Studiile confirmă că schimbările climatice provocate de oameni sunt complet false (iacătă consens…)
Luni, 22 1ulie 2019 de: Ethan Huff
(Natural News) Cam cât de mare e ameninţarea pentru supravieţuirea planetei în ce priveşte schimbările climatice provocate de om, potrivit celor mai recente date stiinţifice? Nu e o ameninţare deloc, se pare, deoarece schimbările climatice provocate de om nu există.
Asta este concluzia unui nou studiu efectuat în Finlanda, in care cercetătorii de la Universitatea din Turku au determinat că contribuţia oamenilor la creşterea temperaturii globale în ultimul secol este cel mult neglijabilă.
În timp ce despre temperaturile planetei se spune că au crescut cu circa 0.1 grade Celsius în ultimii 100 de ani, activitatea umană a contribuit doar cu aproximativ 0.01 grade Celsius adica aproximativ cu 10 procente.
Sub titlul, “Nicio dovadă experimentală pentru semnificanta schimbare climatică antropogenică,” documentul reiterează că fluctuaţiile temperaturilor globale sunt în primul rând influenţate de lucruri cum ar fi acoperirea cu nori care nu are nicio legătură cu faptul că oamenii mănâncă carne, conduc maşini, sau cresc animale care trag pârţuri.
“Doar o mică parte,” scriu autorii Jyrki Kauppinen şi Pekka Malmi, doi dintre autorii principali ai studiului, dintre nivelurile crescute de dioxid de carbon sunt antropogenice – ceea ce înseamnă că toate fricile aţâţate de stângişti despre oamenii care se presupune că “distrug planeta” nu e altceva decât fake news.
Aceste concluzii contrazic în mod direct poziţia oficială a Organizaţiei Interguvernamentale pentru Schimbările Climatice ale Naţiunilor Unite (IPCC), care insistă că activitatea umană este primul contribuitor la condiţiile climatice fluctuante din întreaga lume.
“În timp ce metoda şi rezultatul studiului pot fi dezbătute, asta ilustrează odată în plus cum nu există niciun consens copleşitor asupra incălzirii globale provocate de om, aşa cum pretinde adeseori media,” scrie Paul Joseph Watson pentru Infowars.
“În realitate, sunt zeci de oameni de ştiinţă proeminenţi care cred că schimbările climatice sunt provocate de forţele naturale sau că’ proiecţiile climatice ale celor de la Naţiunile Unite nu sunt de încredere,”a adăugat el.
Nu, ştiinţa nu e hotărâtă pe schimbările climatice
Aceste ultime descoperiri provoacă cu siguranţă noţiunea eronată că “ştiinţa e hotărâtă” pe schimbările climatice, sau că s-a stabilit cumva un “consens” pe această problemă.
Într-adevăr, n-a existat niciodată un consens ştiinţific pe schimbările climatice deoarece chiar şi comunitatea climatică însăşi nu poate afirma cu siguranţă ce anume fac oamenii, dacă există ceva, care să modifice în mod sever tiparele vremii de pe planetă.
Ceea ce ignoră de obicei fanaticii schimbărilor climatice sunt fenomenele naturale precum vulcanii şi şi erupţiile coronale de masă (CMEs) care “încălzesc” planeta cu mult mai mult decât vacile sau conducerea maşinilor cu motoare pe combustie.
Asta nu înseamnă că oamenii n-ar trebui să încerce să inoveze pentru minimizarea impactului negativ pe care-l au asupra casei noastre colective. Dar ceea ce n-avem nevoie e ca guvernul să răspândească frică pseudoştiinţifică şi isteria despre nevoia de lucruri cum ar fi credite de carbon, Acordul Climatic de la Paris, şi alte scheme mâncătoare de bani care sunt menite doar a crea un sistem de guvernare globală, şi n-au nimic de-a face cu conservarea şi protecţia planetei.
“Soarele dictează schimbările climatice pe Pământ,” scrie un comentator de pe Infowars, ilustrând faptul că oamenii au în cel mai bun caz un impact neglijabil asupra tiparelor climatice.
“Oricine poate verifica datele din calota de gheaţă de la poli din ultimii 10 000 de ani. Cea mai bună dovadă. Întreaga umanitate poate arunca trilioane de dolari pe schimbările climatice iar soarele va continua să-şi facă treaba. Noi suntem în viaţă la mila soarelui, a cometelor şi a mediului din sistemul solar ce ne înconjoară. Cheltuirea banilor nu va schimba nimic.”
Traducerea: Costin Ştirbu.
[dntplgn recurring_amt1="5.00" recurring_amt2="10.00" recurring_amt3="20.00" item_name="Donatie"]
Sia tunci ce facem cu poluarea? E un lucru bun? In India, mii de orase stau acoperite de fumul fabricilor,uneori nevazand lumina soarelui pentru zile. Mirosul greu de fum este insuportabil. Raul Ganga de exemplu este deosebit de murdar, plin de mizerii, aproape nicio vietuitoare nu se mai gaseste in el. Totusi, nu se leaga faptul ca poluarea atinge cote maxime, dar incalzirea globala nu exista. Sau poluarea nu are legatura cu incalzirea?