X

S-a descoperit că o clasă întreagă de pesticide agricole dăunează creierului copiilor

S-a descoperit că o clasă întreagă de pesticide agricole dăunează creierului copiilor … Nivelul IQ-ului scade la scară națională

(Natural News) Dacă ați bănuit vreodată că oamenii devin mai proști pe zi ce trece, iată că noile cercetări tocmai au dovedit că oamenii nu mai sunt la fel de inteligenți așa cum obișnuiau să fie. Studiile arată că nivelul mediu al IQ a scăzut cu fiecare generație născută după 1975 – iar acum, oamenii de știință cred că cel puțin un pesticid poate fi vinovat pentru scăderea bruscă a intelectului – dacă nu mai mulți.

Studii nenumarate au legat expunerea la pesticide de o serie de probleme de sănătate la om, dar oamenii de știință încep acum să identifice organofosfații, o clasă de pesticide, ca fiind o amenințare deosebit de periculoasă. Printre numeroasele efecte dăunătoare cauzate de expunerea la organofosfați, dovezile arată că acești compuși sunt pe deplin capabili să dăuneze creierului copiilor.

Și, desigur, aceste tipuri de pesticide sunt folosite fără restricții. Organofosfații sunt atât de periculoși, încât cercetătorii de top cer acum interzicerea totală a acestor toxine, datorită potențialului lor de a dăuna copiilor.

Pesticidele sunt legate de leziuni cerebrale și de scăderea IQ-ului

După cum relatează Waking Times, multe studii au legat clorpirifosul, un organofosfat, de afectarea creierului la copii. Compania Dow Chemical a început să producă clorpirifos în 1965.

Ca și alți organofosfați, clorpirifosul vizează sistemul nervos central, prin suprimarea acetilcolinesterazei, o enzimă esențială pentru neurotransmisie. În timp ce aceste substanțe chimice sunt destinate să ucidă insecte, cercetările au arătat în mod consistent că organofosfații sunt toxici pentru oameni. Copiii sunt în mod special susceptibili la efectele organofosfaților, cum ar fi clorpirifosul – în special când sunt încă in uter.

În timp ce clorpirifosul este cel mai infam dintre organofosfați, cercetările arată că întreaga clasă de pesticide este periculoasă.

În anul 2013, un alt organofosfat, monocrotofos, a ucis 23 de copii în India.

Estimările sugerează că aproximativ 200.000 de oameni mor anual prin intoxicații cu organofosfați.

După cum notează CBS, organofosfații sunt de asemenea utilizați pentru a face gaze  care atacă sistemul nervos și alte arme chimice. De fapt, înainte de a se folosi organofosfații pentru a ucide insecte, au fost folosiți ca arme de război – destinate să omoare OAMENI.

Deci, atunci când ne pulverizăm culturile cu pesticide pe bază de organofosfați, literalmente se pulverizează resursele noastre alimentare cu o armă chimică, proiectată să vizeze sistemul nervos central. Este de mirare că IQ-urile copiilor au scăzut, începând cu anii 1970?

Cercetările recente arată că scorurile IQ ale copiilor scad în fiecare deceniu, începând din 1975. Oamenii de știință știu acest lucru, însă guvernul nostru continuă să permită utilizarea acestor substanțe chimice, cu destulă lipsă de reținere.

Din fericire, un număr tot mai mare de experți i-au atitudine pentru omenire.

https://www.brighteon.com/5846638251001

Apel pentru interzicere

Liderii din domeniul sănătății publice afirmă că există dovezi copleșitoare, privind efectele nocive ale expunerii la organofosfați, iar mulți dintre aceștia solicită în prezent interzicerea totală a substanțelor chimice. Expunerea prenatală, ridică un risc semnificativ de tulburări de dezvoltare la copii.

O echipă de cercetători de la Universitatea din California-Davis a publicat o lucrare în PLoS ONE, la sfârșitul anului 2018, descriind pericolele organofosfaților și cerând acțiuni guvernamentale imediate.

Autorul principal al studiului, Irva Hertz-Picciotto, profesor de științe ale sănătății publice și director al Centrului de Științe ale Sănătății la UC Davis, afirmă: ”Există dovezi convingatoare că expunerea femeilor gravide la un nivel foarte mic de pesticide pe bază de organofosfați este asociată cu IQ-uri mai mici si dificultăți învățare, memorie sau atenție la copiii lor.”

Hertz-Picciotto, cercetător la Institutul MIND al UC Davis, ne lămurește că în timp ce clorpirifosul este cel mai recunoscut, cercetările echipei arată că întreaga clasă de organofosfați este periculoasă.

Referenții spun că organofosfații sunt extrem de periculoși, chiar și în cantități foarte mici. Chiar și la niveluri considerate în prezent în condiții de siguranță, expunerea la organofosați înainte de naștere este legată de slaba dezvoltarea cognitivă, socială și comportamentală.

Nu ar trebui să fie o surpriză faptul că studiile confirmă că aceste substanțe chimice modifică dezvoltarea creierului, deoarece acestea au fost concepute de la început să afecteze negativ sistemul nervos central, afirmă Hertz-Picciotto.

Puteți afla mai multe despre pesticide și alte substanțe chimice toxice la Toxins.news.

Sursele pentru acest articol includ: WakingTimes.com, CBSNews.com, ScienceDaily.com.

NOTĂ OrtodoxINFO
[dntplgn recurring_amt1="5.00" recurring_amt2="10.00" recurring_amt3="20.00" item_name="Donatie"]

2 comentarii

  1. Și când te gândești că acești criminali îndrăciți inventează viruși pe care sa dea vina in cazul bolilor precum poliomielita ,care este dovedită ca fiind cauzata de pesticide, in special DDT. După suprimarea DDT ului , a dispărut și poliomielita.

  2. Generatia asta cu IQ scazut in mod artificial e programata sa aiba o speranta de viata scazuta – o conditie necesara pentru asigurarea dezvoltarii „sustenabile” tintite de Agenda 2030. O populatie cu o viata lunga si inteligenta vie ar reprezenta o piedica in realizarea acestei agende globale.

    In minunata noua lume, odata ce te nasti, ti se va permite sa faci umbra pamantului cel mult vreo 20-30 de ani si trebuie sa fii recunoscator stapanilor pentru ca te-au protejat atata timp indopandu-te cu pesticide, in loc sa te lase la cheremul naturii create de Dumnezeu, care ar putea sa te ucida mult mai rapid. Asta ne spune, cu subiect si predicat, o trompeta a sistemului, „comerciantul de pesticide” Ionuț Pavel, incercand sa convinga oamenii ca pesticidele sunt un rau necesar:

    „N-aș vrea să fiu avocatul diavolului (totuși îmi câștig pâinea din pesticide), dar cei care combat pesticidele, trebuie să știe că un fruct care n-a fost stropit și care este bolnav, are mai multe micotoxine decât reziduurile de produse pentru protecția plantelor. Nimeni nu are curaj să spună în mass-media că de la pesticide se moare, dar încet. În cazul micotoxinelor însă, riscul de deces apare trei luni sau chiar într-un an. Din cauza pesticidelor poți face un cancer, încet-încet, și poți trăi chiar și 10 sau 20 de ani; se micșorează doar speranța de viață. Pe când la un fruct netratat, o poți mierli în două luni”.

    https://www.revistafermierului.ro/romania-agricola/tehnica-agricola/item/2008-comerciantul-de-pesticide-ionut-pavel-sparge-gheata-intr-o-fitofarmacie-vanzatorul-este-ca-un-zeu-are-putere-foarte-mare-de-la-pesticide-se-moare-dar-incet.html

    Tot de la dansul mai aflam un lucru interesant:

    „Nu mai testează nimeni legumele și fructele românești de încărcătura de pesticide (cele comercializate în piețe). La castravete spre exemplu, dacă înainte tratamentele se efectuau săptămânal, acum se fac la trei zile. Timpul de pauză nu se mai respectă (și aici vorbesc de toată lumea). În zona Matca nu se mai practică rotația culturilor, nu se mai face nimic. Există doar două cicluri: tomate-castraveți, castraveți-tomate, în principal, că vinetele și ardeii sunt în plan secundar. De aceea, acolo s-au înmulțit foarte mult dăunătorii, bolile au căpătat rezistență din cauza utilizării în exces a produselor de protecția plantelor, (…) iar producătorii de legume fac tratamente non-stop.”

    Pacat ca nu vorbeste si despre nenumaratele tipuri de boli pe care expunerea la pesticide le produce la om in timpul acelei mult limitate periode de viata. Sau despre acele persoane foarte sensibile la pesticide, care in doar vreo doi-trei ani ajung din oameni epave, dupa ce servesc zilnic asa ceva, cu sau fara voia lor, pentru ca daca nu vor sa inghita pesticide, le sunt introduse cu forta in plamani – astazi e aerul e plin de ele n anumite zone – incearca sa nu mai respiri, daca poti.

    E nevoie de un IQ destul de scazut ca sa poti inghiti pe nemestecate ideea ca pesticidele sunt necesare pentru ca te ucid mult mai lent decat hrana neotravita sau alte asemenea enormitati, care ne conving sa ne punem singuri latul de gat. Asa ca nu e de mirare ca se lucreaza atat de mult la scaderea IQ-ului celor mai multi. Cu un IQ scazut si cu indoctrinarea asta, o sa incepem sa nu mai simtim nimic atunci cand citim o stire care ne alerteaza in privinta pericolelor pesticidelor si o sa dam aprobator din cap cand ni se va spune ca trebuie sa traim putin si prost, cu creierii facuti terci, ca sa aiba si altii sansa sa se bucure de un loc pe pamantul asta de care omul fara Dumnezeu isi bate joc fara nici o mila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button