X

Vaticanul găzduiește o expoziție care promovează cuplul homosexual si vrăjitoria, la Universitatea iezuită din Roma

Universitatea Iezuită a Vaticanului din Roma, găzduiește o expoziție anti-catolică care promovează cuplul homosexual, vrăjitoria

ROMA, 29 mai 2019 – O nouă expoziție de fotografii despre ateism și necredință – înfățișând un cuplu homosexual, o trans-umanistă și o vrăjitoare care pledează pentru „dispariția omenirii” – a fost deschisă astăzi în atriumul principal al Universității Pontificale Gregoriene din Roma.

Cititorii își vor aminti că, în ciuda istoriei sale bogate, universitatea pontificală condusă de iezuiți a fost în ultimii ani locul unor evenimente-cheie, inclusiv o întâlnire secretă care urmărea să influențeze Sinodul Familiei din 2015, pentru ca să accepte cuplurile de același sex, și o conferință publică a Fr. Maurizio Chiodi proaspăt desemnat atunci ca membru al Academiei Pontificale pentru Viață, în care a subminat viața umană.

Expoziția, intitulată „Necredincioșii”, este găzduită în colaborare cu facultatea de teologie a universității. Fiind deschisă în perioada 28-30 mai, înfățișează portrete și povesti despre atei și necredincioși din întreaga lume.

Vizitatorii văd și învață despre „practiciana magiei haosului” Patricia MacCormack, din Londra, care afirmă că „interesul ei față de ocultism” este acela de a se „împotrivi lui Dumnezeu ca patriarhat alb atotcuprinzător”. Expoziția notează că „ea este de asemenea o susținătoare a extincţiei omenirii.”

Patricia ocultista.

Tinere surori religioase1 din țările în curs de dezvoltare, care studiază la Universitatea Gregoriană, împreună cu colegii lor studenți, întâlnesc apoi (fotografia) lui Sergio Viula (55), un fost pastor evanghelic, fotografiat cu iubitul său homosexual. Ei au citit că Sergio s-a „convertit” la ateism, și „trăiește acum fericit cu soțul său Andre (28) în Rio de Janiero, Brazilia”.

Sergio (55) și Andre (28).

Examinând cu atenție portretele, vizitatorii se întâlnesc apoi cu „Apostolul” Erlon Jacques, despre care ni se spune că este conducătorul ultimei congregații active a „pozitivistului comptean2” la „Templul omenirii din Porto Alegre, Brazilia”.

„Apostolul” Erlon întreabă: „De ce avem o religie fără Dumnezeu?” El răspunde: „Oamenii se gândesc prea mult la cărțile sfinte, și uită să se iubească și să se respecte unii pe alții. Esența religiei noastre este legătura între oameni prin altruism. Este o religie naturală. Avem credință în dragoste, știință și umanitate. ”

„Comte ne-a învățat să actualizăm continuu dogma, pentru a reflecta știința și schimbările vremurilor”, notează el.

Vizitatorii expoziției se întâlnesc apoi cu Betina (29), o trans-umanistă agnostică care trăiește în Rio de Janiero, și care „ar dori să prelungească viața pentru totdeauna”. Betina susține „că suntem mai aproape decât credem de schimbarea de paradigmă necesară, pentru a face ca tehnologii cum este clonarea, să fie acceptabile din punct de vedere etic”.

Betina transumanista.

Continuând, vizitatorii sunt captați de portretul Hedei Frøland de 16 ani, membră al Grupului Tineretului Umanist din Norvegia. Ei citesc: „Ca majoritatea oamenilor din zonă, părinții Hedei și sora ei mai mare erau botezați și își afirmau credința creștină. „Sunt foarte recunoscătoare că am ales o altă cale și am continuat neabătut, pentru că mi-a schimbat viziunea asupra lumii într-una mai bună”, spune tânăra Heda.

Heda, membră al Grupului Tineretului Umanist din Norvegia.

Întreaga expoziție este etalată în fața marii statui a Domnului, situată într-un loc proeminent al atriumului Universității Pontificale. La baza statuii este gravată inscripția: „Merge-ți și învățați toate neamurile. Iată, Eu sunt cu voi.”

Atrium-ul Universității Pontificale Gregoriene din Roma.

Cu toate acestea, evenimentul nu pretinde a fi despre credință, ci despre portretizarea naturii și diversității necredinței din întreaga lume.

Potrivit unei descrieri oferite vizitatorilor expoziției, portretele și poveștile sale urmăresc „să dea o perspectivă asupra diversității credințelor și viziunilor pe care le au oamenii care nu cred în Dumnezeu sau zei – variind de la umaniști la comuniști, și de la ateiștii religioși la anti-umaniști „.

„Este unul dintre cele șapte proiecte non-academice finanțate de programul de Înțelegere a Necredinței, cu scopul de a spori angajamentul publicului față de noile lor cercetări „.

Expoziția a fost organizată pentru a coincide cu o conferință majoră despre ateism privind Culturile Necredinței, care are loc la Universitatea Gregoriană în perioada 28-30 mai.

Conferința este găzduită împreună cu Consiliul Pontifical pentru Cultură al Vaticanului, și Rețeaua de cercetare non-religioasă și laică a Universității din Kent, Anglia.

Participanții la conferință au prezentat rezultatele cercetărilor lor la Vatican, pe 28 mai.

Potrivit organizatorilor, evenimentul marchează „cea de-a 50-a aniversare a propriei Conferințe culturale despre necredință a Vaticanului, din martie 1969. Acel eveniment, care a avut loc tot la Universitatea Gregoriană, a fost prima conferință internațională din lume, pentru studiul socio-științific al ateismului și al non-religiozității „.

Reacția studenților din Roma

Preoții și tinerii studenți laici din Roma n-au fost educați din punct de vedere moral de această expoziție.

„Este un fel de exercițiu inter-secțional, având în vedere diversitatea de grupuri de identitate reprezentate”, a declarat în această după-amiază la LifeSite un preot-student din Roma.

Inter-secționalitatea este o afirmație foarte populară în universitățile de astăzi, pentru că toate categoriile precum rasa, sexul, clasa, competențele, sexualitatea, statutul social etc., sunt toate interconectate. Se leagă de mentalitatea conform căreia cu cât ești o victimă mai oprimată, cu atât mai mare și mai specială este greutatea opiniei pe care trebuie să o exprimi despre orice subiect.

„Este un fel de nouă structurare a societății în conformitate cu idealurile progresiste; majoritatea ar spune că își are rădăcinile în marxismul social”, a explicat preotul.

„În general,” a spus el, „aș vrea ca universitățile, în special universitățile pontificale, să poată să se ridice deasupra semnalării virtuții. Acest tip de expoziție arată ca și când Biserica ar fi preocupată de câștigarea unei mai mari credibilități profane”.

Vorbind despre condiția anonimatului, preotul a continuat:

Vrem ca universitățile – în special universitățile catolice – să fie locuri în care să aibă loc discuții libere și deschise despre idei. Dar fiecare universitate are o misiune și valori fundamentale. Știm că există unele lucruri care nu ar putea fi niciodată tratate ca perspective valide într-o expoziție – cum ar fi o persoană care descrie de ce are păreri rasiste. Deci, nu este clar de ce universitatea ar promova o expoziție care include lucruri precum o vrăjitoare wicca ce practică „magia haosului”, și „care susține dispariția omenirii”.

„Se pare că este contraproductiv”, a spus el.

„Un alt „exponat” care înfățișa pe un fost pastor creștin care a părăsit slujirea pentru a deveni ateu, și care  a format un cuplu cu un om mult mai tânăr, de același sex cu el, are și rezonanțe nefericite, dată fiind istoria recentă a Bisericii”, a adăugat tânărul preot.

Studenții mireni din Roma au împărtășit, de asemenea, reacția lor:

„În calitate de student la o universitate pontificală, unul se așteaptă la o atmosferă care să fie favorabilă unor astfel de studii”, a declarat pentru LifeSite un tânăr student la teologie care-și recunoaște vocația pentru preoție. „Este un scandal să tratezi viața academică catolică separat de Hristos. Cum ar fi răspuns Sfântul Ignatie?

Studentul a manifestat o indignare deosebită față de opțiunea de a fi găzduită expoziția în atriul principal al Universității Gregoriene: „În aceeași aulă în care se află statuia Domnului nostru, care poartă inscripția”: „Merge-ți și învățați toate neamurile. Iată, Eu sunt cu voi”, studenții sunt întâmpinați de o fotografie a unui catolic (Andre, 28 de ani), care crede că a încheiat o „căsătorie” cu partenerul său homosexual (Sergio, de 55 de ani), și care este descris ca și „soțul”său.”

„Duplicitatea unei universități „catolice” care alătură astfel de mesaje, este imaginea caracteristică a relativismului care afectează societatea și, din nefericire, mari zone ale Bisericii. De ce dăm deoparte cuvintele frumoase ale Domnului: Iată, Eu sunt cu voi!”

O cutie pentru comentarii a fost plasată lângă expoziție, pentru a primi comentariile vizitatorilor.
Potrivit unor surse din universitate, astăzi, un student a pus în cutia de comentarii: „Satanic”.

1- În religia Catolică o soră religioasă este o femeie care a făcut jurăminte publice în cadrul unei  instituții religioase dedicate operelor apostolice, spre deosebire de o călugăriță care trăiește o viață monahală retrasă dedicată rugăciunii. Atât călugărițele, cât și surorile folosesc termenul de „soră” ca formă de adresare.

2 – Religia umanității este o religie seculară creată de Auguste Comte (1798-1857), fondatorul filozofiei pozitiviste. Conducătorii acestei religii au construit capele ale umanității în Franța și în  Brazilia.

[dntplgn recurring_amt1="5.00" recurring_amt2="10.00" recurring_amt3="20.00" item_name="Donatie"]

6 comentarii

  1. Nu sunt relevanti asemenea oameni. Cine i-a invitat acolo acela e scaraoschi. Nu asa sunt oamenii de rand. Din fericire multi oameni cred in Dumnezeu si se roaga Lui chiar daca nu merg la biserica. Era mai rau daca acolo ar fi fost unul credincios. Nu este nimic interesant si nu-i baga nimeni in seama. Daca oamenii n-ar avea moartea in fata atunci ar putea fi atei. Dar toti hulitorii si ateii nu fac decat sa repete comunismul. Ei cheama prin expozitii de acest fel inapoi nazismul si extremismul. Sper ca papa sa nu se joace cu focul chiar daca e cam batran. Pe lumea cealalta vor vedea realitatea in fata. Si nu au prea mult timp la dispozitie.

  2. Mult rau a adus”catolicismul”(papismul”)de-a lungul istoriei…Nu cred sa fie de la schisma vreun papa in rai(Doamne,iarta-ma!)dar ei gresesc cu stiinta si vointa deplina,exact ca si „arhiereii”de azi!

  3. Aceasta expozitie se inscrie in curentul postmodern care are ca unic scop desensibilizarea omului, inlocuirea frumosului cu uratul si pierderea discernamantului intre bine si rau. Cannabisul „medicinal” va fi obligatoriu pentru toti, exact ca injectia zilnica din filmul Equilibrium, care descrie foarte bine vremea lui Antihrist.
    După un al treilea război mondial care a devastat Pământul, se naște un nou stat fascist a cărui principală ideologie spune că emoția umană este cauza principală a conflictelor. Toate materialele care pot provoca emoții sunt interzise, iar infractorii (cei care au emoții) sunt persecutați fără milă. Materiale ilegale sunt evaluate CE-10 (de la Conținut Emoțional de risc maxim) (o trimitere la sistemul american de evaluare a filmelor MPAA[3] ) și distruse prin incinerare imediată. Toți cetățenii de Libria sunt obligați să iși injecteze regulat o substanță de suprimare a emoțiilor, substanță numită Prozium.
    Libria este guvernată de către Consiliul Tetragrammaton, care este condus de un lider care nu apare în viața publică. Acest conducător este cunoscut sub numele de Tatăl (interpretat de Sean Pertwee). Tatăl nu interacționează cu nimeni din afara consiliului de guvernământ, dar el este omniprezent pe ecranele video gigant din Libria. Consiliul Tetragrammaton folosește poliția pentru a aplica legea. Cei mai puternici din forța de impunere a legii sunt Clericii Grammaton, care sunt instruiți într-o artă marțială mortală denumită Gun Kata. Clericii fac raiduri dese prin regiunile din afara orașului. Aceste regiuni sunt cunoscute sub numele de [Lumea de] Jos (the Nether). Clericii caută și localizează toate materiale care pot produce emoții, cum ar fi cărți, opere de artă sau muzică. Clericii urmăresc și execută pe toți oamenii care folosesc aceste materiale. În ciuda eforturilor lor, o mișcare de rezistență cunoscută sub numele de Rezistența (Underground) apare în Libria.
    https://ro.wikipedia.org/wiki/Equilibrium_(film)

  4. Marijuana realizeaza un „Equilibrium”: afecteaza semnificativ abilitatea de a empatiza cu emotiile umane
    http://thescienceexplorer.com/brain-and-body/marijuana-significantly-affects-smokers-abilities-empathize-human-emotions
    https://www.alphabiolabs.co.uk/2016/03/08/cannabis-can-affect-your-empathy/
    Baiatul asta a consumat marijuana intre 13 si 17 ani si marturiseste cum a fost afectat (se vede si din voce si expresia fetei): Marijuana destroys emotion, empathy, cognition
    https://www.youtube.com/watch?v=rKZgrLjwwTE
    Marijuana and loss of empathy
    https://www.youtube.com/watch?v=Vt3EhFl35tc
    Abby Nurre: Thank you for this. I had to leave my boyfriend after 5 months because of his apathetic behavior. He never put forth any effort in the relationship and was very emotionally disconnected from me. I know now not to blame myself. It would never have worked with the way his unempathetic and unemotional brain.
    SofiaBayo: yes. I’ve had relationships with and I have a neighbour that smokes weed on a daily basis and the lack of emphaty is very apparent. They are totally unaware of how they affect other people and they seem to lack the ability to know how to appropriately respond to other people’s emotions. The sad thing is that because they truly believe that weed is their medicine, so they reject all information that tells them about long term damages that it does to the brain.
    Karen Doyle: YES YES YES !!! You are on to something!I have looked all over the internet for info on this lack of empathy as a result of smoking up daily
    Equilibrium Best Scene Ever
    https://www.youtube.com/watch?v=lmG57WlIpEc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button