Cancelarul Angela Merkel și-a expus joi obiectivele pentru președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene, afirmând că o implicare globală și o guvernare internațională sporită reprezintă calea de urmat pentru rezolvarea problemelor Uniunii Europene.
“Consecințele globale dramatice ale pandemiei (coronavirus) cer ca Europa să-și asume mai multă responsabilitate globală”, a declarat Merkel pentru camera inferioară a parlamentului din Bundestag.
“În acest moment, lumea are nevoie de vocea puternică a Europei pentru protecția demnității umane, a democrației, a statului de drept și a libertății”, a adăugat ea, relatează Reuters.
Nu este pentru prima dată când Merkel a făcut afirmații de acest fel, pretinzând o implicare globală a Uniunii Europene. Soluția ei este simplă: mai multă Uniune Europeană, în mai multe locuri și mai des. În ciuda dovezilor clare, care au arătat cât s-a chinuit Uniunea Europeană, încă din prima zi, pentru a se pune de acord în unanimitate cu privire la ce trebuie să facă și cum să facă pentru a limita impactul pandemiei asupra statelor membre.
Scandalul care ocupă prima pagină a ziarelor din Germania este cel cu privire la plasarea copiilor în grija pedofililor, timp de peste 30 de ani, chiar cu ajutorul autorităților germane.
Mai mult decât atât, Deutsche Bank se află în pragul falimentului.
Stai și te întrebi, dacă ești normal la cap, după modul precar și discriminatoriu în care Uniunea Europeană a gestionat criza sanitară, după scandalurile fără precedent din Germania, oare ar mai trebui să urmăm modelul german?!
[dntplgn recurring_amt1="5.00" recurring_amt2="10.00" recurring_amt3="20.00" item_name="Donatie"]
Să ne ferească bunul Dumnezeu să lucrăm pentru nemți. Vorbesc din experiență personală.
Ce e fum, ca fumul (va) trece!