X

Studiu: legătura dintre autism şi anestezia generală în timpul operaţiilor de cezariană

Studiu israelian dezvăluie legătura dintre autism şi anestezia generală în timpul operaţiilor de cezariană

Cercetătorii de la Universitatea Ben Gurion afirmă că alte tipuri de anestezie, ca de pildă epidurala, sunt relativ sigure

Un studiu israelian dat publicităţii joi (n.tr. 9 Mai 2019) a descoperit că, atunci când mamele au născut prin cezariană cu anestezie totală, copii au prezentat un risc mai mare de a dezvolta autism.

Cercetătorii de la Universitatea Ben Gurion din Negev şi Centrul Medical Universitar Soroka din Beersheba au descoperit legătura dintre folosirea anesteziei generale în timpul operaţiei de cezariană şi dezvoltarea simptomelor legate de autism.

“Am ştiut de mulţi ani că naşterea prin cezariană comportă riscuri legate de autism dar nu fusesem capabili să depistăm cauza”, a declarat în comunicatul de presă Dr. Idan Menashe de la Departamentul pentru Sănătate Publică al Universităţii Ben Gurion şi doctor la Centrul de Neuroştiinţe Zlotowski.

În timp ce subliniază potenţiala asociere între operaţiile de cezariană cu anestezie totală şi autism, studiul sugereză că “cezarienele realizate cu alte tipuri de anestezie de pildă epidurală sau locală sunt relativ sigure”, a mai declarat Dr. Menashe, care este de asemenea director la Centrul Naţional de Cercetare (în domeniul) Autismului de la Universitatea Ben Gurion.

Studiul a comparat înregistrările de la naştere a 350 de copii cu autism, cu (n.tr. cele ale copiilor de la)  alte 2000 de naşteri controlate, descoperind că, acei copii ale căror mame au dat naştere prin cezariană sub anestezie totală, au avut un risc mai mare de autism, în timp ce în cazul celorlalte tipuri de anestezie acest risc nu apărea.

Cercetătorii au descoperit de asemenea, că riscul de autism nu a fost influenţat de motivul pentru care se realizase operaţia de cezariană, fie acesta din cauza complicaţiilor sau la alegerea mamei.

NOTĂ OrtodoxINFO

Cititi va rugam si:

O fi cezariana una dintre cauzele autismului, dar sigur nu e singura.

[dntplgn recurring_amt1="5.00" recurring_amt2="10.00" recurring_amt3="20.00" item_name="Donatie"]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button