X

BNR lansează monede cu chipul papei Francisc, promovând astfel erezia ecumenistă în România

Banca Naţională a României lansează joi, 30 mai, în circuitul numismatic monede din aur şi alamă pentru colecţionare şi va pune în circulaţie o monedă din alamă, cu tema Vizita Apostolică a Sanctităţii Sale Papa Francisc în România.

Potrivit Agerpres, aversul monedei din aur prezintă imagini ale unor lăcaşuri de cult şi numele localităţilor unde se află acestea, respectiv Catedrala Sfântul Iosif – ,,BUCURESTI’, Sanctuarul marian – ,,SUMULEU CIUC’, Catedrala Sfânta Treime – ,,BLAJ’, Catedrala Sfânta Fecioară Maria, Regină – ,,IASI’, care vor fi vizitate de Sanctitatea Sa Papa Francisc, inscripţiile în arc de cerc ‘ROMANIA’ şi anul de emisiune ’2019′, stema României şi valoarea nominală ‘500 LEI’.

Aversul monedei din alamă pentru colecţionare prezintă imagini ale unor lăcaşuri de cult şi numele localităţilor unde se află acestea, respectiv Catedrala Sfântul Iosif – ,,BUCURESTI’, Sanctuarul marian – ,,SUMULEU CIUC’, Catedrala Sfânta Treime – ,,BLAJ’, Catedrala Sfânta Fecioară Maria, Regină – ,,IASI’, care vor fi vizitate de Sanctitatea Sa Papa Francisc, inscripţiile în arc de cerc ‘ROMANIA’ şi anul de emisiune ’2019′, stema României, valoarea nominală ‘50 BANI’ şi litera ‘N’ într-un cerc, ca semn distinctiv al piesei pentru colecţionare.

Aversul monedei din alamă pentru circulaţie prezintă imagini ale unor lăcaşuri de cult şi numele localităţilor unde se află acestea, respectiv Catedrala Sfântul Iosif – ,,BUCURESTI’, Sanctuarul marian – ,,SUMULEU CIUC’, Catedrala Sfânta Treime – ,,BLAJ’, Catedrala Sfânta Fecioară Maria, Regină – ,,IASI’, care vor fi vizitate de Sanctitatea Sa Papa Francisc, inscripţiile în arc de cerc ‘ROMANIA’ şi anul de emisiune ’2019′, stema României şi valoarea nominală ‘50 BANI’.

Reversul comun tuturor monedelor prezintă portretul şi blazonul Sanctităţii Sale Papa Francisc şi inscripţiile în arc de cerc ,,VIZITA APOSTOLICA A SANCTITATII SALE PAPA FRANCISC IN ROMANIA’, perioada vizitei ,,31 MAI-2 IUNIE’, deviza acesteia ,,SA MERGEM IMPREUNA!’.

Tirajele acestei emisiuni numismatice sunt: 500 de bucăţi pentru moneda din aur; 10.000 de bucăţi pentru moneda din alamă pentru colecţionare; 1.000.000 de bucăţi pentru moneda din alamă pentru circulaţie.

Preţurile de vânzare sunt: 8.660,00 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din aur, inclusiv broşura de prezentare; 10,30 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din alamă de 50 bani pentru colecţionare.

Monedele din aur, monedele din alamă pentru colecţionare şi monedele de circulaţie, cu tema Vizita Apostolică a Sanctităţii Sale Papa Francisc în România, au putere circulatorie pe teritoriul României.

Lansarea în circuitul numismatic a monedelor din aur şi a monedelor din alamă pentru colecţionare, cu tema Vizita Apostolică a Sanctităţii Sale Papa Francisc în România, se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Punerea în circulaţie a monedelor de circulaţie, cu tema Vizita Apostolică a Sanctităţii Sale Papa Francisc în România, se va face prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României, cu ocazia efectuării plăţilor în numerar către instituţiile de credit/Trezoreria Statului.

[dntplgn recurring_amt1="5.00" recurring_amt2="10.00" recurring_amt3="20.00" item_name="Donatie"]

9 comentarii

  1. Dacă toată mass-media este cu “sfântul părinte” în gură…
    “sf. părinte-n sus, sf. părinte-n jos”… ce și-au zis bancherii de la BNR: să-i facem și noi o monedă de celebrare; când mai vine un “sf. părinte” în România?…

    Această decizie a bancherilor BNR ne arată și cât de PERVERTITĂ este conștiința propriei credințe a majorității românilor, chipurile ortodocși… Ne mai merge numai numele de ortodocși – ca majoritate vorbesc!…

    Unde-or fi drept-slăvitorii din conducerea Băncii NAȚIONALE??
    Cum să emiți monedă de celebrare a vizitei unui ereziarh într-o țară ortodoxă?
    S-au umplut instituțiile statului de necredincioși!

  2. Ca să nu mai avem nici o urmă de îndoilaă că se merge cu viteză accelerată către un guvern mondial, hainele pe care le poartă ereticul sunt inscripționate cu mesajul ”să mergem împreună!”, și este confecționat de către o româncă! Dănuț cu popimea orientată spre erezie abia îl așteaptă, însuși sloganul sub care se desfășoară vizita, fiind cel scris pe haine! Bulgarii nu l-au primit, la noi e mare ”sărbătoare”! Mirenii de rând, habar nu au ce se întâmplă cu ei sau cu biserica lor, nu le spune nimeni, nimic!
    Prostimea trebuie să urmeze capetele ”luminate”, că nu e treaba lor să gândească!
    Dar, nici nu-și dau silința! Mă rog să-i lumineze Dumnezeu pe cât mai mulți ca să nu dea crezare nenorocirii care ni se pregătește!

  3. Ar trebui iniţiată o măcar petiţie on-line pe această temă. Din punct de vedere politic, de ce să promovăm atât de mult un şef al altui stat? Din punct de vedere religios, de ce să le impunem ortodocşilor români să-l venereze pe papa? Ne intoarcem iar la timpurile când li se cerea creştinilor să-i cinstească pe idoli?

    Dacă acum acceptăm ca papa să fie venerat în acest chip, probabil, nu peste mult timp se vor introduce persecuţii pentru cei care nu-l vor cinsti! Zeificarea în acest fel a papei de către români reprezintă o trădare a lui Hristos. Ne-am bucurat că scăpăm de comunism, care promova ateismul, dar, dacă-l cinstim astfel pe papa, e mai rău. Negarea lui Dumnezeu din vremea comunismului a dat României o multime de sfinti pe care Dumnezeu îî ştie, chiar dacă noi nu-i canonizăm. Pervertirea conştiinţelor ortodoxe prin impunerea unei monede cu chipul papei este în măsură să ducă multe suflete în iad. Oamenii se pot sminti din cauza duhului lumesc, din dorinţa de a fi la modă şi pentru că aşa zice mass-media politizată. Însă scris este ,,Vai de cel prin care vine sminteala!”

    Sfinţii români zac necanonizaţi şi neştiuţi, iar noi batem monede pentru a-l slăvi pe cel care îi canonizează pe greco-catolicii care n-au trecut la Ortodoxie! Oare chiar trebuie să ne fie ruşine că suntem ortodocşi? Oare chiar trebuie să ne asemănăm cu Iuda Iscarioteanul? Desigur, mai este loc în iad alături de el, dar Hristos a venit ca să ne mântuiască, ne-a lasat o credinţă mântuitoare păstrată cu jertfe de înaintaşii noştri. De ce s-o trădăm?

    Catolicismul a beneficiat deja de-a lungul timpului de mult sprijin politic şi s-a impus prin forţă aproape la fel ca şi islamismul. A venit cu din ce in ce mai multe inovaţii, cu din ce în ce mai multe forme de luptă împotriva lui Dumnezeu. Să nu uităm asta. Erezii peste erezii, culminând cu infailibilitatea papala! Doamne, fereşte!

    Cum să fii de acord cu venerarea unui om care îţi necinsteşte BISERICA la tine acasă, măi ortodoxule? E ca şi cum l-ai cinsti pe cel care îţi violează mama!!! Nu vezi, măi ortodoxule, că papa suferă de patima mândriei, că se autozeifică, în cel mai înalt grad? Dacă nici pe îngeri nu i-a iertat Dumnezeu pentru mândrie, cum îl va ierta pe papa şi pe cei care îl urmează? Să ne doară mai mult ca oricând cuvintele psalmistului: ,,De vedeai furul, alergai cu el şi cu cel desfrânat partea ta puneai. Gura ta a înmulţit răutate şi limba ta a împletit vicleşug. (Psalmul 49, versetele 19-20)

    Emiterea acestei monede reprezintă o încercare de intimidare a ortodocşilor de către BNR şi de trasare a unei linii de modă modă corecte politic, un abuz de neacceptat pentru un ortodox. Avem datoria de a ne apăra credinţa şi noi, cei de jos, nu doar cei care, pentru păcatele noastre, se află acum în fruntea ţării şi nu pot sau nu vor să ia decizii corecte.

  4. Acea emblemă a papei seamănă cu un scarabeu, care în Egiptul antic reprezenta printre altele pe zeul Ra, conform Wikipedia:

    În mitologia egipteană, Khepri (sau Khepera, Kheper, Chepri, Khepra) este numele unui zeu principal. Khepri este asociat cu un Gândac de bălegar (kheper) (sau cu un scarabeu[1]). Khepri a fost un zeu al creației, al mișcării solare și al renașterii. El este reprezentat ca un bărbat cu cap de scarabeu. În unele scrieri despre geneză Khepri este asociat cu zeul Atum și uneori cu zeul soare Ra care împingea Soarele pe cer zi de zi.

    https://ro.wikipedia.org/wiki/Khepri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button