X

MAGIA – fenomenul care a luat o amploare incredibilă în secolul științific 21…

de Saccsiv

Cei mai faimosi magicieni au fost evrei. Apoi ceva s-a petrecut…

Conform Antena 3:

Azi, fenomenul a luat o amploare incredibilă. Inclusiv în țara noastră. Nu mai e petrecere la birou, nuntă, botez sau revelion care sa nu aibă măcar un număr de magie în program. În spatele fenomenului este o industrie greu de imaginat, sume enorme investiție și niște oameni care și-au transformat o pasiune din copilărie, în meserie inclusă în nomenclator.

Oare de ce? E vorba totusi despre secolul 21, secolul trimfului stiintei, cand ni se spune ca in sfarsit avem o sansa la viata sanatoasa (prin vaccin), ca CERN va gasi particula lui Dumnezeu, ca prin cip vom ști despre cei rai, ca organismele modificate genetic ne vor scapa de foamete, ca cel ce s-a nascut cu organ masculin se poate declara femeie, cand 5G ne face traiul de basm, cand am fotografiat gauroiul negru si ne pregatim sa colonizam planeta Marte, etc., etc., etc.

Ce ni se pregateste? Intrebare retorica…

Cititi va rog si:

DINCOLO DE PERDEAUA DE FUM: Televiziunea e cu stiinta, cu progresul. Atunci de ce la televizor vedem astrologi prezentand horoscopul?

[dntplgn recurring_amt1="5.00" recurring_amt2="10.00" recurring_amt3="20.00" item_name="Donatie"]

11 comentarii

  1. Admin…și cu tine!
    Ce ni se pregătește?
    TOT CE E ANORMAL!
    Viitorul sună ”BINE”….zâmbește, mâine și poimâine va fi și mai rău…eu știu, tu știi, el/ea…șamd…

    Și totul se învață fie la școală, fie din viață:

    SĂ TRECEM CU BACUL ….PE APA SÂMBETEI!

    *Inima este cel mai important organ genital al omului.

    * Manole a pus-o pe Ana la zid şi a început să o lucreze.

    * Împăratul avea o grădină şi în fund un măr.

    * Zoe şi Tipătescu se iubeau pe la spate.

    * Călin ţine de mână mireasa care are părul lung de fericire. Ea luptă să pună mâna pe dragostea flăcăului.

    * Poetul îşi aşteaptă iubita ca împreună să cutremure o barcă.

    * Ion Creangă s-a născut singur între anii 1887-1889.

    * Cu ajutorul câinelui Vitoria Lipan a găsit foarte repede zăcămintele soţului.

    * În 1877 trupelor ruseşti li s-a permis să traverseze teritoriul României, împreună cu tancuri şi avioane, iar românii le-au dat mâncare şi cazare contracost.

    * Poezia „Sburătorul” de Ion Haş Rădulescu este un omagiu adus aviatorilor români.

    * Mircea cel Batrân a fost înmormântat la Cozia împreună cu umbra sa

    * Dintre cele cinci scrisori trimise de Eminescu, prima este considerată a treia.. iar în „Scrisoarea a treia” se desfăşoară bătălia de la Rovinari.

    * Mircea cel Mare, care prima dată a fost bătrân, sta la un discurs cu Baiazid. Acesta îl primeşte politicos, dar cu obrăznicie, şi-l face în tot felul, ca pe o albie de porci. Când Baiazid îl întreabă arogant „Tu eşti Mircea?”, domnitorul român nu se pierde cu firea şi îi răspunde la fix: „Da-mpărate!”. Până la urmă Mircea cel Mare, deşi bătrân îl va îngenunchea pe trufaşul otoman cu câteva proverbe şi zicători bine plasate.

    * Împăraţi cu care lumea nu putea să se mai împace au venit şi la noi în România şi au cerut pământ şi de băut, dar cum lumea s-a lămurit cu cine are de-a face şi s-a dus de-a berbeleacul cu pleava pulberată, c-au rămas doar câteva de bucăţi de eniceri şi spahii fugind, dintre care este amintită „Înspre Dunăre, o mână.”

    * La a 2-a parte a subiectul cerinţa este compunerea unei scrisori către o persoană imaginară pe nume Paula. Un elev raspunde (în scris): „Eu nu mai scriu scrisori pt k am internet… şi pe Paula nici nu o cunosc!”

    * Poema „Mioriţa” circulă pe bază orală, adică nu a fost scrisă, din motive tehnice. În balada „Mioriţa” este vorba de trei ciobani care complotează împreună să-l omoare pe unul dintre ei. Ciobanul „Mioriţei” a spus că la cap să-i puie diverse categorii de fluiere.

    * Mulţimile de boieri exploatatori îşi ţineau banii numerar în pungi. Haiducii îi atacau şi îi uşurau de bani în toate baladele.

    * Nechifor Lipan a avut fericita ocazie de a nu se mai întoarce acasă fiind jefuit de nişte oameni invidioşi.

    * În romanul „Răscoala” personajul principal este poporul şi marea masă a ţăranilor.

    * Dimitrie Cantemir a avut un rol însemnat în viaţa sa.

    * Nechifor Lipan stătea „pe spate cu faţa în jos”..

    * Haiducii din doine, balade şi idile erau liberi şi fericiţi ca păsările, animalele şi peştii care zburdă prin codri. De cum venea primăvara, haiducii cei harnici plecau în pădure. Acolo ei cântau suflând din frunză şi lăsându-i pe boieri cu buza umflată.

    * Latina clasică este o limbă moartă, care nu se poate vorbi decât în scris. După căderea Imperiului roman, o parte din latina clasică defunctă a devenit bulgara. Limba română are la bază latina bulgară, amestecată cu elemente de dacă şi o groază de cuvinte slabe. În secolul al XV-lea, limba vorbită de popor era considerată vulgară şi n-o vorbea nimeni.

    * Basmul este o poveste mai lungă, poate fi chiar cât o carte groasă şi are atâtea personaje că nu le mai ţii minte numărul dar trebuie să fii atent la fabulă că te întâlneşti cu ea şi în final.

    * În cunoscuta baladă Miorita, sunt descrise câteva întâmplări în care sunt implicaţi doi criminali, o oaie turnătoare şi un cioban care şochează prin prostia lui.

    * Toma Alimoş era viteaz pentru că cu o mână conducea calul, cu o mână îşi ţinea maţele şi cu o mână se bătea cu Manea…

    * Eminescu este trist pentru că nu a reuşit să facă nimic în viaţă.

    Dacă mai aveţi dubii că tineretul nostru n-ar fi mândria ţării, să trecem la… ORAL :

    Oral română.
    Eleva are la primul punct un text beletristic şi ea vorbeşte despre Amintiri din copilărie:
    Prof: Cine a scris Amintiri din copilărie ?
    Eleva: Caragiale…
    Prof: Nu, gândeşte-te mai bine… Vântul zboară printre „Creeengi”
    Eleva: ??
    Prof: Atunci cine este personajul principal?
    Eleva: Ionuţ…

    * În romanul Enigma Otiliei, Otilia, ne este prezentată ca o aventurieră, ia având relaţii de câte o noapte atât cu Felis, cu Pascalopol, până şi cu Moş Costache….

    * Profesorul: Spune-mi ceva despre Manole …
    Elevul: Manole juca cărţi …
    Profesorul: Cu cine?
    Elevul: Sincer, am citit, dar nu mai ţîn minte…

    * Prof: Ce legatura are Titu Maiorescu cu Junimea?
    Elev: Era soţia lui!!!!

    * Prof: Aşa-i că Ion Barbu a fost matematician?
    Elevul: Nu…

    * Prof: De câte feluri este iubirea?
    Elev: Păi… poate fi de o noapte, de două sau poate ţine o veşnicie…

    * Profesorul: Ce fel de funcţionar era Ghiţă Pristanda?
    Elevul: Cu pălărie…

    * Profesorul: Cine a fost Şt.O. Iosif ?
    Elevul: Mişto Iosif a fost un mare învăţat

    P.S.: Pe eroii acestor cugetări îi puteţi considera cum doriţi, dar că sunt lipsiţi de inventivitate… mă îndoiesc ! Oricare dintre ei poate ajunge cândva prim-ministru !

    1. Ok, am o mareee indoiala. Sau mai multe.
      La examenele nationale este interzisa participarea cu telefonul mobil, tableta, etc. Examenul se desfasoara sub supraveghere video stricta . Comisiile de corectura de asemenea nu au voie sa faca fotografii lucrarilor pe care le corecteaza.
      Daca cele de mai sus nu sunt citate din experienta dvs. personala ci din tabloide, atunci nu cred ca sunt adevarate.
      Daca provin din presa online, am convingerea ca multe sunt fake-news, din cel putin urmatoarele motive:
      – cel mai putin nociv este cel de a-si face audienta
      – de a prezenta sistemul de invatamant ca total neperformant, solutia fiind reformarea acestuia pe principii „moderne”, indiferent ce ar insemna aceasta
      – de a caracteriza românii la modul general ca fiind un popor de proști, tâmpiti, inculți etc. sau de a da semnalul ca poporul e plin de proști, tâmpiti, inculți etc. care vor inghiti orice. Această generalizare consider ca este cel mai nociv motiv.

    2. As vrea sa candidez si eu. O data la ora de istorie m-a scos sa ma asculte (prin clasa a 7-a cred). Tema era Primul razboi mondial. Chiar stiam si incepusem in forma. Aveam logoree si-i raspundeam bine la intrebari numai ca la un moment dat profu’ m-a oprit brusc si m-a trimis la loc cu un 4. Ramasesem blocat si nu intelegeam ce mi se intampla. Dupa aceea am realizat confuzia din mintea mea: credeam ca nemtii se mai numesc si … hitleristi (mi se parea chiar ca suna mai bine asa) si foloseam termenul foarte natural 🙂

  2. experimentele alora de la Cern sunt alchimie „curata”. tradus;transformarea a ceva in altceva, nu e nicio deosebire intre experimentele oculte ale „alchimistilor”gen Paracelsus si „oamenii de stiinta” de acum, poate doar de tehnologie.

  3. Asa este:Dumnezeu ne-a lasst lumina naturala.Lumina artificiala(curentul electric a adus caderea omului:televiziune,internet,comunicatii,etc.La final diavolul se devoaleaza:magie pe fata!Lumea deja era pregatita prin chestia anterioara:lumina artificiala…

  4. Vrăjirea lumii se face mai ales prin televizor, filme, reviste, și mai nou prin telefoane mobile, rețele de socializare, deci prin internet, deși internetul rămâne totuși singura sursă de informare, atunci când tu decizi ce să cauți și cum să te informezi.
    Trebuie pervertit tot, întors pe dos, trebuie coruptă Creația lui Dumnezeu până la ultima celulă, ca în vremea lui Noe, pentru că numai într-o astfel de lume va putea să-și facă loc antihristul. Și el va fi magul principal care va face „semne” și „minuni mari, cu care v-a vrăji masele, care se vor duce după el ca teleghidate spre pieire.

  5. Doamne ajuta so buna dimineata!Ma ajuta cineva si pe mine? daca stie cineva….pe aeroportul din Basel see scaneaza? Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button