X

Furt de date personale a 106 milioane de cetățeni din SUA și Canada. Se pregătește terenul pentru cipul implantat?

Image result for Capital One data breach

Detaliile personale a aproximativ 106 milioane de persoane din SUA și Canada au fost furate într-un atac al hackerilor care vizează firma de servicii financiare Capital One, a dezvăluit compania.

Presupusul hacker, Paige Thompson, a fost arestat luni după ce se presupune că se lăuda cu încălcarea online a acestor date.

Capital One a spus că datele includ nume, adrese și numere de telefon ale persoanelor care au solicitat produsele sale. Dar hackerul nu a avut acces la numerele cardurilor de credit, a spus acesta.

Se consideră că furtul datelor este unul dintre cele mai mari din istoria bancară.

Câte persoane au fost afectate?

Capital One este un emitent major de carduri de credit în SUA și operează, de asemenea, bănci cu amănuntul.

Firma a declarat într-un comunicat publicat luni că spargerea afectat aproximativ 100 de milioane de persoane din SUA și șase milioane de oameni din Canada.

Declarația dezvăluie că aproximativ 140.000 de numere de securitate socială și 80.000 de numere de cont bancar au fost compromise în SUA.

În Canada, aproximativ un milion de numere de asigurări sociale aparținând clienților de carduri de credit Capital One au fost, de asemenea, compromise.

Spargerea fost identificată la 19 iulie.

Capital One a spus că hackerul a fost capabil să „exploateze” o „vulnerabilitate a configurației” în infrastructura companiei. În afară de nume și date de naștere, hackerul a reușit, de asemenea, să obțină scoruri de credit, limite, solduri, istoricul plăților și informații de contact.

O selecție a celor mai mari spargeri de date din întreaga lume

Cum a reacționat Capital One?

Capital One a spus că este puțin probabil ca informațiile să fie utilizate pentru fraudă, dar că va continua să investigheze breșa de securitate.

Compania va anunța persoanele afectate și le va oferi monitorizarea gratuită a creditului și protecția identității.

Președintele Richard Fairbank a relatat într-o declarație:

„Deși sunt recunoscător că făptașul a fost prins, îmi pare profund rău pentru cele întâmplate. Îmi cer sincer scuze pentru îngrijorarea pe care acest incident l-a provocat celor afectați și mă angajez să corectez acest lucru”.

Ce știm despre presupusul hacker?

Departamentul de justiție din SUA a confirmat că a arestat un fost inginer software de la o companie tehnologică din Seattle în legătură cu spargerea.

Doamna Thompson, în vârstă de 33 de ani, a fost arestată luni, sub acuzația de fraudă și abuz informatic. A făcut o primă apariție în curtea federală din Seattle.

O audiere a fost programată pentru 1 august.

Documentele judecătorești susțin că s-a lăudat cu privire la spargerea datelor pe un forum online.

O declarație a procurorului american din Washington dezvăluie: „La 17 iulie 2019, un utilizator GitHub care a văzut postarea a alertat Capital One cu privire la posibilitatea ca acesta să fi suferit un furt de date.”

Doamna Thompson a primit o pedeapsă maximă de cinci ani de închisoare și o amendă de 250.000 USD (204.713 lire sterline).

[dntplgn recurring_amt1="5.00" recurring_amt2="10.00" recurring_amt3="20.00" item_name="Donatie"]

4 comentarii

    1. Ia sa ne gândim un pic… Din moment ce Nr. 112 a dat rateuri nu doar in cazul Alexandra, nu ar fi mai bine ca oamenii să fie mult mai simplu localizați prin minunatul cip la purtător? Sper că v-ați prins de schema. Sistemul creează problema și apoi tot Sistemul o rezolva, iar oamenii îndobitociți de propaganda Sistemului se grăbesc să facă tot ceea ce le cere Sistemul.

  1. Ce s.a intimplat demonstreaza inca o data importanta si necesitatea banilor cash…e posibil ca in legatura cu acest incident sa fi existat un anume interes- dicolo de aparentul faptuitor- pentru a se accesa datele personale ale unor cetateni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button