X

Ciocolata elvețiană Toblerone devine HALAL

Halal este o reglementare a produselor alimentare islamice și înseamnă – permisă -, alimentele trebuie să respecte cerința de puritate a Coranului. Şi, prin această trasformare a trecut, la început în secret, şi îndrăgitul baton de ciocolată Toblerone.

Aşadar, Europa trebuie să se supună poruncilor musulmanilor pentru a fi armonie. Iar, în numele corectitudinii politice, batoanele iconice de ciocolată în formă triunghiulară au fost transformate în „halal” pentru a răspunde cerințelor pieței islamice. Nestlé produce deja ciocolata în mai mult de o 100 de fabrici în conformitate cu islamul.

Indiferent dacă e Londra, Tokyo, Riyadh sau New York – fiecare Toblerone, care se află sub un pom de Crăciun undeva în lume, își are locul de origine Bern-Brünnen. Dar, noutatea este că fiecare Toblerone s-a transformat în „halal”, deci și pentru musulmani, așa cum le este permis.

Ingredientele și producția îndeplinesc acum standardele Halal: „Reteta inițială a lui Toblerone a rămas neschimbată”. „Halal” înseamnă „permis” în arabă. Ce este halal corespunde legii Coranului. Și asta înseamnă mai mult decât renunțarea la carnea de porc sau alcool, mai mult decât sacrificarea controversată a bovinelor. „Este o filozofie a vieții”, spune Mounir Khouzami din Rețeaua Arabă Elvețiană, care are drept scop promovarea relațiilor economice dintre Elveția și țările arabe.

Subiectul este încărcat politic. Companiile care folosesc sloganul „halal” se confruntă pe social media cu apeluri de boicot. Prin urmare, Mondelez se abține de la promovarea celei mai recente realizări. Certificarea Halal nu este adecvată pentru consumatorii clasici. Ei se tem să nu sperie consumatorii elvețieni de asta nu fac public.

Ingredientele și producția îndeplinesc acum standardele Halal: „Reteta inițială a lui Toblerone a rămas neschimbată”. „Halal” înseamnă „permis” în arabă. Ce este halal corespunde legii Coranului. Și asta înseamnă mai mult decât renunțarea la carnea de porc sau alcool, mai mult decât sacrificarea controversată a bovinelor. „Este o filozofie a vieții”, spune Mounir Khouzami din Rețeaua Arabă Elvețiană, care are drept scop promovarea relațiilor economice dintre Elveția și țările arabe.

Subiectul este încărcat politic. Companiile care folosesc sloganul „halal” se confruntă pe social media cu apeluri de boicot. Prin urmare, Mondelez se abține de la promovarea celei mai recente realizări. Certificarea Halal nu este adecvată pentru consumatorii clasici. Ei se tem să nu sperie consumatorii elvețieni de asta nu fac public.

Schimbarea, care a avut loc în tăcere în luna aprilie a acestui an, a fost acum dezvăluită ziarului elvețian Blick. Deținută de compania americană alimentară Mondelez, toate batoanele Toblerone sunt produse în orașul elvețian din Berna. Un purtător de cuvânt al companiei explică pentru Blick că din aprilie, dulciurile respectă legea privind puritatea islamică, iar ingredientele și producția îndeplinesc acum standardele halal. Ea spune că „reteta originală a lui Toblerone a rămas neschimbată”. În mod specific, certificarea halal înseamnă că procesul de producție trebuie să fie inspectat și aprobat de imami ca fiind conform standardelor islamice.

NOTĂ OrtodoxINFO

’’Ceea ce jertfesc păgânii, jertfesc demonilor şi nu lui Dumnezeu. Şi eu nu vreau ca voi să deveniţi părtaşi ai demonilor. Nu puteţi bea paharul Domnului şi paharul demonilor; nu vă puteţi împărtăşi din masa Domnului şi din masa demonilor ’’ (I Corinteni, 10, 20-21).

Citim în Vieţile Sfinţilor că mulţi creştini au devenit martiri pentru că au refuzat să mănânce din carnea jertfită idolilor (precum Sf. Mucenic Iachint, cei patru sute patruzeci de mucenici, pomeniţi pe 2/15 martie, şi alţii ).

Dar noi, pe lângă tone de E-uri, am ajuns să mâncăm şi spurcăciuni, fără să ştim! Ar trebui să considerăm carnea halal şi produsele kosher ca fiind spurcate precum jertfele idoleşti? M-am întrebat şi mi-am răspuns: DA, atât produsele ’’halal’’, cât şi produsele ’’kosher’’ sunt spurcate ca jertfele idoleşti. Dar eu, în prostia şi-n nesimţirea mea am mâncat din ambele tipuri atunci când nu prea îmi puneam problema ce ar reprezenta aceste produse şi nici măcar n-am mărturisit vreodată acest păcat.

Pentru evrei, mai ales, toate produsele alimentare trebuie să fie certificate kosher. Un logo kosher imprimat pe ambalaj arată că produsul a fost aprobat de un organism de certificare, recunoscut de consistoriul israelit sau oricare altă organizaţie evreiască. Pentru certificare, rabinii trebuie să verifice componentele şi să supravegheze toate etapele fabricării. Toate întreprinderile principale sau secundare care furnizează ingredientele necesare fabricaţiei sunt vizitate şi taxate de rabini.

Semnele produselor kosher şi halal

Având în vedere că aceste produse se vând în magazinele alimentare, acest cost este repercutat cu adevărat asupra consumului ne-evreiesc printr-o mărire a preţului. În Statele Unite şi în Canada, sunt generate astfel sute de milioane de dolari prin această excrocherie sofisticată, care serveşte la finanţarea Israelului. De câte ori un american cumpără un produs cu un logo kosher, plăteşte o taxă, certificarea kosher, care finanţează politica israeliană, prin organizaţiile rabinice. Din 2010, aproape toate produsele vândute în magazinele alimentare americane sunt kosher.

Halal-în traducere din arabă înseamnă ’’ceea ce este permis’’ şi reprezintă o concepţie religioasă şi morală ce reglementează modul de viaţă al musulmanilor.

Semnele produselor kosher şi halal

În sfera de afaceri şi comerţ, ’’halal’’ este simbolul global al garanţiei calităţii şi optării pentru modul sănătos de viaţă. (În sfera farmaceutică sunt larg răspândite preparatele halal-aloe vera, furnizate de corporaţia Forever). Produsele şi alimentele Halal sunt considerate natural şi ecologic pure, şi se prepară în conformitate cu prevederile Shari’a (codul juridic şi moral religios Islamic, bazat pe Coran şi Sunnah). Animalul care este jertfit pentru carnea ’’halal’’ este pus cu faţa spre Meca, iar jertfitorul recită cuvinte ’’sfinţite’’ în clipa tăierii beregatei. Până la 76% din carnea animalelor ucise după ritualurile musulman şi evreiesc se regăsesc în circuitul comercial obişnuit, fără cunoştinţa consumatorilor. Produsele Kosher şi Halal sunt afierosite diavolului căruia i se închină evreii şi musulmanii, crezând că e Dumnezeu. Această afierosire este ca un descântec şi aduce o putere rea asupra produsului respectiv, punându-l pe consumator în legătură cu dumnezeul mincinos invocat la prepararea produsului : ’’ Căci unii… mănâncă din cărnuri jertfite ca atare idolilor; şi conştiinţa lor fiind slabă se întineză’’ (I Corinteni 8, 7). Dincolo de ’’kosher’’ şi ’’halal’’, toate alimentele produse de marile corporaţii alimentare sunt spurcate intenţionat ( în iaurturi s-au introdus bacterii din flora vaginală sau intestinală, bacterii din intestin de şobolan ; în medicamente s-au introdus proteine din culturi canceroase, din fetuşi avortaţi, din lichid de creier de şobolan). Iată ce ne oferă elita mondială : produse modificate genetic sau iradiate, ’’Kosher’’ sau ’’Halal’’-hrană jertfită dracilor, carne provenită de la sacrificiile ritualice ce intră fără să ştim în circuitul normal sau alte spurcăciuni.

Să fim atenţi, deci, ce consumăm: alimente ’’binecuvântate’’ de rabini, făcute sub înrâurirea ritualurilor musulmane, reclamate de marile întreprinderi alimentare, sau ne mulţumim cu pâinea noastră cea de toate zilele şi cu mâncarea noastră săracă, dar curată?!

Citiți vă rog și:

ATENŢIE: Sucurile “Orhei-Vit” – producţie koşer. De ce le este interzis ortodocşilor

[dntplgn recurring_amt1="5.00" recurring_amt2="10.00" recurring_amt3="20.00" item_name="Donatie"]

8 comentarii

  1. Am inteles ce e carnea halal. Ciocolata halal are vreun ingredient schimbat sau este nociva numai pt faptul ca se rosteste deasupra ei rugaciunea islamica?

  2. Excelent articol si foarte actual…Acum cateva zile am cumparat de la supermarket o punga mare cu caramele…spre bucuria copilului erau f gustoase…pana m-am uitat mai bine pe ambalaj si am vazut ca erau produse in Turcia si erau halal…am aruncat toata punga desi atit eu si copilul consumasem cateva inainte sa ne uitam…De acum in colo tot ce trece prin mana mea este ” puricat” de orice inscriptie jidano- demonica sau satano- islamica

  3. Numai prin faptul că se rostește rugăciune păgână, alimentul se spurcă pentru că prin aceasta, acel aliment este jertfit idolillor.
    Noi ca și creștini nu avem voie să consumăm astfel de alimente.

  4. Va dati seama cate produse kosher si mai ales halal am mancat. Bine ca ne-ai mai
    readus in atentie acest articol. Majoritatea ne uitam pe ambalaj pentru data expirarii si aditivi, cred ca 1 % se mai uitA
    sa nu fie fie asupra lor rugaciunea kosher jidaneasca si rugaciuea halal islamica. Ar tre ui sa chemam un preot la magazine noasre se le rostezca rugacinea ortodox aupra lor, asa cum cartile care su t intr-librarie ortodoxa trebuie sfintite. Numai ca noi nu suntem uniti. Agricultorilor nostri le trebuie sa ae imparta in bresle cum fac polonezii , ungurii, sa aduc un preot care sa le sfinteasca roadele lor bio. In el mai rau caz am putea manca mere ploneze sau produse unguresti. Ei nu sunt de acord cu migratia musulmanilor si nu cred ca vor fi de acord sa le inchina idolilor

  5. Am fost in piata Amzei astazi la un magazin bio, sa cumpar extract de vanilie pt cozonac….m-am uitat pe eticheta daca este 100% natural..si asa era. Dar cand am ajuns acasa ,.bine ca m-am mai uitat inca odata, si am vazut ca era scris Kosher si steaua in 6 colturi, iat langa, scris halal.
    Recunosc ca imi pare rau ca nu a fost prea ieftin,.dar direct la ghena s-a dus…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button