plin astfel de atitudini, fix ca vremea consilierilor (n.r. a se citi guvernatorilor) sovietici.

Nu-i prima dată când cei de la DexOnline.ro lovesc în ortodoxia românească. Au mai făcut-o și cu alte ocazii, dar într-un mod mult mai subtil și cu mai multă finețe. Acum însă au sărit rău de tot calul, încercând probabil un soi de psihologie inversă, pe considerentul că și publicitatea negativă până la urmă tot o formă de publicitate este…

Pe dexonline.ro, mulți dintre români au avut oroarea și consternarea să vadă că pentru cuvântul lunii a fost ales cuvântul “moaște”, ilustrat printr-un desen sinistru: un craniu plin de urme de ruj, de buze, de “pupături”… Un adevărat afront și blasfemie la adresa ortodoxiei românești!

Foto: Facebook / Daniel Gheorghe

Deputatul Daniel Gheorghe condamnă și el gestul și “decăderea omului într-o stare de neo-barbarie materialista”:

Iată ce înseamnă propaganda anticreștina din România! Dacă v-ati întrebat dacă ceea ce se întâmplă în America, în Chile ori mai nou, chiar în Polonia de lângă noi, ar fi vreun caz izolat ori o pseudo-reactie a unei false “societăți civile”, lucrurile sunt mai complicate decât par: asistăm la un atac ideologic programat și foarte abil diseminat media, care angajează resurse uriașe la scară mondială, la adresa moștenirii Lui Hristos și a fundamentelor creștine! Poate acum se înțelege mai limpede de ce victoria republicanilor în alegerile din Statele Unite ale Americii joacă un rol esențial pentru întreaga dinamică planetara, într-o măsură mult mai mare decât în alte momente istorice. Ortodoxia face parte din cea mai lăuntrică fibră spirituală pe care o avem noi, Românii, iar atacul la adresa Bisericii este parte dintr-o schemă mult mai mare care presupune demantelarea morală a lumii și până la urmă decăderea omului într-o stare de neo-barbarie materialista.”, a scris pe facebook deputatul Daniel Gheorghe.

Dar hai să vedem ce e cu acest DexOnline. După cum poate vă dați seama încă din numele site-ului, avem de-a face cu un DEX (Dicționar explicativ al limbii române) online.

Pentru cine este destinat DEX-ul? Pentru români! Ce zice ultimul recensământ desfășurat pe teritoriul României? Păi ne zice așa: “cea mai mare parte a populației României, respectiv 86,45%, s-a declarat ca fiind de confesiune creștin ortodoxă, conform recensământului din 2011“.

Așadar, 86,45% dintre românii cărora se adresează cei de la DexOnline sunt “pupătorii de moaște” așa cum iau ei în batjocură, adică sunt românii ortodocși. Păi și atunci, de ce ar mai intra “pupătorii de moaște” pe DexOnline, să le producă trafic și bani acestor anticreștini care nu se feresc să producă o astfel de jignire la adresa ortodoxiei românești?

Dacă am fi solidari precum ungurii, polonezii, slovacii, sârbii, etc, acest site anticreștin ar trebui boicotat de către orice român ortodox practicant.

Când începi să te rușinezi de ceea ce ești, de lucrurile în care cred strămoșii tăi, de tradiții, de legăturile cu cerul și cu pământul, atunci lupta lor, a celor care ne vor răul, e deja câștigată. Ceea ce ne definește pe noi este ceea ce am moștenit, cu bune și cu rele. Cu cât noi vom fi mai statornici și mai conservatori (n.r. în sensul bun al cuvântului), cu atât mai greu le va fi lor să ne dezbine, să ne dilueze etnic, religios, identitar, etc

Fiecare troiță ridicată din adâncul sufletului nostru stă chezășie pentru viitorul Ortodoxiei pe aceste pământuri și în acest nou mileniu.Dacă am fi reușit să ne înălțăm și sufletele la până la înălțimea lăcașurilor religioase pe care le-am ridicat până acum, atunci nația asta ar fi ajuns departe tare față de alte seminții ale pământului. Gândiți-vă puțin la asta, reflectați, cât încă mai este liber s-o facem…

Catedrala Mitropolitană din Iași, 29 Octombrie 2020, Foto: © Fandel Mihai

PS: Acum e la liber la Sfânta Parascheva la Iași. Important era să se interzică accesul la un eveniment spiritual cu o tradiție de secole pentru întreaga Moldovă și nu numai, aș zice chiar pentru întreaga spiritualitate românească. A fost un atac îndreptat împotriva ortodoxiei românești, împotriva etosului românesc, o încercare samavolnică de extirpare a credinței, a reperelor spirituale ale poporului român.

[dntplgn recurring_amt1="5.00" recurring_amt2="10.00" recurring_amt3="20.00" item_name="Donatie"]

6 comentarii

  1. Au publicată adresa de e-mail la Despre noi/Contact. Le-am transmis mesajul de mai jos, îi rog pe toţi cititorii să le trimită ceva asemănător:

    Pentru mulţi români, ceea ce batjocoriţi voi în „Cuvântul lunii octombrie 2020“ reprezintă valori dragi, situate dincolo de sfera materială. Intram frecvent pe dexonline, din necesităţi profesionale. Acum vă spun adio şi îmi îndemn cele 200-300 de persoane din agendă să facă acelaşi lucru.

    1. Am primit următorul răspuns de la dexonline. Argumentaţia este halucinantă şi ne lămureşte cu cine avem de-a face.

      Regretăm decizia dumneavoastră, dar vă încurajăm să o duceți la capăt. Oamenii pot și trebuie să militeze pentru cauzele în care cred.

      Dar valori dragi este un termen pernicios. Sînt convins că și Stalin avea un sistem de valori din care decurgea comportamentul său scelerat – amestecarea populațiilor, masacrarea dizidenților etc.

      Valorile nu trebuie păstrate și înfipte ca un pumn în gură pentru că ne sînt nouă dragi. Ce contează este impactul lor asupra societății. Iar dintre efectele negative ale religiei asupra societății enumăr pe fugă:

      * Fonduri publice pentru salariile preoților și alte cheltuieli care estompează distincția între stat și religie (prin definiție asta se numește fundamentalism).
      * În aceeași notă, zeci de milioane de € pe an din bugetele primăriei București și ale celor de sector pentru Catedrală.
      * Negarea științei (a evoluției, a vaccinurilor), ceea ce duce la o societate dezorientată.
      * Înmulțirea fără măsură, în ciuda dovezilor clare că 7,7 miliarde de oameni sînt prea mulți.
      * Credința bazată pe nimic într-o viață de apoi, care are ca efect ignorarea acestei vieți, singura în care ne putem ajuta unii pe alții.

      Și atunci vă întreb, ce e mai rău: că noi folosim singura armă pe care o avem (ironia), iar că între timp ultrareligioșii ne erodează societatea, nouă și copiilor noștri?

      Proiectul dexonline se bazează pe ajutorul dumneavoastră! Ne puteți ajuta prin voluntariat sau printr-o donație.

      1. La unele explicatii si eu sunt de acord la punctele alea la primul si la al doilea mai ales restu e discutabil

        La ultimul punct e adevarat doar daca ai avut duhovnici tampiti sau sfaturi proaste sau inselati de diavol din mandrie de a se crede prea buni prea mari decat sunt

        Ambele vieti sunt f f importante
        chiar daca a doua nu vine cu vreo dovada in mod obiectiv sau netagaduit de a ia se chiama sa ai credinta altfel ai STI sigur

  2. DEX online nu are nimic de a face cu Academia Romane si cu DEX-ul acesteia.
    Baieti destepti de peste ocean, au rezevat domeniul pe interne, iar acum rastignesc limba romana si spiritualitatea poporului roman. Apare de ax cuvantul „succesuri” promovat de EBA.

  3. Ce ziceți de acest mesaj pt boicot : ,,… O babă murdară pe picioare , care stă in fața icoanei Maicii Domnului în biserică , față de un laureat al premiului Nobel ateu – baba e om iar laureatul premiului Nobel e dihor. Iar ca ateu, ăsta moare așa , dihor. Eu când discut cu un ateu e ca și cum aș discuta cu ușa . … Fraților, licheaua nu evoluează! ” ( PETRE ȚUȚEA- ESEIST ȘI FILOZOF ROMÂN)

  4. Sau poate ca celor de la DEX Online le-ar prinde mai bine cugetarea : ,, Tot ce se face în afara Teologiei este onanie de prestigiu” tot de PETRE ȚUȚEA. Iertați ,vă rog ,nu am spus-o eu ci un mare om, chiar dacă este dură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button