Autoritățile de reglementare din UE au amendat, luni, compania americană General Electric (GE), cu 52 de milioane de euro, pentru furnizarea de informații înșelătoare în preluarea fabricantului danez LM Wind, în urmă cu doi ani, transmite Reuters, potrivit Mediafax.
GE a declarat Comisiei Europene că nu a dezvoltat nici o altă turbină, în afara celei de 6 megawați, atunci când a solicitat aprobarea UE de a cumpăra LM Wind. UE a constatat că acest lucru nu era adevărat, după ce o terță parte a furnizat detalii.
Ulterior, GE şi-a retras cererea și a retrimis, o lună mai târziu, mai multe detalii despre viitoarele proiecte. Acordul a fost finalizat în martie 2017.
Patru luni mai târziu, autoritatea europeană de reglementare a concurenței a deschis o investigație privind prima notificare a GE și a datele înșelătoare furnizate de companie.
Comisia a amendat în 2017, Facebook cu 110 milioane de euro pentru că a trimis informații înșelătoare în timpul cumpărării aplicaţiei WhatsApp.
[dntplgn recurring_amt1="5.00" recurring_amt2="10.00" recurring_amt3="20.00" item_name="Donatie"]
https://www.activenews.ro/externe/Elvetia-Un-grup-de-medici-cere-interzicerea-recoltarea-de-organe-de-la-persoanele-declarate-in-%E2%80%9Emoarte-cerebrala-155379
Un grup de inițiativă, condus de patru medici și o asistentă medicală, afirmă că în Elveția ar trebui interzisă practica recoltării organelor de la persoanele declarate în „moarte cerebrală”, informează Neue Zürcher Zeitung (NZZ).
Aceștia își argumentează poziția prin faptul că persoanele în cauză sunt vii în momentul în care li se recoltează organele și că nimeni nu merită ucis, chiar dacă acest act s-ar face în numele ajutorării altora.
„Oamenii nu ar trebui să omoare alți oameni, nici măcar pentru a-i ajuta pe alții. Fiecare viață este prețuită”, susține grupul respectiv. E important de precizat că donatorii trebuie să fie vii, altfel organele nu pot fi recoltate.
Marlene Sicher, una dintre persoanele din conducerea asociației, spune că experiența lucrului cu persoane declarate „în moarte cerebrală” a făcut-o să aibă această poziție. Ea spune că de multe ori, familiile care și-au dat acceptul pentru recoltarea de organe de la cei dragi, au ajuns să regrete decizia. „S-au simțit lipsiți de un pas important în procesul de acceptare a morții celor apropiați. Nu au putut să fie alături de acea persoană în ultimele sale clipe. S-au despărțit de o persoană care respira, cu mâinile calde și peste câteva ore s-au întors să găsească un cadavru rece”, a declarat ea, conform sursei citate.
Poziția asociației vine în contextul în care o organizație a strâns peste 113.000 de semnături pentru implementarea unei legi care introduce consimțământul prezumat în cazul transplantelor. Mai precis, orice persoană ar fi considerată disponibilă pentru donarea organelor, dacă nu și-a manifestat refuzul explicit, în acest sens, pe parcursul vieții.
Vicepreședinte asociației care contestă acest demers afirmă că viitoarele descoperiri ar putea să-i facă pe oameni să regrete decizia de a-i ucide pe cei în „moarte cerebrală”, pentru a le prezerva organele. „Nu avem nicio dovadă că aceste persoane nu simt ce li se întâmplă, că le place această operație prin care li se ia viața”, a spus medicul Alex Frei.