X

FOTO: Topirea permafrostului siberian scoate la iveală creaturi dispărute

The Thing: Melting Siberian permafrost reveals terrifying creatures (PHOTOS)
Craniu de Elasmotherium Sibiricum expus la Muzeul pentru Științele Naturii, Berlin

Unicornul siberian – despre care multă vreme s-a crezut că a murit în urmă cu 350.000 de ani* – se afla de fapt încă în viață în urmă cu 29.000* de ani, potrivit analizei unui craniu bine conservat găsit în regiunea Pavlodar din Kazakhstan.

Entuziaștii cu privire la unicorni vor fi dezamăgiți să afle că respectiva creatură dispărută – cunoscută și ca Elasmotherium Sibiricum – avea totuși mai multe în comun cu rinocerii și cu mamuții lânoși decât cu ficționalii unicorni.

Se crede că ar fi avut până la 2 metri înălțime și până la 4,5 metri în lățime. Cântărea ditamai 4 tone și era echipat cu un mare corn pe mijlocul frunții.

Fosilă de Elasmotherium – fotografie făcută la Muzeul de Istorie Naturală din Londra

Cercetătorii de la Universitatea de Stat Tomsk au reușit să dateze bestia furioasă ca având aproximativ 29.000* de ani, mulțumită tehnicii de datare cu radio-carbon. Aceștia cred că specimenul descoperit în Kazakhstan era mascul, însă nu au determinat cauza morții sale încă.

Cel mai probabil, sudul Siberiei de Vest reprezenta un refugiu, unde acest rinocer a supraviețuit cel mai mult în comparație cu restul din specia sa”, a declarat Andrey SHPANSKI, unul dintre cercetători, citat de către Science Alert.

Există și o altă posibilitate, ca acesta să fi migrat și sălășluit o perioadă în ariile mai sudice.

https://twitter.com/RT_com/status/773575687701749760

Plăgile Siberiei: râul arctic siberian devine în mod misterios roșu sângeriu

Pe lângă viruși uriași străvechi îngropați sub permafrost, unicornul siberian flocos ar fi împărțit taiga și tundra cu o multitudine de alte personaje bizare.

Mamuți

© Igor ZAREMBO / Sputnik © Sputnik

Mumia puiului de mamut înghețat Lyuba

Cel mai bine prezervat mamut lânos din lume, Lyuba, de 42.000 de ani vechime, a fost găsit lângă râul Yuribey din munții Ural ai Rusiei în 2007 și de atunci tot face turul muzeelor din întreaga lume.

Monstru neidentificat

© Agenția de Informații Yakutian – Sakha / ysia.ru

Această creatură a fost găsită în cea de-a treia ca mărime mină de diamante descoperită din lume, Udachnaya, în apropiere de orașul Udachnaya din republica Sakha.

Deocamdată nu a fost identificat în mod adecvat, dar sunt numeroase speculații că ar fi ori un dinozaur ori rămășițele butucănoase și mumifiate ale unui samur sau jder. Se estimează că ar data din urmă cu 252 de milioane de ani.

Colții ascuțiți indică faptul că acest monstru, orice ar fi fost, avea o preferință pentru carne.

Lei siberieni

© Academia de Științe din Yakutia

Permafrostul siberian a ajutat și la prezervarea acestor doi lei de peșteră dispăruți, care au fost descoperiți în republica Sakha în 2015. Pantera spelaea cutreiera pământul în timpul Pleistocenului mijlociu și târziu, aproximativ între 781.000 și 11.700 de ani în urmă.

Denisovani

Denisovanii erau pre-oameni străvechi, care se diferențiau genetic de semenii Neanderthalieni, Cro-Magnoni și Homo-heidelbergensis. Au supraviețuit frigului amar din Siberia adăpostindu-se în peșteri. Se crede despre rămășițele găsite în 2010 în regiunea Altai a Rusiei că ar data de acum 110.000 de ani în urmă.

Paige MADISON @ Istoria Fosilelor: Pun oare în sfârșit aceste #fosile din China o față denisovanilor ambigui (greu de identificat)? O posibilitate incitantă!

Juna siberiană de gheață

© Ruptly

https://www.facebook.com/watch/?v=1232137393463178

Mumia blestemată revine în Rusia

Rămășițele siberiene extraordinar de bine conservate, vechi de 2.500 de ani, ale „Prințesei din Ukok” au fost descoperite în 1993 pe platoul Ukok în munții Altay. Resturile femeii abundau în tatuaje și a fost găsită îngropată cu o companie de cai și o mică tainiță de cannabis.

Tradus & adaptat de Cristian

NOTĂ OrtodoxINFO

Pseudo-știința, ce-L neagă pe Dumnezeu, vorbește de zeci, sute și milioane de ani, dar orice creștin știe că sunt mai puțin de 10 mii de ani de la Facerea lumii, mai precis 5508 de ani până la nașterea Mântuitorului Iisus și 2019 ani până în ziua de azi, deci 7527 ani.

Cât privește topirea permafrostului siberian, aceasta face parte dintr-un curs firesc al naturii, înregistrându-se de-a lungul timpului înghețuri și dezghețuri succesive, fără nicio legătură cu făcătura „încălzirii globale„.

Citiți și:

[dntplgn recurring_amt1="5.00" recurring_amt2="10.00" recurring_amt3="20.00" item_name="Donatie"]

3 comentarii

  1. creatura are „252 milioane” ani(!?) dar inca are piele si carne pe oase. „oamenii de stiinta” chiar ne cred tampiti?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button