X

Facebook își lansează propria criptomonedă anul viitor

thumbs

Gigantul social media vrea sa inceapa sa testeze criptomoneda, care denumita in companie GlobalCoin, pana la sfarsitul acestui an.

Facebook este de asteptat sa isi puna la punct planurile in detaliu in aceasta vara si a discutat despre riscuri si oportunitati cu guvernatorul Bank of England Mark Carney.

Fondatorul Mark Zuckerberg s-a intalnit pe Carney luna trecuta.

Firma discuta si cu companiile de transfer de bani, inclusiv Western Union, si cauta modalitati mai ieftine si mai rapide pentru ca persoanele care nu au un cont bancar sa trimita si sa primeasca bani.

Facebook doreste sa creeze o moneda digitala care sa ofere modalitati accesibile si sigure de efectuare a platilor, indiferent daca oamenii au sau nu un cont bancar.

Compania, care detine WhatsApp si Instagram, spera sa elimine barierele financiare, concurenta cu bancile si sa reduca costurilor consumatorilor.

Denumit Proiectul Libra, planurile Facebook pentru valuta digitala au fost raportate pentru prima data in decembrie anul trecut.

Facebook a discutat, de asemenea, despre procesul de verificare a identitatii si reducerea riscurilor de spalare a banilor cu Trezoreria SUA.

[dntplgn recurring_amt1="5.00" recurring_amt2="10.00" recurring_amt3="20.00" item_name="Donatie"]

5 comentarii

  1. Cred că e timpul să-mi închid contul! Și așa, zilele astea m-am apucat să șterg toate pozele cu familia mea și cu mine, înainte de-a da ”delete acount”, că nu poți ști ce se întâmplă chiar după ștergere!

  2. Eu nu am avut și nici nu mă interesează acest Facebook;consider că nu mi ar îmbunătăți cu nimic viața;din contră,pot spune că m ar face să pierd din timpul scurt ce l am în zi.

  3. Cred că toate informațiile din conturile de facebook sunt stocate undeva, chiar dacă sunt la un moment dat șterse de posesorii conturilor.
    Mă întreb cât de naivi sunt oamenii, ca să nu spun altfel, că își etalează viața pe facebook. Toate aceste date pot fi folosite la un moment dat împotriva lor.
    La fel se întâmplă și cu documentele cu cip. În cardurile de sănătate sunt stocate informații despre sănătatea oamenilor, informații la care posesorii acestor carduri nu au acces. Deci nici un om care are card de sănătate nu știe ce se află în cipul ăla. La fel pot fi monitorizați oamenii prin intermediul cărților de credit, atunci când acestea sunt folosite pentru plata serviciilor și la cumpărături. Se știe astfel ce plăți și cumpărături fac.
    Rețelele de „socializare” și documentele cu cip sunt instrumente de urmărire a oamenilor, și de invadare a vieții lor private. Dar oamenii sunt de acord cu toate acestea din moment ce folosesc aceste mijloace moderne fără reținere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button