Redăm fragmentul din care reiese că problema spinoasă a Bisericii din Ucraina este așezată la urmă pe ordinea de zi, fără însă a i se indica foarte tare importanța ( ce nu se spune: o recunoaștere a bisericii schismatice va afecta nu doar cele 127 parohii ortodoxe românești, ci întreaga biserică românească) și folosindu-se așa cum se obișnuiește, un limbaj diplomatic (politic):
,,Prima ședință a Sf. Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din 2019 a început joi dimineață cu slujba de Te Deum oficiată de Episcopul Andrei al Covasnei și Harghitei.
După rugăciunea din Paraclisul istoric „Sf. Gheorghe”, lucrările au început în Sala Sinodală a Reședinței Patriarhale sub președinția Patriarhului României.
Membrii Sfântului Sinod vor discuta pe marginea rapoartelor de activitate din 2018 și vor face propuneri pentru 2019 – Anul omagial al satului românesc (al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari) și Anul comemorativ al Patriarhilor Nicodim Munteanu și Iustin Moisescu și al traducătorilor de cărți bisericești în Patriarhia Română.
O altă temă care se va afla în atenția ierarhilor români va fi situația bisericească din Ucraina.
La începutul ședinței, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a semnalat tensiunile existente în Ucraina și cauzele care au dus la situația actuală. Preafericirea Sa a spus că trebuie avut în vedere faptul că există în Ucraina la ora actuală 127 parohii ortodoxe românești.
„Atunci când ne pronunțăm asupra situației din Ucraina să fim foarte atenți la ceea ce spun și comunitățile noastre de acolo”, a spus Patriarhul Daniel în deschiderea lucrărilor.
Membrii Sfântului Sinod vor discuta joi și despre activitatea social-filantropică și educativă a Bisericii.”
Să avem speranțe, să mai avem așteptări de la acești ierarhi că vor lua decizia cea bună și nu vor recunoaște biserica cea schismatică a Ucrainei? Vor păzi ei biserica noastră de schismă, după ce au semnat EREZII la Creta?
Deși evidențele indică contrariul, să ne rugăm Domnului să-i lumineze spre a lua decizia cea Bună!
[dntplgn recurring_amt1="5.00" recurring_amt2="10.00" recurring_amt3="20.00" item_name="Donatie"]
Sunt curios care va fi pozitia BOR fata de acest act samavolnic de autocefalie impus de Patriarhul eretic Bartolomeu ! si sustinut de guvernul Ucrainei si de SUA
Cacovean in direct la 6 TV, ora 19 in seara asta
„Vor păzi ei biserica noastră de schismă, după ce au semnat EREZII la Creta?”
Si ereticul e in afara Trupului lui Hristos (in afara Bisericii), asa cum si schismaticul e in afară!
https://evz.ro/bomba-in-lumea-ortodoxa-bor-nu-recunoaste-autocefalia-ucrainei.html
politichie pura. O balmajeala. Nu conteaza sfintele canoane. Se mentioneaza de o sinaxa a bisericilor autocefale, dar pana la urma ramane, imi dai – iti dau ? Adica un troc, pe sacrificiul credintei. Specific
o sa auzim prin tara de acum, dom’le un adevarat lider, diplomat, geniu, luminat. Dar numai ortodox nu
adica trebuie „intrebati” romanii de acolo, nu zice domne cum vor ei pana la urma si aia e, adica daca vor sa tina de patriarhia Moscovei de care sunt alipiti, aia e. Nu, zice de identitate etnica si lingvistica, si atat. Sa se dea cu Bucurestiul si atunci Bucurestiul se da cu „noii” clerici. Hop, i-am furat noi de la rusi, dar prin noi si vii i-am adus voua in comuniune, printr-un edict viitor de la Bucuresti, si sunt si ai mei defel acum. Hopa, am castigat amandoi. Am furat amandoi. Pe de alta parte, daniel ingroasa ruperea. Adica bai, daca voi v-ati rupt in biserica voastra pe niste criterii etnice, vreau si eu ma, tot pe criterii etnice, prin asta confirma ruperea si mai mult, in loc sa readuca unitatea in ortodoxie. Ucraina hacuita. Daniel ai sange pe maini. Ce ma intereseaza pe mine revenirea romanilor fata de Bucuresti (in sine o utopie, oricum e nerelevanta canonic), ce noi facem diplomatie in loc de ortodoxie, ortopraxie? Poate acei romani chiar nu vor (iar asta e cel mai probabil) ci vor sa ramana alipiti de Bicerica care i-a crescut si ingrijit, cea canonica, nu cea romaneasca care eventual sa ii vanda. Imi aduce aminte de Creta. Aparent daniel parea pe pozitii oarecum opozante Constaninopolului, cand colo in lucrari el a pus umarul cel mai mult, cum l-a dat de gol acela care povestea.
bun, sau mai poate fi ceva de genul. Bun, profit si eu de treaba asta sa mi-i fac si eu pe ei (romanii de acolo) ai mei – de Bucuresti. Ii aduc in comuniune euharustica la fel cu o biserica canonica (cel putin aparent) – oricum erau, iar apoi fie ce-o hotara marea sinaxa. Nu se aproba, nu te recunosc cu autocefalia ta. Dar eu mi-i i-am facut pe aia de acolo ai mei! Cine stie?
insa punctele 5 si 7 deja intrevad o viitoare recunoastere a autocefaliei (caci mai raman de rezolvat acei schismatici din diaspora lor, nu?)
Oameni buni, la un moment dat am trimis câteva texte lungi în care au fost eclipsate niște informații. O să extrag una și o să v-o relatez.
Când a candidat Emil Constantinescu împotriva lui Ion Iliescu s-au întâmplat niște lucruri.
La ceva timp după acea perioadă am ajuns într-un birou la cunoscutul sociolog și fost politician Alin Teodorescu.
Împreună cu mine se afla Florin Dumitrescu om de publicitate și cunoscut textier al trupei Sarmalele Reci.
Efectuam un interviu cu Alin Teodorescu. La un moment dat Alin Teodorescu ne-a zis să oprim reportofonul.
După ce am oprit reportofonul ne-a relatat următorul lucru. În campania electorală pentru Emil Constantinescu au fost chemați in biroul lui Adrian Sârbu, acționar al Protv-ului și manager al acestuia.
In birou la Sârbu s-au prezentat Emil Constantinescu, Zoe Petre (decedată între timp) și Alin Teodorescu.
Alin Teodorescu este și astăzi managerul Institutului de sondare IMAS.
Alin Teodorescu ne spunea că Adrian Sârbu stătea la biroul lui.
Fac o paranteză și vă spun că subsemnatul am fost prezent în acest birou, alta data, în calitate de posibil succesor al lui Florin Călinescu la matinalul de la Protv de la acea vreme.
Adrian Sârbu avea obiceiul să stea cu picioarele sus pe birou.
Alin Teodorescu ne relata.
Nu a durat mult din discuția cu Emil Constantinescu, cu Zoe Petre și cu Alin Teodorescu când Adrian Sârbu a arătat cu degetul arătător către Emil Constantinescu și i-a spus:
“pe tine eu te pun Președinte”.
Într-adevăr, Protv -ul la acea vreme, cu milionul de lei dat la fiecare matinal și cu miliardul dat de Revelion a ras tot ce se putea din audiență pe piața tv.
A fost necesar mai puțin de un an de campanie pro NATO ca românii să meargă să voteze covârșitor în favoarea intrării României în NATO.
Dacă interviul dat de Anghel Rugină lui Marius Tucă vi se pare o poveste fără acoperire sau doar o poveste, iată eu n-am nici cea mai mică clătinare să vă relatez faptul că Jocurile sunt făcute.
Votul nostru nu contează.
Protv -ul se afla în posesia Companiei CME Internațional, deținută de evreul Ronald Lauder.
Dați o simplă căutare pe net acestui nume și veți afla mai multe.
Nu am nicio clătinare să spun acest lucru public chiar dacă există șansa ca Alin Todorescu să iasă public să spună că nu confirmă cele spuse.
Și chiar dacă Adrian Sârbu își va pune în mișcare banii pe care i-a pus deoparte ca să mă forțeze să produc dovezi ale celor spuse. Ca să fiu mai limpede, mi se fâlfâie.
Cine crede că mai are ceva de pierdut în afară de sufletul pe care noi cu toții l-am primit, este pierdut.
Ceea ce nu povestesc Cristian Tudor Popescu, Vlad Petreanu, Moise Guran și Lucian mândruță este cum era atmosfera din media pe vremea lui Adrian Năstase.
Ca manager al departamentului de vânzare publicitate al unei televiziuni, al unui post de radio sau al unui ziar important, te trezeai la un moment dat că un mare client de publicitate cum ar fi un detergent, un furnizor de telefonie mobilă, un furnizor de mâncare, sau un furnizor de Fast Moving Consumer Goods, te sună și îți spune că își reformulează bugetul pe primele șase luni și că deocamdată mai durează până când se bate palma.
Contractele erau aproape gata făcute, planul de media întocmit, totul era pregătit.
Bang!
Venea vestea care clătina pe picioare pe managerii stațiilor sau ziarelor. Aveau de dat salarii, de plătit furnizorii, de plătit chiria și câte alte cheltuieli și angarale specifice unui astfel de business.
Continuarea.
În momentul în care respectiva stație sau respectivul ziar își “ajusta” discursul și invita în emisiuni “persoane potrivite”, suna clientul de publicitate și dădea vestea cea bună: începem difuzarea!
Desigur că Mircea badea și Mihai Gâdea încearcă să se opună tăvălugului informațional toxic dat de învățătorii României CTP, Guran, Petreanu, Prelipceanu și alți openminded.
Dar și Badea și Gâdea trebuie să-și facă un gest de igienă morală și să descrie toată atmosfera de rahat din acea vreme și mai ales de sub conducerea lui Dan Voiculescu-Crescent. Căutați pe net.
Cine crede că opozanții lui CTP și Guran sunt niște îngerași se înșeală amarnic.
Să zicem că cei care sunt alături de Mircea Badea și Gâdea, la un moment dat vor câștiga.
În secunda doi, noi, oamenii simpli vom deveni carne de tun, masă de manevră pentru noii câștigători.
Serviciile secrete nu mai sunt cu noi. Jurnaliștii nu mai sunt cu noi.
Suntem singuri cu spatele la zid.
Singura sursă de Informare cat decât nealterată este cea de pe WhatsApp.
E doar o chestiune de timp ca și aceasta să devină toxică.
Și atunci, ca întotdeauna, Dumnezeu cu mila.
PS. Vlad Petreanu, Moise Guran, Lucian Mândruță, Alice Iacobescu, au practicat jurnalism dirijat in redacția de la Antena1.
Iar acum, pe acolo pe unde s-au împrăștiat, ne dau lecții de democrație și ne demonizează atunci când afirmăm că relația cu așa-zisa Uniunea Europeană este totalmente defavorabilă României.
Desigur că urmașii lui Ion Iliescu și a lui Petre Roman, Dragnea Dancila și ceilalți sunt penale. Pe alocuri de-a dreptul pușcăriabili. Psd-ul nu și-a făcut niciodată mea culpa pentru vânzarea României de către chiar PSD.
Chiar și așa, mă uit ca un idiot în oglinda din baie și, când mă gândesc la ce nenorociri ne propun iubitorii de UE recte USR, PNL, Ponta și ceilalți, aproape că îmi vine să îmi pun întrebarea cum am ajuns în acest hal de demență încât să simt ca un pesedist.
Haosul e total.
Defecțiunea este generală.
Țineți-vă departe de idiotul util de 102 ani numit Mihai Șora.