Ministrul pentru Mediu și Energie semnează decizia de a permite contructia primului crematoriu din Greia
Deși incinerarea a fost legalizată în Grecia cu aproape 13 ani în urmă, națiunea tradițional-ortodoxă nu a văzut încă primul său crematoriu, deoarece mișcarea s-a confruntat cu o opoziție considerabilă din partea Bisericii Ortodoxe care interzice incinerarea.
Cu toate acestea, un alt pas important în procesul privind incinerarea a fost făcut recent, deoarece ministrul Greciei pentru Mediu și Energie, Giorgios Stathakis, a semnat decizia de a permite construirea primului crematoriu al națiunii la Atena, scrie „Keep Talking Greece”.
Primarul atenian, Giorgios Kaminis, care s-a angajat să construiască un crematoriu în orașul său din 2014, a declarat pe Twitter că acum statul va putea să își îndeplinească angajamentul de a „susține drepturile elementare ale cetățenilor”. Primul ministru ateu Alexis Tsipras a salutat decizia ca fiind „una dintre cele mai importante și necesare reforme”, potrivit the Guardian .
Nu există încă niciun cuvânt despre momentul în care proiectul va începe sau se va termina pe parcela din zona Elaionas din orașul Atena. Proiectul de lege care permite incinerarea a fost adoptat în 2006 și s-au transmis anunțuri ocazionale că construcția se apropie, dar nimic nu s-a materializat încă. Crematoriul este considerat o soluție la cimitirele supraaglomerate ale națiunii, deși Biserica Ortodoxă rămâne ferm opusă practicii și nu săvârșește înmormântări pentru cei care au fost incinerați.
Orașele Salonic și Patras au consimțit de asemenea să aibă un crematoriu, deși munca a fost intarziată.
Mai mulți ierarhi ai Bisericii Grecești au vorbit deschis atunci când Patras a luat decizia în 2016 de a deschide un crematoriu, numindu-l „război împotriva Bisericii”.
Mitropolitul Justin din Kalamaria, comentând decizia de deschidere a crematoriului, a spus: „Mulți susțin că Biserica trebuie să aibă grijă numai de sufletele oamenilor și să lase deoparte trupul. Nu este adevărat: Biserica are grijă de întreaga ființă umană care este mântuită în unitatea ei psihosomatică, câștigând harul Dumnezeiesc.
Trupul este sfânt și sacru pentru Biserică, pentru că a fost creat de Dumnezeu! Domnul Însuși a luat acest trup, a înviat și s-a înălțat în ceruri cu el. Poate exista o cinste mai mare pentru trup?”
Mitropolitul Hrisostomos din Patras a subliniat incompatibilitatea incinerării cu învățătura Bisericii Ortodoxe: „Dumnezeu a creat omul după chipul Său, ca unitate psihosomatică. Unirea dintre suflet și trup este sfântă și nu este o coincidență faptul că Apostolul Pavel numește trupul nostru ‘un templu al Duhului Sfânt’… Când este separat de suflet, trupul nu devine un cadavru, așa cum este cazul cu dobitoacele necuvântătoare, ci devin ‘moaște’. Incinerarea morților vădește nihilismul, în timp ce îngroparea arată respectul față de personalitatea decedatului… În cele din urmă, incinerarea trupurilor umane este un semn al lipsei de credință în înviere.”
[dntplgn recurring_amt1="5.00" recurring_amt2="10.00" recurring_amt3="20.00" item_name="Donatie"]
Idioții se pun împotriva Lui Dumnezeu!
Vor ca prin incinerare, să fie distrus trupul omului, care este templu al Duhului Sfânt!
Una e să mori ars din anumite pricini, alta e să fii ars ca măsură de ”igienă” sau de lipsă de loc prin cimitire, cum zic mulți dintre ei ca justificare.
Bine-nțeles că la Înviere, Dumnezeu are puterea să refacă CHIPUL omului cu trup cu tot, ASEMĂNAREA cu EL însă, va decide împărtășirea veșnică cu El sau cu celălalt….
Foc la foc trage.De aceea a fost acel incendiu anul trecut in Grecia.Conducatorii lor sunt vanduti.Si ai nostri.