Facebook a plătit sute de subcontractori pentru a transcrie extrase sonore ale conversaţiilor anumitor utilizatori, a dezvăluit marţi agenţia Bloomberg, deşi cea mai mare reţea de socializare din lume a negat multă vreme că a acţionat în acest fel, relatează AFP.
Într-un comunicat transmis agenţiei de ştiri financiare, Facebook recunoaşte că a cerut transcrierea înregistrărilor sonore ale conversaţiilor – cu permisiunea utilizatorilor – dar afirmă că a pus capăt acestei practici.
„La fel ca şi Apple sau Google, am îngheţat practica ascultării înregistrărilor sonore de către oameni săptămâna trecută”, explică reţeaua de socializare.
Facebook explică că a avut permisiunea de a efectua transcrierea conversaţiilor din partea utilizatorilor aplicaţiei sale Messenger.
Subcontractorii verificau dacă inteligenţa artificială a reţelei interpreta corect mesajele care erau procesate fără a se furniza identitatea celor care le-au trimis.
Potrivit Bloomberg, angajaţii care sunt însărcinaţi de transcriere se îngrijorează de implicaţiile etice ale muncii lor, nefiind informaţi nici despre originea înregistrărilor conversaţiilor, nici despre modul de utilizare a lor de către compania fondată de Mark Zuckerberg.
Amazon, Apple şi Google, care vând şi ele asistenţi vocali, au recunoscut că procedează la fel pentru a ameliora răspunsurile aplicaţiilor lor. Apple şi Google au anunţat că au renunţat la această practică în ultimele săptămâni.
Amazon dă posibilitatea utilizatorilor de a bloca utilizarea discuţiilor lor cu Alexa, inteligenţa artificială care îi animează pe asistenţii săi vocali Echo.
Facebook, care tocmai a plătit o amendă record de 5 miliarde de dolari autorităţilor federale americane pentru utilizarea neadecvată a datelor private ale utilizatorilor, a negat multă vreme că utilizează înregistrări audio pentru a-şi putea adapta mai bine reclamele sau a-şi face paginile mai atractive.
Fondatorul şi CEO-ul gigantului reţelelor de socializare a respins ideea chiar în cadrul unei audieri în faţa Congresului, în aprilie 2018.
„Vorbiţi despre o teorie a conspiraţiei care circulă, potrivit căreia noi ascultăm ce se petrece la microfonul dumneavoastră şi utilizăm datele pentru reclamă”, a răspuns tânărul miliardar unei întrebări din partea senatorului Gary Peters. „Nu facem acest lucru”, a dat el asigurări.
Mai târziu, Facebook a precizat că nu ascultă microfonul unui utilizator decât dacă acesta şi-a dat acordul.
Potrivit Bloomberg, compania nu a precizat ce făcea apoi cu înregistrările.
[dntplgn recurring_amt1="5.00" recurring_amt2="10.00" recurring_amt3="20.00" item_name="Donatie"]
Acesti furnizori de servicii de socializare, pentru a putea presta astfel de servicii trebuie sa dea tributul lor cate ” inalta Poarta”, tribut care consta chiar in FUR-nizarea pe tava a datelor si ideilor celor care apeleaza la serviciile lor. Astfel ca „dinozaurii” isi primesc „hrana” fara sa impuste ei caprioara. Asa merg treburile in Internet. Toti furnizorii de servicii iti cer acordul pentru a-ti folosi datele personale. Pana cand si Politia iti cere acordul de a-ti prelua si prelucra datele personale atunci cand le ceri un serviciu(eliberarea cazierului de exemplu). Constienti sau inconstienti, ei sau noi, toate datele ajung in calculatorul central de la Bruxell numit generic BEST(ia), adica FIARA. Nu trebuie sa ne ascundem dupa deget, acesta-i crudul adevar. Fiecare dintre noi, exact ca pe vremea comunismului, avem in calculatorul BEST(ia) fisa de urmarire, care la vremea potrivita va fi folosita pentru a-i aduce la supunere pe cei care se vor opune sistemului antihristic. Acestea nu sunt fantezii ale mele, ci sunt desprinse din invataturile Sfintilor Parinti. Daca le veti da acceptul, atunci poate se vor mai trezi si altii dintre noi si nu-si vor mai da acceptul pentru preluarea datelor personale. Tot ceea ce scriem pe aici, totul se stocheaza in fisa personala. Toate bune!
Adica sa ne rezumam la o viata simpla, fara detalii personale, cu toate ca au lista de prieteni pe care o pot studia dar macar unu sa-si dea seama sa fie mai atent, chiar circumspect in folosirea acestor servicii.
Cine mai crede că este liber azi, are o problema. Libertatea trebuie câștigata prin lupta la nivel personal!